Pirmasis NSO sudužimas nutiko ne JAV, o Italijoje? Tyrėjas sakosi turintis įrodymų  ()

Ar Italija – o ne Rosvelo miestas Jungtinėse Amerikos Valstijose – yra tikroji pirmosios NSO katastrofos Žemėje vieta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas italų mokslininkas teigia turintis įrodymus, patvirtinančius neseniai paskelbtus teiginius, kad 1933 m. Italijoje buvo rastas sudužęs NSO. Tai prisideda prie didėjančio susidomėjimo neatpažintais skraidančiais objektais, kuris dabar apėmęs ir JAV pareigūnus bei NASA ekspertų grupę – net ir esant dideliam moksliniam skepticizmui.

Dienraščio „Daily Mail“ paskelbtame interviu italų ufologas (lrytas.lt primena, kad ufologija yra pseudomokslas) Roberto Pinotti teigia, kad fašistų diktatorius Benito Mussolini gavo skraidančią lėkštę po to, kai ji sudužo 1933 m. birželio 13 d. Tačiau, pasak R. Pinotti, Antrojo pasaulinio karo pabaigoje amerikiečių pajėgos užgrobė ateivių laivą ir išsiuntė jį į JAV.

R.Pinotti laikraščiui parodė dokumentus, kurie, jo teigimu, įrodo ir katastrofą, ir slaptą B.Mussolini įkurtą departamentą tariamai lėkštei tirti.

„Aš ir mano kolega Alfredo Lissoni pradėjome tirti 1933 m. NSO katastrofos Lombardijoje istoriją 1996 m., kai gavome keletą originalių slaptų dokumentų apie šį atvejį“, – laikraščiui sakė R.Pinotti.

Buvęs JAV žvalgybos pareigūnas įtaria, kad viskas slepiama

R. Pinotti teiginiai galėjo likti nepastebėti NSO naujienų jūroje – išskyrus tai, kad jie, atrodo, sutampa su ekscentriškais buvusio JAV žvalgybos pareigūno Davido Gruscho mestais kaltinimais, kuris neseniai pareiškė, kad Italijos skraidanti lėkštė buvo pirmasis toks objektas, kurį gavo Jungtinės Valstijos. Buvęs Nacionalinės žvalgybos tarnybos darbuotojas taip pat teigė turįs įrodymų apie slaptą JAV programą, pagal kurią buvo surinkta daugybė „nežemiškų“ skraidančių lėkščių.

„Maniau, kad tai visiška beprotybė, ir iš pradžių maniau, kad mane apgaudinėja, kad tai apgaulė, – sakė D.Gruschas. – Žmonės pradėjo manimi pasitikėti. Kreipėsi į mane. Pas mane atėjo daug vyresniųjų, buvusių, žvalgybos pareigūnų, kurių daugelį pažinojau beveik visą savo karjerą, kurie man prisipažino, kad dalyvavo programoje“.

 

JAV Atstovų Rūmų priežiūros komitetas planuoja surengti posėdį, kuriame bus aptarti D.Gruscho pateikti kaltinimai. Floridos senatorius Marco Rubio teigė, kad, be D.Gruscho, ir kiti žvalgybos bendruomenės nariai „iš pirmų lūpų“ papasakojo apie NSO įrangą.

Atsinaujinęs susidomėjimas NSO neapsiriboja tariama itališka skraidančia lėkšte. Nepriklausoma NASA ekspertų grupė tyrinėja paslaptingus reiškinius ir gegužę pareiškė, kad tyrimams trukdo aukštos kokybės duomenų trūkumas bei užsitęsusi stigma. O Pentagono ataskaitoje nustatyta, kad nuotraukose yra objektų, kurių neįmanoma identifikuoti – tačiau nebuvo padaryta išvada, kad vaizdai susiję su ateiviais.

 

Net ir turėdami ribotus tyrimų rezultatus, kai kurie politikai nori išsiaiškinti, kokie tai NSO (ar kaip vadinama šiais laikais – neatpažinti oro reiškiniai, arba nežinomi anomalūs reiškiniai, angl. unidentified anomalous phenomena arba unidentified aerial phenomena, UAP). JAV Senatorė Kirsten Gillibrand paskelbė, kad Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto 2024 m. Nacionalinės gynybos įgaliojimų akto versijoje bus padidintas finansavimas Visuotinio anomalijų sprendimo biurui, kuriam pavesta tirti ir analizuoti UAP.

„Didėjant priešiškų šalių agresijai ir įvykus tokiems incidentams kaip Kinijos šnipinėjimo balionas, mūsų nacionaliniam saugumui labai svarbu, kad turėtume tvirtą oro erdvės informuotumą virš mūsų tėvynės ir aplink užsienyje veikiančias JAV pajėgas“, – sakoma senatorės pareiškime.

Ne taip greitai...

Nepaisant D.Gruscho teiginių ir atskirų intriguojančių vaizdo įrašų, JAV Gynybos departamentas paneigė, kad turi kokių nors žinių apie rastus ateivių erdvėlaivius. O žinomas NSO demaskuotojas Mickas Westas nurodė, kad D.Gruscho teiginiai nesutampa.

 

„Dave'as [Gruschas] tvirtina, kad JAV turi „nemažai“ sudužusių ar nusileidusių ateivių laivų, – „Twitter“ rašė M. Westas. – Kodėl tuomet jų ateiviškumo įrodymai yra tik „izotopų santykis“ ir „keistas sunkiųjų atomų metalų išsidėstymas?“

Domėtis neatpažintais reiškiniais paprastai yra gera mintis – tačiau svarbu prisiminti, kad norint kažką pavadinti „neatpažintu skraidančiu objektu“, tereikia, kad jis skraidytų ir būtų neatpažįstamas. Ir „neidentifikuotas“ nereiškia „nežemiškas“ – tai tiesiog reiškia „nežinomas“.

Parengta pagal „Popular Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(7)
(-4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: