Brazilijos oro pajėgos registruos susidūrimus su NSO  (16)

Brazilijos vyriausybė davė nurodymą šalies karinėms oro pajėgoms oficialiai registruoti bet kokius susidūrimo su neatpažintais skraidančiais objektais (NSO) atvejus, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausybės potvarkyje nurodoma, kad visi karo ir civiliniai lakūnai, o taip pat oro eismo kontrolieriai, turi užregistruoti Nacionalinėje aviacinės kosminės gynybos štabe bet kokius susidūrimus su NSO.

Informacija bus saugoma Rio de Žaneire esančiuose nacionaliniuose archyvuose. Šia informacija galės naudotis mokslininkai, įskaitant ir tuos, kurie ieško nežemiškos gyvybės įrodymų.

Nuo šiol turės būti pranešta ir užregistruota apie bet ką neįprasto, pastebėto, nufotografuoto ar nufilmuoto Brazilijos oro erdvėje. Oro pajėgų atstovai teigia, kad jie apsiribos tik informacijos rinkimu ir nesivaikys NSO.

„Karinės oro pajėgos neturi specializuotos struktūros moksliniams bandymams su šiais reiškiniais atlikti ir apsiribos įvykių registravimu“, - teigiama karinių oro pajėgų pranešime.

Per pastaruosius dešimtmečius buvo keletą kartų pranešta apie Brazilijoje pastebėtus NSO. 1986 m. karinių oro pajėgų lėktuvai buvo pakelti į orą ištirti neatpažintų, danguje virš Sao Paulo esančių objektų, vis dėlto, reiškinys taip ir liko pilnai neišaiškintas. 1977 m. prie Amazonės esantis miestas Vigia paprašė kariuomenės pagalbos, kai keli gyventojai papasakojo buvę užpulti nežemiškų būtybių.

Neprisistatęs oro erdvės kontrolierius Brazilijos dienraščiui „O Dia“ teigė, kad net aukščiausiuose lygiuose buvo pranešta apie susidūrimus su NSO. „Aš girdėjau, kad ministrai ir net prezidentas teigė matę NSO“, - pasakojo oro erdvės kontrolierius.

Brazilijos NSO stebėtojai pasveikino valdžios sprendimą ateityje padaryti tokią informaciją vieša.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: