Lobių ieškotojai įsitikinę, jog pagaliau surado Gintaro kambarį  (7)

Lobių ieškotojai pranešė, jog jiems pavyko Vokietijoje aptikti požeminę slėptuvę, kurioje yra aukso. Ten pat jų nuomone yra paslėptas ir garsusis Gintaro kambarys (vok. Bernsteinzimmer), per antrą pasaulinį karą pagrobtas fašistų ir vėliau neaišku kur pradingęs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai apie Gintaro kambario istoriją. Gintaro kambarį sukūrė vokiečių ir danų menininkai Prūsijos karaliui Frydrichui I.

Gintaro kambarį Prūsijos karaliaus Frydricho I sūnus Frydrichas Vilhelmas 1716 m. padovanojo Rusijos valdovui Petrui I. Petras I šį prašmatnų kambarį įsakė įrengti rūmuose netoli Sankt Peterburgo ir pavertė jį ištaiginga pokylių sale, papildęs ją dvidešimt keturiais veidrodžiais ir perlamutru inkrustuotomis grindimis (jo nuotrauka pateikta iliustracijoje).

Prasidėjus Vokietijos invazijai į Rusiją per II Pasaulinį karą, vokiečiai atsiėmė šią dovaną ir išsivežė į Karaliaučiaus pilį, kur kambarį rekonstravo. Kurį laiką jis buvo viešai rodomas, bet netrukus vokiečiai kambarį supakavo į dėžes, kurias sukrovė pilies rūsiuose. 1944 m. balandį britų bombonešiai miestą subombardavo.

Pasibaigus karui, pilies rūsiuose šio unikalaus lobio jau nebebuvo. Sklido gandai, kad vokiečiai skubiai išgabeno dėžes su gintaro kambariu laivu, kurį nuskandino rusų povandeninis laivas. Galiausiai 1959 m. buvo gauti duomenys, kad kambarys paslėptas druskos kasyklose. Tačiau, kai prie tariamos slaptavietės atvyko tyrinėtojai, įvyko paslaptingas sprogimas ir kasyklą užliejęs vanduo privertė nutraukti paieškas.

Minint Sankt Peterburgo 300-ąsias metines, Gintaro kambarys buvo pilnai atstatytas Sankt Peterburgo menininkų, tačiau originalas vis dar nerastas.

Dabar lobių ieškotojams su specialia aparatūra netoli Čekijos sienos pavyko aptikti slaptą požeminę patalpą, įrengtą 20 metrų gylyje. Nors praėjimas į slėptuvę vis dar nerastas, tačiau metalo ieškiklio pateikiami duomenys rodo, jog ten yra paslėpto aukso. Manoma, jog surasta tuštuma yra didžiulės slėptuvės labirinto dalis, tad ieškotojams dar teks surasti slaptus kambarius. Paieškas tiesiogiai kuruoja netoliese esančio miestelio merija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: