NSO privertė uždaryti Kinijos oro uostą (Video). Papildyta  (34)

Neatpažintas skraidantis objektas vėlų praėjusio trečiadienio vakarą sutrikdė oro eismą virš Kinijos Džedziango provincijos sostinės Hangdžou. Apie tai vakar informavo Džedziango municipalinė vyriausybė. Oficialiame pranešime teigiama, kad Xiaoshano oro uostas buvo uždarytas po to, kai apie 9 valandą vakaro danguje virš miesto buvo pastebėtas NSO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oro uosto atstovų teigimu, dėl šio įvykio lėktuvų skrydžiai buvo nukreipti į kaimyninius Ningbo ir Wuxi miestus. Xiaoshano oro uostas jau atidarytas, jis dirba normaliu režimu. Daugiau įvykių aplinkybių bus atskleista atlikus oficialų tyrimą, teigiama pranešime. Įvykio liudininkų padarytose nuotraukose matyti danguje kybantis ir stiprią šviesą skleidžiantis stačiakampis objektas. Per visą jo ilgį matyti šviečiantys taškai, primenantys iliuminatorius.

Pirmasis NSO danguje pastebėjo oro uosto dispečeris, stebėjęs besileidžiantį lėktuvą. Apie tai jis pranešė pamainos viršininkui, o šis savo ruožtu priėmė sprendimą uždaryti oro uostą. Ekspertai ragina palaukti oficialaus tyrimo išvadų ir pernelyg nepasikliauti internete pasirodžiusiomis šio įvykio liudininkų nuotraukomis. Xiaoshano oro uosto atstovai patvirtino, kad NSO galėjo matyti ir kai kurių lėktuvų keleiviai bei apylinkėse gyvenantys žmonės. Kai kurie šaltiniai jau dabar teigia, jog danguje pastebėtas neatpažintas skraidantis objektas susijęs su Kinijos karinėmis pajėgomis, tačiau šalies pareigūnai to dar nepripažino oficialia. Daugiau apie incidentą žiūrėkite tolesniame video.

Papildyta 2010.07.13. Kol Kinija aiškinasi netradicinio įvykio priežastys, mūsų skaitytojas pranešė, jog labai panašus objektas į jau aprašytą NSO pasirodė ir prie Šiaulių. Redakcijai laišką parašęs Artūras tvirtina, jog 2010-07-12 22:11 laiku Šiaulių miesto pakraštyje danguje pamatė du stačiakampius švytinčius objektus. Jie visiškai atitiko objektus, pasirodžiusius Kinijoje. Pasirodžius objektams, po labai trumpo laiko į įvykio vietą atskrido du NATO naikintuvai. Objektai slandė ore skrisdami be jokios trajektorijos, bet kai link jų pusės artėjo naikintuvai (atstumas nuo naikintuvu iki objektu ~5km), nežinomi objektai staigiai išsiskirstė į šalis.

Deja, Artūras neturėjo galimybės nufotografuoti/nufilmuoti įvykį, tad tenka pasikliauti jo pasakojimu. Galbūt šį įvykį bus matę ir daugiau skaitytojų ir gal net jiems pavyko užfiksuoti šiuos objektus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(9)
(5)
(3)

Komentarai (34)

Susijusios žymos: