Kelionės laiku: loginis „senelio paradokso“ testavimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sk8erisz 2010-07-23 16:29
Kažkaip su ta šviesa žinok nelabai man. Čia daugiau būtų tiktai kaip fizikos dėsnių apgavimas. Ir kaip tu pamatysi tą anksčiau negu tai ivyks. Jeigu tu tai pamatai, tai reiškia tai jau įvyko ir visi aplinkiniai gali tai matyt. Nebent tu kalbi kad gali pamatyti nuskridęs į kosmosą jog sprogo kokia tai žvaigždė, taip tu tai pamatytum kažkiek tai anksčiau, bet tai ne kelionė laiku. Toli gražu.
femto 2010-07-23 16:30
Ne Eisteino teorija, o Specialioji realiatyvumo teorija, apie sviesos greicio virsijima http://en.wikipedia.org/wiki/Tachyon
Mitas 2010-07-23 16:35
Gerai nori. O jei įvykiai ten nuvykus klostosi kitaip nei tu tikėjaisi? Įsivaizduok, nusikeli su PC į viduramžius, sakai žmonėms, kad esi iš ateities, pasakoji, kas jų ten laukia, rodai savo PC, aiškini koks tai geras daiktas, ką su juo galima daryti... O jie tave apšaukia raganavimu, paslaptingasis PC tampa realus įrodymas tavo galingų burtų, tave ant laužo, o apie sugrįžimą namo gali pamiršti. Kažkada ir Jėzus sakė esantis Dievo sūnus, darė stebuklus, prašė juo tikėti, o kaip jam baigėsi? O kur garantija, kad tau nesibaigs panašiai ar dar blogiau? Keliauti laiku kažkur yra pavojinga, nes niekada nežinai kaip tave sutiks ten, kur atsirasi.
Indigo89 2010-07-23 16:41
Turetu pavadinimas buti "Keliones laiku ATGAL ...", nes paprasta kelione laiku vyksta kiekviena akimirka, o jau ir dauguma supranta, kad keliauti "i ateiti" tip pat visiskai realiai imanoma.
LiberalusToris 2010-07-23 17:05
O galvoji apie tai nepamąsčiau? Žinoma pamąsčiau, o ką tavo manymu reiškia "super duper" technologijos? Kvantinius kompus? Ne, brolyt Vykčiau ten apsiginklavęs ligi dantų kaip Terminatorius (jeigu į viduramžius, kada klestėjo inkvizicija) O jei į senovės laikus tai manau užtektų ir kokio prožektoriaus ir kokių hologramų bei pirotechnikos ir: "Pašlovinkite naują dievą!"
Wolfy 2010-07-23 17:13
Jei kada ir keliausim laiku,o tas labai mazai tiketina,tai nieko mes pakeisti negaletume.Nes kazka pakeitus, atsirastu nauja laiko atsaka ir viskas.
Mitas 2010-07-23 17:53
Kaip ten bebūtų, ko gero niekas tavęs nesuprastų, jei pasakytum, kad esi iš ateities. Tiesiog niekas tuo netikėtų kaip kad netiki dabar tokiomis kelionėmis. Vyktum į tuos laikus vien tam, kad į žmones pašaudytum? Jei taip, tai į istoriją patektum su dar blogesne reputacija, negu tie inkvizitoriai. Šiaip, kažkur nuvykus gali tik įsilieti tarp žmonių ir pasižiūrėti, kaip jie gyvena. O vienaip ar kitaip kištis į jų gyvenimą, vargu ar tai aplamai būtų etiška.
LiberalusToris 2010-07-23 18:22
Pirmiausia. Aš nesakyčiau, kad iš ateities (ne taip pirmą postą supratai). Pasiskelbčiau Dievu ir jie man neštų turtus. Aš turiu tokią teoriją, kad pirmieji dievai, kuriuos aprašė pažengusios civilizacijos (šumerai, kinai, indai) ir buvo keliautojai laike
vazzy 2010-07-23 19:10
mano tokia nuomone : jeigu nieks iki siol neatkeliavo is praeities, reiskia tai yra neymanoma, nes jeigu praejus visai zmoniu gyvavimo erai, nieks nei karto viesai nesugebejo nukeliauti i praeity, tai savaime persasi isvada, kad tokio dalyko negali buti. kas cia lygino laiko masina su branduoliniu ginklu tai ka galiu pasakyt. zmones nesugebejo nuslepti ir susilaikyti nepanaudoje viesai tokio daikto nei 15 metu ( jei gerai prisimenu ), tai tu isivaizduok, kaip sudetinga turetu but issaugot paslapty visa zmoniu gyvavimo istorija ( nes jus vadinamoji ateitis neturi ribu, isskyrus zmoniu eros pabaiga, nes jeigu nebus zmoniu, nebus ir kam atkeliauti is ateities )
Swift RR 2010-07-23 20:35
Kelionės į gilią praeitį sveiku protu nesuvokiamios, jeigu tai pavyktų manau laikas tau neleistų nieko svarbaus jame pakeisti...
TaeZ 2010-07-23 21:32
Daug kas sako, kad ką nors pakeitus praeityje susikurtų nauja paralelinė visata. Mano manymu vien tai, kad nukeliauji laiku atgal kur tavęs nebuvo tu sukuri naują laiko atšaka, nes esi ten kur neturėtum būt. Realiai tada niekada negalėtum grįžt į originalią visatą iš kurios iškeliavai, kadangi kiekviena kelionė tiesiog sukurtų naują laiko liniją. Be to tie kur sako, kad nukeliavę į viduramžius ar dar kur į senovę demonstruotų ateities technologijas to laikotarpio gyventojams, pasakotų jiems apie viską ir t.t. nepagalvoja, kad kalba per amžius labai keitėsi ir tie lietuviai iš 15 amžiaus nė velnio nesuprastų ką šiuolaikinis žmogus bando pasakyt.
Kopust 2010-07-23 21:41
Jau nuo seno galvojau tą patį ir pritariu nuomonei, kad kelionė į praeitį yra galima tik sukūrus naują laiko liniją, kurioje žmogus atkeliavo iš kitos laiko linijos kito taško. Žodžiu, kažkokios technologijos pagalba turėtų būti sukuriama (nukopijuojama) nauja laiko linija ir kažkokios technologijos pagalba turėtum būti nusiųstas į ją. Su tomis kelionėmis laiku į praeitį, galima prigalvoti daug dalykų. Pvz mūsų laiko linija vis tiek iš kažkur atsirado, tai gal mes gyvename tokioje laiko linijoje, kuri yra sukurta keliaujant laiku atgal, tik mes to nežinom, nes žinoti neįmanoma. Dar, čia kalba "nukeliautų į praeitį, sustabdytų hitlerį", gal hitleris buvo veikiamas žmonių iš ateities, kurie norėjo tam tikros valdžios, bet jiems nepasisekė. Dabar pagalvosit o kaip senelio paradoksas? Arba, jeigu jie iš ateities, jie žinojo klaidas, galėjo išsitaisyti ir įvykdyti savo planus? Gal jie žinojo klaidas tik iki tam tikro taško, gal jų laiko linijoje išvis nebuvo tokio dalyko kaip hitleris. Ir jeigu žmonės atvirai neatkeliavo į praeitį iš tolimos ateities, gal dėl to, kad yra įstatymai draudžiantys keliavimą laiku atgal (būtų labai logiškas įstatymas ir pats tokį įtvirtinčiau, jeigu bučiau tokių laikų vadovas), todėl mes nieko ir nežinom, gal jie veikia slaptai. Arba galima būtų pradėti aiškinti Neatpažintus Skraidančius Objektus, kurie kartais kaba virš galvų ir panašiai. Gal tai žmonės iš ateities, tiria praeitį, nes jų istorijos duomenų bazės buvo sunaikintos. Kaip ir sakiau, galima prigalvoti daug teorijų ir visos bus teisios, nes mes nežinom daugybės dalykų.
Tas_pac 2010-07-23 22:13
Aš tai manau kad kiekvienas ateities pakeitimas sukuria paralelinę laiko juostą. Nuo taško kada įvyksta pakeitimas iki taško kada paralelė vėl tampa identiška ir susilieja.
Nightbringer 2010-07-23 22:21
Gal kas žino, kaip apskritai įmanoma keliauti laiku? Jeigu kažkas įvyko, tai įvyko ir jokios technologijos neatstatys bent visos galaktikos atomų į savo buvusias vietas kur jie buvo prieš metus.
vazzy 2010-07-23 23:08
galima, bet tik i ateiti. artejant prie sviesos greicio, laikas leteja, arba dideles mases kunai irgi iskreipia erdvelaiki.
DJ_LFS 2010-07-24 00:34
pamirskit apie hitlerio salinima praeityje, ne jis daugiausia zalos pridare, o stalinas
rock2400 2010-07-24 01:25
o ka jeigu toks itaisas yra gan aukstos institucijos rankose ateityje ir jie paprasciausiai kisasi i praeiti tik kritiniais atvejais? pvz,kai chrusciovas ir kenedis nepradejo branduolinio karo,nes juos perspet kad tai gali baigtis labai blogai ir atvyko tie zmones? Zodziu,primastyt visko galima ;P
Kopust 2010-07-24 01:49
Laikas yra paprastas dalykas, tik mes esame šiek tiek per jauni ir nemokame juo manipuliuoti Todėl ir atrodo, kad laiku neįmanoma keliauti.
SG 2010-07-24 09:23
Jei pradėtum šalint žmones praeity, galėtum sukelt nepataisomų katastrofų dabarty.
LiberalusToris 2010-07-24 09:50