Mokslininkai šokiruoti. Meksikos „ateivių lavonai“ sukėlė tikrą audrą (Video)  (1)

Mokslininkai kritikavo teiginius, kad du neįprasti būtybių kūnai yra nežemiškos kilmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 12 d. Meksikos Kongresas surengė klausymus, panašius į tuos, kurie anksčiau buvo surengti JAV Kongrese dėl NSO stebėjimo. Per šiuos posėdžius deputatams buvo parodyti du tariamai ne žmonių kūnai. Tačiau mokslininkai mano, kad tai dar viena apgaulė ir niekas nerodo, kad šie padarai yra ateiviai, rašo „Live Science“.

Dviejų keistų, 1 metro ūgio būtybių kūnus uždarose dėžėse, panašiose į stiklinius karstus, Meksikos kongresui pristatė žurnalistas ir ufologas Jaime'as Maussanas ir jo komanda. Būtybės turi labai ploną kūną, pilką odą, dideles galvas ir tris pirštus bei kojų pirštus.

Maussanas sakė, kad tai yra suakmenėjusios ne žmonių liekanos, kurios buvo aptiktos Peru, o radioaktyviosios anglies analizė rodo, kad jiems yra 1000 metų. Pasak ufologo, DNR analizė parodė, kad tai ne žmonės.

Tuo pačiu metu, kalbėdamas su „Live Science“ žurnalistais, Maussanas teigė niekada nesakęs, kad suakmenėję palaikai priklauso ateiviams. Tiesiog jis turi įrodymų, kad tai tikrai ne žmonės ir jų viduje yra implantai iš osmio ir kadmio, kas gali rodyti nežemišką kilmę, nes prieš 1000 metų tokios technologijos nebuvo žinomos.

Manau, kad tai yra visiška nesąmonė. Tai, kad šiam ufologui buvo suteikta laiko kalbėti Kongrese, atspindi antimokslines nuotaikas, kurios šiandien vyrauja mūsų šalyje“, - sako Rafaelis Bojalil-Parra iš Nacionalinio autonominio Meksikos universiteto.

 

Kai kurios žiniasklaidos priemonės paskleidė informaciją, kad būtent šiame universitete buvo atliekami neįprastų būtybių tyrimai. Tačiau Bojalil-Parra sakė, kad čia nebuvo atlikti jokie DNR tyrimai.

Pasak Davido Andersono iš Radfordo universiteto (JAV), jei šie lavonai priklausytų nežemiškoms būtybėms, būtų nenaudinga atlikti radioaktyviosios anglies analizę, pagrįstą anglimi-14, siekiant išsiaiškinti jų amžių. Faktas yra tas, kad šis anglies izotopas susidaro, kai saulės spinduliuotė patenka į viršutinius Žemės atmosferos sluoksnius. Tai yra, norint atlikti amžiaus analizę, reikia žinoti, kokiu greičiu šis izotopas susidaro galimų ateivių planetoje.

 

Pasak Andrew Nelsono iš Vakarų universiteto (Kanada), tai, kad tai nėra ateiviai, galima spręsti pagal jų anatomiją. Labiausiai tikėtina, kad tai yra žmonių mumijos, kurios buvo pakeistos taip, kad būtų panašios į nežemiškas būtybes. Pavyzdžiui, pėdos ir rankos greičiausiai buvo specialiai deformuotos, tas pats pasakytina ir apie galvą.

Nelsonas teigia, kad nors Maussanas teigia turįs visus reikiamus šių būtybių kūnų tyrimus, mokslo bendruomenė dar negavo duomenų, kad galėtų atlikti tyrimų peržiūrą.

„Jei šie palaikai iš tiesų yra 1000 metų senumo ir jie buvo rasti Peru, galbūt buvo apiplėštas žmonių palaidojimas“, - sako Nelsonas.

Džebas Cardas iš Majamio universiteto Ohajo valstijoje (JAV) mano, kad populiarėjančios sąmokslo teorijos padeda paaiškinti, kodėl atsiranda tokie „ateivių“ pristatymai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(8)
(-4)

Komentarai (1)