Nostradamo prognozės 2023 metams – tarp jų minimas ir Putinas, Trečiasis pasaulinis karas ir visuotinis badas  (3)

Šie metai gali būti šviesa ilgo tunelio gale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023-ieji pagaliau mus pasitiko, bet ką atneš 2023-ieji po trijų sunkių karo, pandemijų ir politinės krizės metų? Daugelis turi didelių vilčių, kad šie metai bus lūžio taškas nuo 2020 m. kilusių pasaulinių sunkumų.

Nors daugelis žmonių mėgsta išlikti optimistiškai nusiteikę ir būti toli nuo prognozių, mes visi norime sužinoti, kokie yra šių metų išankstiniai nusistatymai. O ko geriau klausytis, nei paties Nostradamo?

Kas buvo Nostradamas?

Michelis de Nostredame, geriau žinomas kaip Nostradamas, buvo XVI amžiaus prancūzų gydytojas, astrologas ir pranašas. Jis gimė 1503 m. Saint-Rémy-de-Provence mieste pietų Prancūzijoje ir įgijo klasikinį išsilavinimą lotynų ir graikų kalbomis. Baigęs studijas Nostradamas dirbo gydytoju, gydė maro aukas ir išleido keletą knygų medicinos temomis.

Be gydytojo darbo, Nostradamas taip pat domėjosi astrologija ir okultizmu. Jis įgijo regėtojo reputaciją ir pradėjo skelbti pranašysčių seriją poetinių ketureilių pavidalu. Šios pranašystės, surinktos į knygą „Les Prophéties“, buvo parašytos paslaptingu, neaiškiu stiliumi, todėl jas buvo sunku suprasti. Nepaisant to, knyga išpopuliarėjo ir Nostradamas sulaukė žmonių, kurie tikėjo, kad jis gali numatyti ateities įvykius.

Nostradamo pranašystės apima daugybę temų, įskaitant karus, revoliucijas, stichines nelaimes ir pasaulio pabaigą. Daugelis jo spėjimų yra neaiškūs ir atviri interpretacijoms, todėl nėra lengva patikrinti jo pranašysčių tikslumą. Tačiau kai kurie žmonės mano, kad Nostradamas sugebėjo numatyti pasaulio įvykius ir revoliucijas, o jo prognozės daugelį metų buvo labai žavios.

Nostradamas mirė 1566 m., tačiau jo, kaip pranašo, reputacija bėgant metams augo. Nepaisant to, kad trūksta aiškių įrodymų, patvirtinančių jo prognozių tikslumą, daugelis žmonių ir toliau tiki jo sugebėjimais ir ieško jo pranašysčių kaip būdo suprasti ateitį.

Prognozės 2023 metams

 

Antikristas

Kai kurios naujienų agentūros teigė, kad Nostradamas numatė antikristo iškilimą maždaug 2023 m., kuris tada pradės karą prieš netikinčius.

„Antikristas greitai sunaikina tris. Jo karas truks 27 metus. Neištikimieji yra mirę, belaisviai arba tremtiniai. Žemė bus padengta krauju, žmonių lavonais, vandeniu ir raudona kruša“.

„The New York Post“ pranešė, kad ši prognozė gali būti siejama su Vladimiru Putinu ir Trečiuoju pasauliniu karu – amerikiečių leidinys, kuris iš visų jėgų stengiasi susieti pasaulinius įvykius su Nostradamo žodžiais.

Nelaimė Marse

Tarp keistesnių Nostradamo linijų yra prognozuojama, kad „Marso šviesa užges“. Kai kas manė, kad tai reiškia, kad Marso misija žlugs, o ne marsiečių egzistavimą, kaip numatęs Nostradamas.

 

Dega Bakingamo rūmai

Kai kurie leidiniai teigia, kad Nostradamas numatė, kad Bakingamo rūmus padegs asteroidas.

Ištrauka, parašyta prieš statant Bakingamo rūmus, tik nurodo „dangišką ugnį karališkajame pastate“, todėl karališkajai šeimai kol kas nėra ko nerimauti.

Badas

Vienoje ištraukoje minimos kylančios maisto kainos, dėl kurių žmonės valgo vieni kitus.

„Medus kainuos daugiau nei žvakių vaškas. Kviečių kaina bus tokia didelė, kad žmogus iš nevilties bus verčiamas valgyti savo artimą.“ Tokia prognozė galiojo ir pernai, tačiau taip ir neišsipildė. Tikėkimės, kad tai neįvyks ir 2023 m.

Galų gale, ką Nostradamas iš tikrųjų numatė? Kaip įprasta, atsakymas yra „didelis niekas“.

Kiek tikslios jo prognozės?

 

Tie, kurie perskaitė pakankamai Nostradamo ištraukų, jau žinos, kad prancūzui gana gerai sekėsi „postvizijose“, tai yra, sugalvojo keletą spėjimų, kuriuos galima susieti su įvairiais pasauliniais įvykiais, kurie jau įvyko, praneša „IFLScience“.

Nostradamas negalėjo nuspėti niokojimo ir kančių, kurias 2022 m. atneš vyras, vardu Putinas, dėl vienos labai pagrindinės ir akivaizdžios priežasties: ateities negalima numatyti. Tačiau Nostradamas pateikė tik keletą miglotų pranašysčių apie karo kurstytoją, o kai kurie gali daryti išvadą, kad jis turėjo omenyje Putiną.

Pavyzdžiui, daugelis žmonių mano, kad kita eilutė numatė Adolfo Hitlerio atsiradimą. Skurde gimęs mažas jaunuolis savo kalba iš Vakarų Europos gelmių žavės gausius susirinkusius, o jo populiarumas pasklis po Rytų karalystes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(35)
(-33)

Komentarai (3)