Tai tikras NSO! Ką parodė nauja 60 metrų „lėkštės“ virš Andų analizė (Foto)  ()

Mokslininkai mano, kad priartėjo prie NSO egzistavimo įrodymų – padėjo dar 2010 metais daryta nuotrauka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši istorija prasidėjo 2010 m. vasario 14 d., kai pora ir jų vienerių metų dukra praleido dieną prie El Jeso tvenkinio (Andai, Čilė). Tuomet poilsiautojai padarė 16 nuotraukų, kuriose užfiksuotas stulbinantis slėnis ir dangus, o grįžę namo vienoje nuotraukų pastebėjo kažką neįprasto, rašo „Daily Mail“.

Nuotraukoje matyti oranžinis švytintis objektas, iš dalies paslėptas debesų. Tada nuotrauka buvo perduota NARCAP, kur buvo išsamiai ištirta, bandant paneigti arba įrodyti keistą reiškinį.

Po penkių mėnesių organizacijos vadovas Tedas Roe, remdamasis ilgos vaizdo analizės rezultatais, išplatino 23 puslapių ataskaitą, kurios esmė buvo sumažinta iki to, kad „įrodymai yra“ ir nuotraukoje iš tikrųjų užfiksuotas „neatpažintas skraidantis objektas“.

NARCAP ataskaitoje taip pat rašoma, kad nuotrauka daryta sekmadienio popietę. Kadras rodo, kad saulė šviečia pro baltus debesis, taip pat matyti rausvų debesų juosta kairėje, kurioje yra švytintis „oranžinis objektas“ su įdomiomis paviršiaus detalėmis.

Pasak Olbanio universiteto fizikos eksperto, šis objektas tikrai nežinomas, todėl tai yra „tikras NSO“.

 

Šis atvejis, kai Anduose buvo pastebėtas NSO, dar kartą buvo tiriamas „History Channel“ dokumentiniame filme „The Proof Is There“.

Tyrimo metu mokslininkai nustatė, kad su nuotraukoje pavaizduota „lėkšte“ negali būti siejami jokie fotoaparato efektai, todėl padarė išvadą, kad jie buvo priešais „tikrą NSO“.

Mokslininkai taip pat teigė, kad dabar tikriausiai „artėjame prie tiesos“.

Pažymėtina, kad „The Proof Is There“ yra mokslo populiarinimo serialas, kuriame ekspertai ir mokslininkai kartu tiria visuomenės užfiksuotus keistų reiškinių vaizdo įrašus ar nuotraukas.

Tyrimo metu ekspertai nuodugniai ištyrė virš Andų užfiksuotą objektą ir padarė išvadą, kad negali jo identifikuoti. Pasak mokslininkų, tai yra įrodymas, kad susiduriame su nežinomu anomaliu reiškiniu.

 

Ekspertai mano, kad dalį Andų NSO greičiausiai dengia plunksniniai arba kamuoliniai debesys, todėl sunku įvertinti jo dydį. Tačiau NARCAP mano, kad objekto ilgis gali viršyti 60 metrų.

 

Beje, Roe taip pat ištyrė vaizdą raudonos, žalios ir mėlynos spalvos spektre, kad suprastų, kaip šviesa gali būti paskirstyta. Raudonos ir žalios spalvos bangų ilgiai suteikė daug daugiau detalių ir kontūrų nei mėlyna.

Be to, ekspertai atliko pikselių iškraipymo tyrimą ir atmetė nuotraukų klastojimo galimybę.

Po 13 metų paslaptingą atvejį Anduose vėl ėmė tirti mokslininkai. Serialo „The Proof Is There“ epizode astronomas ir vaizdo efektų dizaineris Markas De Antonio paaiškino, kad keistas darinys nuotraukoje gali būti prizmės efekto rezultatas. Tai atsitinka Saulei apšvietus atmosferoje esančius vandens lašelius, taip sukuriant vaivorykštę. Pasak de Antonio, būtent tai ir matome nuotraukoje.

 

Meteorologas Juanas Hernandezas iš Nacionalinės orų tarnybos negalėjo rasti logiško paaiškinimo, kodėl nuotraukoje yra objektas. Anot jo, tai neatrodo kaip fotoaparato efektas ir nėra paaiškinimo, kodėl objektas yra danguje.

 

Faktas yra tas, kad dauguma fotoaparato efektų atrodo kaip linijos, tačiau NSO Anduose yra disko formos. Be to, paprastas raudono debesies atspalvio paaiškinimas galėtų būti besileidžianti Saulė, tačiau žinoma, kad kadras buvo padarytas vidury dienos.

Kitas ekspertas, fizikas Matthewsas Szydagis iš Olbanio universiteto, taip pat palaikė Hernandezą. Mokslininkas teigė visiškai sutinkantis su NARCAP ataskaitos išvada, kurioje teigiama, kad nuotraukoje išties pavaizduotas „tikras NSO“.

Kartu visi mokslininkai sutinka, kad tokie tyrimai priartina mus prie tiesos. Tačiau objekto nuotraukoje apibrėžimas kaip NSO nereiškia, kad „tai ateiviai“. Tyrėjai tvirtina, kad jie tik padarė išvadą: jie turi kažką, ko negalima apibrėžti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(9)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: