Pentagonas skelbia sensacingą žinią – Saulės sistemoje gali slėptis milžiniškas ateivių laivas  (14)

Pentagono atstovas ir garsus amerikiečių mokslininkas mano, kad ateiviai stebi mus mažų erdvėlaivių pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Gynybos departamento, tiriančio NSO, skyriaus vadovas ir garsus Harvardo universiteto mokslininkas teigia, kad kažkur Saulės sistemoje skraido didžiulis ateivių laivas. Iš šio laivo siunčiami mažyčiai zondai šnipinėti žemiečius, rašo „Live Science“.

Anomalijų analizės biuro visose žiniasklaidos priemonėse vadovas Seanas Kirkpatrickas, kuris yra Pentagono dalis ir tiria duomenis apie NSO stebėjimus (dabar vadinamus neatpažintais anomaliais reiškiniais), ir Avi Loebas, astronomas iš Harvardo universiteto, parengė naują ataskaitą apie ateivius.

Mokslininkas ir Pentagono atstovas iškėlė idėją, kad mūsų Saulės sistemoje slepiasi didžiulis ateivių erdvėlaivis, iš kurio siunčiami nedideli erdvėlaiviai tyrinėti planetų.

 

Kirkpatrickas ir Loebas mano, kad lygiai taip pat, kaip žemiečiai siunčia savo zondus tyrinėti Saulės sistemos planetų, potencialūs ateiviai gali padaryti tą patį. Šių zondų pagalba nežemiškos civilizacijos atstovai, be kita ko, gali rinkti informaciją apie Žemę ir jos gyventojus. Verta pasakyti, kad šis dokumentas nebuvo recenzuotas ir, svarbiausia, tai nėra oficiali JAV Gynybos departamento ataskaita.

Būsimos ataskaitos juodraštyje rašoma, kad nežinomų neįprastų objektų astronomai negali pastebėti, nes jie yra labai maži. Jie, patekę į Žemės atmosferą, joje nedega, nes labai sumažėja greitis. Tada šie zondai siunčiami į skirtingus Žemės regionus atlikti tyrimus.

Dokumento autoriai teigia, kad ateiviai greičiausiai yra suinteresuoti tyrinėti uolėtas mūsų saulės sistemos planetas, tokias kaip Žemė, Venera ir Marsas. Tačiau labiausiai nežemišką civilizaciją domina mūsų planeta, nes vandens čia buvo rasta dideliais kiekiais. Kartu dokumento autoriai mano, kad pagrindiniame ateivių laive, iš kurio skrenda zondai, ateivių gali nebūti ir jis veikia autonomiškai.

 

Kirkpatrickas ir Loebas taip pat iškėlė mintį, kad nežemiška civilizacija, atsiuntusi šį laivą į Saulės sistemą, galėjo visai išnykti. Juk gimtoji ateivių planeta galėjo susiformuoti keliais milijardais metų anksčiau nei Žemė, o ateiviai savo tyrimų laivą galėjo išsiųsti prieš milijonus metų.

Avi Loebas yra žinomas dėl savo didelio dėmesio tarpžvaigždinio objekto Oumuamua, kuris, mokslininko nuomone, iš tikrųjų yra ateivių erdvėlaivis, tyrimui. Likus šešiems mėnesiams iki šio svečio iš kitos žvaigždžių sistemos pasirodymo, į Žemę nukrito mažas meteoritas, kuris nebuvo susijęs su Oumuamua, tačiau Loebas, vadovaudamasis savo teorija, nusprendė, kad galimas dirbtinis tarpžvaigždinis objektas potencialiai gali būti ateivių erdvėlaivis, iš kurio siunčiami mažyčiai zondai į Žemę.

 

Jau keletą metų mokslo bendruomenės nariai kritikuoja Loebą už jo teorijas apie Oumuamua. Nors mokslininkas ir toliau laikosi savo pozicijų, naujausi tyrimai rodo, kad greičiausiai tarpžvaigždinis svečias yra įprasta neįprastos formos kosminė uola.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(16)
(10)

Komentarai (14)