[Žinios trumpai] Būna ir taip – avinas nuteistas kalėti trejus metus už nužudymą: ir tai net ne keisčiausia bausmė  ()

Remiantis daugybe pranešimų, avinas Pietų Sudane trejus metus praleis karinėje stovykloje už anksčiau šį mėnesį įvykdytą moters nužudymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Majoras Elijah Maboras, kalbėdamas su vietos žiniasklaida, sakė, kad avinas užpuolė 45 metų Adhieu Chaping, kelis kartus smogdamas jai į šonkaulius. Vėliau dėl patirtų sužalojimų ji mirė.

Po išpuolio avinas buvo sulaikytas policijos.

„Mūsų, kaip policijos, vaidmuo yra užtikrinti saugumą“, – sakė Maboras. „Savininkas yra nekaltas, bet avinas yra tas, kuris padarė nusikaltimą, todėl jis nusipelno būti suimtas, o vėliau byla bus perduota įprastam teismui“.

Nepaisant to, kad jis buvo „nekaltas“, vietos teismas nusprendė, kad avino savininkas Duony Manyang Dhalas bus priverstas atiduoti penkias karves aukos šeimai kaip kompensaciją.

Pietų Sudane karvės yra „pageidautina valiutos forma“. Vyras, vardu Machien Luoi, paaiškino, kad karvės, be kitų didelių pirkinių, naudojamos namams pirkti ir kraičiui mokėti.

 

Be penkių karvių, vietiniai įstatymai taip pat numato, kad „bet koks naminis gyvūnas, kuris nužudo žmogų, yra išmokamas kaip kompensacija aukos šeimai“, o tai reiškia, kad Chapingo šeima taip pat perims aviną, kai tik jis atliks trijų metų bausmę.

Abi šeimos pasirašė sutartį dėl susitarimo įforminimo su policija, o bendruomenės lyderiai veikė kaip liudininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()