Sujaukė pasaulio protus. Priartėta prie paslaptingų monolitų mįslės sprendimo (Foto, Video)  ()

2020 m. tvyrant chaosui ir dideliems visuomenės pokyčiams, kai kurios ypatingos istorijos nunyko į antrą planą. Viena iš tokių istorijų yra susijusi su netikėtu paslaptingų monolitų, išsibarsčiusių įvairiose pasaulio vietose, atsiradimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai tariant, viskas prasidėjo 2020 m. lapkritį, kai Jutos visuomenės saugumo departamento pareigūnai skrisdami sraigtasparniu atlikinėjo snieginių avinų surašymą atokioje Red Roko grafystėje. Savo misijos metu jie aptiko didelį metalinį monolitą, kurio kilmę gaubė paslaptis, rašo „IFLScience“.

Neįtikėtinas panašumas tarp šio monolito ir paslaptingo objekto, pavaizduoto Stanley Kubricko 1968 metų filme „2001: A Space Odyssey“ neliko nepastebėtas. Filme nežinoma nežemiška rasė pastato Žemėje monolitą, kuris katalizuoja transformacinį žmogaus evoliucijos šuolį.

Šių monolitų atsiradimo tikslas liko sunkiai suprantamas. Nesvarbu, ar tai buvo žmonių, ar ateivių darbas, didžiulės metalinės konstrukcijos palikimas dykumos aplinkoje geriausiu atveju siuntė prieštaringą žinią. Paslapčiai gilėjant, iškilo dvi komplikacijos: pasaulyje atsirado papildomų monolitų, o esantis Jutoje dingo.

Kiti monolitai, pasirodę Rumunijoje, Kalifornijoje ir Turkijoje, buvo rasti taip greitai po pirmojo, kad juos galima atmesti kaip kopijas. Pavyzdžiui, Turkijos monolitas buvo pristatymo apie naują kosmoso programą dalis.

Tačiau kas nutiko originaliam monolitui? Kai jis dingo, vienas liudytojas teigė matęs grupę žmonių, kurie jį ardė, rašo „New York Times“. Vėliau pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip grupė žmonių ardo paminklą ir atskleidžia jo vidinę struktūrą.

 

Galiausiai monolitas buvo išgabentas į Žemėtvarkos biurą, kur jis vis dar laukia tyrimo. Vaizdo įrašai aiškiai rodo, kad žmogus gali pagaminti tokį monolitą. Taigi tie, kurie vis dar tikisi nežemiškos kilmės, turės nusivilti.

Prieš dingstant monolitui, budrūs lankytojai pasidalijo savo pastebėjimais „Reddit“ ir atskleidė, kad jis sudarytas iš sukniedytų plieno lakštų, o viduje yra izoliacija, kad smūgio metu būtų slopinamas garsas. Epoksidinė derva taip pat buvo aptikta  išilgai jo pagrindo.

Interneto žvalgai pradėjo savo tyrimą analizuodami istorinius „Google Maps“ vaizdus, ​​​​kad nustatytų monolito vietą. Kalbant apie kūrėjo tapatybę, keli menininkai buvo pasiūlyti kaip potencialūs kandidatai, nors daugelis jų neigė sukurę monolitą.

Vienas „Twitter“ vartotojas, įsitikinęs savo išvadomis, pateikė įtikinamų įrodymų, patvirtinančių jo teoriją. Jis pasidalijo fotografo Elioto Lee Hazello „Instagram“ puslapio ekrano kopija, savo nuotraukose pažymėdamas monolitų „statytoją“.

 

Pastebėtina, kad šis asmuo gyveno visai šalia neseniai aptikto monolito vietos. Tačiau panašu, kad tiek tariamas statytojas, tiek su fotografu susijusi agentūra ištrynė įrašus, kuriuose eksponuojami panašūs meno kūriniai, nors lieka neaišku, ar šie veiksmai susiję su monolitais.

Pats Eliotas Lee Hazelis neigė teiginius, kad jis statė monolitą, teigdamas, kad galėjo būti susijęs kitas vietinis menininkas ir monolitų kūrėjas Derekas DeSpainas.

Ir todėl tikroji asmenų, atsakingų už monolitus, tapatybė gali amžinai likti paslaptimi. Tačiau yra pagrindo manyti, kad tai galėjo būti meninis projektas, o gal išmesta filmo butaforija, netyčia sukėlusi savotišką reiškinį ir taip sudėtingais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(8)
(9)

Komentarai ()