Pirmasis NASA pranešimas apie NSO. Ką mokslininkai sužinojo apie šiuos paslaptingus reiškinius  ()

Ar NSO yra nežemiškos kilmės? Visų pirma, šiuo klausimu dirbo grupė mokslininkų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-15 Pirmasis NASA pranešimas apie NSO. Ką mokslininkai sužinojo apie šiuos paslaptingus reiškinius  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė tyrėjų, tyrinėjančių NSO, jau metus dirbo nagrinėdami anomalių reiškinių stebėjimų faktus, rugsėjo 14 d. pristatė savo ilgai lauktą pirmąją ataskaitą. Taigi, ar NSO yra susiję su ateiviais, ar ne? Apie tai rašo „Space“.

2022 m. NASA sudarė nepriklausomą tyrimų grupę, kuri rinktų informaciją apie NSO pastebėjimus ir pateiktų duomenis, kaip geriausiai juos rinkti ir analizuoti, kad būtų galima suprasti neatpažintų objektų prigimtį. Primename, kad JAV Gynybos departamentas priėmė naują NSO terminą – neidentifikuoti anomalūs reiškiniai (UAP, unidentified anomalous phenomena), kurį dabar naudoja ir NASA.

Ar NSO yra ateiviai ar ne?

Rugsėjo 14 dieną buvo pristatyta pirmoji NSO tyrinėjusių mokslininkų ataskaita. NASA vadovo Billo Nelsono teigimu, pagrindinė šio tyrimo išvada yra ta, kad vis dar nežinoma, kas yra daugelis šių anomalių reiškinių, tačiau nėra įrodymų, kad jie yra nežemiškos kilmės.

Pirmoji ataskaita nepateikė NSO paslapties sprendimo, tačiau joje buvo rekomendacijų NASA, kurios galėtų padėti ją išspręsti. Visų pirma, mokslininkai mano, kad norint gauti kokybiškesnių duomenų apie NSO, Žemei stebėti reikėtų naudoti daugybę palydovų.

Mokslininkai mano, kad turimi duomenys negali pateikti išsamaus anomalių reiškinių vaizdo. Pasak NASA Mokslo misijos direktorato administratoriaus pavaduotojos Nicola Fox, yra daugybė liudininkų pasakojimų ir vizualinių efektų, susijusių su NSO, tačiau jais remiantis negalima daryti galutinių mokslinių išvadų apie šių reiškinių ar objektų prigimtį ir kilmę.

 

NASA mano, kad bet kuriuo atveju NSO gali kelti pavojų orlaiviams, todėl būtina išsiaiškinti, kokia didelė grėsmė kyla oro erdvės saugumui. Ataskaitos autoriai rekomenduoja naudoti dirbtinį intelektą su NSO susijusiems duomenims apdoroti, kad būtų galima aptikti anomalius reiškinius.

Nepaisant to, kad mokslininkai mano, kad NSO nėra nežemiškos kilmės ir daugelis jų yra antžeminiai objektai ar reiškiniai, vis dar yra objektų, kurie lieka paslaptimi.

Liudininkai teigia, kad NSO pažeidžia fizikos dėsnius

Pastaruosius kelerius metus NSO buvo JAV vyriausybės dėmesio centre dėl to, kad buvę žvalgybos pareigūnai ir buvę Pentagono kariškiai atvirai pareiškė susidūrę su neatpažintais objektais ar nenormaliais reiškiniais. Buvę karo lakūnai savo interviu teigė stebėję objektus, kurie savo elgesiu ore pažeidžia fizikos dėsnius ir skrydžiui naudoja nežinomas technologijas. Buvęs Pentagono žvalgybos pareigūnas net liudijo prieš JAV Kongresą šių metų liepą, ir kalbėjo apie tai, kad JAV vyriausybė slepia įrodymus apie sudužusio ateivių erdvėlaivio egzistavimą.

 

Kongreso nariai negavo jokių tikrų įrodymų, o Pentagono specialusis NSO tyrimų skyrius teigė, kad vis dar nėra patikimų nežemiškų civilizacijų egzistavimo įrodymų ir kad NSO nepaiso žinomų fizikos dėsnių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(3)
(1)

Komentarai ()