Naujas NASA planas. Naudos jūsų telefonus, kad atpažintų NSO  ()

NASA siūlo naują metodą NSO tyrimams atlikti – tačiau tam prireiks jūsų išmaniųjų telefonų duomenų, praneša „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuotinio anomalijų sprendimo biuras (AARO) – JAV gynybos sekretoriaus biuro dalis – rekomendavo NASA naudoti „neįslaptintus minios duomenis“ informacijai apie galimus stebėjimus rinkti.

Tai apima gyventojų nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti galimi NSO ar kitos anomalijos, trečiadienį sakė AARO direktorius Seanas Kirkpatrickas.

Nors NASA ir AARO pasiūlė minios šaltinių metodą, jie taip pat apsidraudė, kad „išmaniuosiuose telefonuose užfiksuoti vaizdai yra ribotos vertės, atsižvelgiant į kamerų skiriamąją gebą“.

Tačiau NASA galėtų imtis iniciatyvos vertinant duomenis arba sukurti nustatytą duomenų pateikimo formatą, kad būtų galima aptikti NSO – neatpažintus anomalius reiškinius.

Nepriklausoma NASA darbo grupė, tirianti NSO, veikia nuo 2022 m. rugsėjo mėn.

 

NASA ir AARO teigė, kad mokslininkams reikia geresnių ir patikimesnių duomenų, kurie padėtų suskirstyti ir nustatyti, kas slypi už keistų objektų, pastebėtų danguje.

Per susitikimą S.Kirkpatrickas taip pat sakė, kad AARO tyrinėja, kaip dirbtinis intelektas galėtų padėti tiriant, pranešant ir nustatant NSO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()