Ginklų analitikas: NSO virš Kinijos tebuvo kiniškos balistinės raketos paleidimas (Video)  (15)

Virš Kinijos ne per seniausiai ratus sukę objektai tikriausiai nebuvo NSO, CNN teigė vienas Masačūsetso technologijos instituto (MIT) analitikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NSO nuotraukos sukėlė nemažą audrą Kinijoje ir tapo viena labiausiai tinklaraščiuose aptarinėjamų naujienų. Tačiau panašu, kad didžioji dalis nuotraukų buvo sukurtos naudojant programą „Photoshop“. O tos, kurios nebuvo perdirbtos, vaizduoja kiniškos balistinės raketos paleidimą, tikina MIT ginklų analitikas Geoffrey‘is Fordenas.

Gerai Rusijos ir Kinijos kosmines technologijas išmanantis G. Fordenas savo analizę paskelbė tinklaraštyje „Arms Control Wonk“.

„Man atrodo, kad raketa „DF-21“, paleista kažkur netoli Jiuquano ir nukreipta į tašką netoli rytinės Gobio dykumos, yra labiausiai tikėtina šio NSO stebėjimo priežastis, - rašė mokslininkas

Kinų mokslininkai teigė patys tyrinėję pranešimus apie NSO. Jie mėgino nustatyti, ar matytieji objektai nebuvo privatūs arba kariniai lėktuvai, raketos, atspindžiai danguje ar kažkokie kitokie reiškiniai.

Pirmą kartą neaiškūs objektai užfiksuoti Hangzhou miesto Xiaoshan oro uoste, rytinėje šalies dalyje.

Dėl jų 18 skrydžių buvo atidėti arba nukreipti per kitus oro uostus. Tariamos neatpažinto objekto nuotraukos pasirodė internete, portale „Youtube“ bei televizijos naujienose.

Jei naršyklė neįkelia video siužeto, jį galite peržiūrėti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: