Tamsioji Aliaskos trikampio paslaptis. Mįslingai dingo 20 000 žmonių, tarp jų net kongresmenai (Video)  ()

Skirtingai nei Bermudų trikampis, tapęs šiuolaikinio folkloro objektu, statistika patvirtina baimę dėl šios mirtinos vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vargu ar yra pasaulyje žmogus, kuris nebūtų girdėjęs apie Bermudų trikampį ir jo mistinę paslaptį, dėl kurios lėktuvai ir laivai dingsta be žinios nuo Žemės paviršiaus. Tačiau kur kas mažiau žmonių žino apie vadinamąjį Aliaskos trikampį, kuriame, kaip teigiama, yra daugiau neišaiškintų dingusių asmenų atvejų nei bet kur kitur planetoje, rašo „IFLScience“.

Aliaskos trikampis yra laisvai apibrėžta valstijos sritis tarp trijų taškų: Ankoridžo ir Džuno ​​pietuose bei Utkiagwik, mažo, atokaus miestelio, esančio šiaurinėje pakrantėje. Statistika rodo, kad nuo aštuntojo dešimtmečio pradžios šiame dideliame žemės plote dingo daugiau nei 20 000 žmonių.

Galbūt tai neatrodo daug, tačiau turint omenyje, kad vietovė itin retai apgyvendinta, šis skaičius šokiruoja. Reikia pažymėti, kad visoje Aliaskoje kasmet dingsta vidutiniškai apie 2250 žmonių, o tai dvigubai viršija šalies vidurkį. Tuo pačiu metu mokslininkai pastebi, kad dauguma dingimų tikriausiai įvyksta šiame paslaptingame trikampyje.

Kai kurie garsiausi Aliaskos trikampyje dingę žmonės:

  • Thomas Gale'as Boggsas vyresnysis – daugumos lyderis JAV Atstovų Rūmuose;
  • Nickas Begichas – kongresmenas iš Aliaskos.

Abu politikai dingo 1972 metų spalio 16 dieną, skrisdami lėktuvu su Begicho padėjėju Russellu Brownu ir pilotu Donu Jonesu. Vietos valdžia pradėjo gelbėjimo operaciją, tačiau keturi žmonės vis dar dingę, o jų kūnai nerasti. Beje, vėliau šis incidentas sukėlė sąmokslo teorijų. Teigiama, kad Boggsas buvo Warreno komisijos, tyrusios Kenedžio nužudymą 1963 m., narys ir, kaip pranešama, nesutiko su daugeliu komisijos išvadų.

 

Ne mažiau žinomas atvejis yra 25 metų Niujorko gyventojo Gary'io Franko Sotherdeno, kuris aštuntojo dešimtmečio viduryje išvyko medžioti Aliaskos tyrlaukiuose, dingimas. Deja, jis taip ir negrįžo namo. 1997 metais medžiotojas rado kaukolę prie Porcupine upės šiaurės rytų Aliaskoje, o 2022 metais mokslininkai išskyrė DNR ir padarė išvadą, kad palaikai priklauso Sotherdenui. Spėjama, kad jį užpuolė lokys.

Tačiau tyrinėtojai neskuba šios vietos paversti paslaptinga, nes žmonių dingimas atokiose Aliaskos vietose atrodo labai logiškas – čia lengva pasislėpti ar pasiklysti. Yra žinoma, kad Aliaskoje gyvena tik 732 000 žmonių – valstijos tankumas vos 0,49 žm./km2. Kita dalis yra palyginti nepaliesta arktinė dykuma su visomis iš to išeinančiomis pasekmėmis: atšiaurios kalnų grandinės, ledynai, šaltas oras, milijonai ežerų, nesuskaičiuojama daugybė tarpeklių, didžiuliai slėniai ir daugybė lokių.

 

Atkreipkite dėmesį, kad kai kurios teorijos vis dar rodo, kad Aliaskos trikampis yra neįprasto magnetinio aktyvumo ir daugybės nežemiškų lankytojų vieta. Tačiau mokslininkai akivaizdžiai gali rasti daug paprastesnių ir labiau tikėtinų paaiškinimų, kodėl šioje Žemės dalyje dingsta tiek daug žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()