Šiandien gali būti sensacija. NASA pristato NSO ataskaitą (Live Video)  ()

Nežinomų anomalių reiškinių, kaip dabar vadinami NSO, atsiradimo paslaptis dar nėra iki galo atskleista.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Šiandien gali būti sensacija. NASA pristato NSO ataskaitą (Live Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais NASA pavedė grupei mokslininkų ištirti sunkiai paaiškinamus NSO atsiradimo faktus, o jau rugsėjo 14 dieną mokslininkai pristatys ilgai lauktus tyrimo rezultatus. Šią spaudos konferenciją galima stebėti tiesiogiai, rašo „ScienceAlert“.

Neidentifikuoti anomalūs reiškiniai (UAP, unidentified anomalous phenomena) – taip dabar NASA ekspertai ir Pentagono atstovai pradėjo vadinti NSO, kur tokiems reiškiniams tirti buvo sukurtas atskiras skyrius.

Yra NSO atsiradimo faktų, kurių negalima paaiškinti ir negalima priskirti prie žinomų gamtos reiškinių ar priskirti žinomiems orlaiviams. Todėl mokslininkams labai sunku daryti kokias nors išvadas, nes kokybiškų tokių NAA stebėjimų yra labai mažai.

Todėl NASA subūrė 16 mokslininkų grupę, kuri, remdamasi turimais duomenimis, galėjo išsiaiškinti, ką iš tikrųjų matė šių ar kitų anomalių reiškinių stebėtojai. Pasak astrofiziko Thomaso Zurbucheno, kuris iki šiol buvo NASA Mokslo misijos direktorato administratoriaus pavaduotojas, kosmoso agentūra turi prieigą prie daugybės Žemės stebėjimų iš kosmoso. Taigi tai padeda geriau suprasti anomalių reiškinių prigimtį.

Mokslininkų grupė savo darbą pradėjo pernai spalį ir beveik po metų yra pasiruošusi pristatyti savo darbo rezultatus, kurie gali padėti pamatą tolesniems NSO tyrimams. Pristatymas NASA būstinėje Vašingtone numatytas 2023 m. rugsėjo 14 d. ir turėtų prasidėti 17.00 val. Lietuvos laiku. Per pristatymą ekspertų grupė, paremta beveik metų darbu, pristatys visą ataskaitą apie NSO.

 

Remiantis NASA pareiškimu, šio tyrimo tikslas nebuvo atsakyti į visus klausimus, susijusius su NSO. Mokslininkai sutelkė dėmesį į tai, kaip ateityje būtų galima kataloguoti ir analizuoti duomenis iš įvairių šaltinių, kad būtų galima geriau suprasti NSO.

 

Kartu žinoma, kad ekspertai prie įslaptintų dokumentų netyrė, o naudojosi tik viešai prieinama informacija apie anomalių reiškinių stebėjimą. NASA atstovų teigimu, vienas iš tyrimo uždavinių buvo geriau suprasti, kaip užtikrinti orlaivių saugumą, taip pat suprasti grėsmes JAV nacionaliniam saugumui. NASA pranešė, kad dabar kaip niekad visuomenė yra suinteresuota tirti NSO atsiradimo faktus, todėl anomaliams reiškiniams paaiškinti naudojamas griežtai mokslinis požiūris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()