Kyla didelis skandalas. Peru skelbia tiesą apie „ateivių“ kūnus Meksikos parlamente (Video)  ()

Peru reikalauja grąžinti mumijas į tėvynę ir nesupranta, kaip jos atsidūrė už šalies ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią savaitę Meksikos parlamente ufologas Jaime'as Maussanas atskleidė, kad tariamai ateivių kūnai, rasti Peru kasykloje, iš tikrųjų yra antžeminės kilmės.

Tačiau nėra nei vienos Peru mokslinės organizacijos, kuri šias mumijas būtų pripažinusi ne žmonėmis.  Atitinkamą pareiškimą padarė Peru kultūros ministrė Leslie Urteaga, praneša „Reuters“.

Pareigūnės teigimu, Meksikos parlamente demonstruojami objektai datuojami ikiispaniškaja era. Peru valdžia nesupranta, kaip jos atsidūrė už šalies ribų ir reikalauja, kad mumijos būtų grąžintos į tėvynę. Peru kultūros ministerija dėl šio įvykio iškėlė baudžiamąją bylą.

Tariamos ateivių mumijos buvo rastos 2017 m. kasykose Peru.

Rašoma, kad Meksikos kongreso klausymai dėl NSO, kuriuose buvo pristatyti minėti egzemplioriai, sulaukė aštrios tarptautinės reakcijos.

 

„Kadrai iš Kongreso posėdžio, pirmojo tokio pobūdžio Meksikoje, sukėlė tarptautinį smalsumą ir didelę panieką“, – sakoma straipsnyje, pažymint, kad Maussanas praeityje yra padaręs prieštaringų pareiškimų. 

 

 

Žurnalistai cituoja buvusį JAV karinio jūrų laivyno pilotą Ryaną Gravesą, kuris taip pat dalyvavo posėdyje pasidalinti savo patirtimi. Jis pavadino Maussano pristatymą „nepagrįstu triuku“ ir pridūrė, kad demonstracija šiuo klausimu yra didelis žingsnis atgal. 

Pats Maussanas teigė, kad kritikai niekada nepateikė įrodymų, paneigiančių jo teiginius. 

Tuo tarpu buvęs Prinstono universiteto Astrofizikos katedros vadovas Davidas Spergelis teigė nežinantis demonstruojamų egzempliorių kilmės ir paragino užtikrinti skaidrumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()