Jie jau čia galėjo lankytis... Ateivių erdvėlaiviai, kurie galbūt jau aplankė Žemę. Kaip jie atrodė  (2)

Mokslininkai papasakojo, kokie turėtų būti ateivių erdvėlaiviai, kad jie galėtų pasiekti Žemę per tarpžvaigždinę erdvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai ruošiasi galimybei, kad vieną gražią dieną į Žemę atkeliaus ateivių erdvėlaiviai, ir mano, kad jie jau ištyrė mūsų planetą. Teoriškai šios ateivių transporto priemonės gali būti panašios į tas, kurias mokslininkai jau išsiuntė į kosmosą, pavyzdžiui, „Voyager 1“ ir „Voyager 2“ arba „New Horizons“. Kokios turėtų būti šios ateivių transporto priemonės, kad galėtų kirsti tarpžvaigždinę erdvę ir su kokiais sunkumais gali susidurti potencialūs ateiviai tyrinėdami kosmosą, „Futurism“ pasakojo du amerikiečių mokslininkai.

Anot astrofiziko Adamo Franko iš Ročesterio universiteto (JAV), Žemė jau 3 milijardus metų turi „biosignatūras“, tai yra gyvybės egzistavimo požymių, todėl negalime atmesti galimybės, kad potencialios nežemiškos civilizacijos jau atsiuntė zondus, galinčius ištirti Žemę ir aptikti joje gyvybę. Tačiau yra visokių nemalonių fizinių realijų, dėl kurių bus nepaprastai sunku išsiųsti zondą iki Žemės.

Jei ateivių civilizacija norėtų nusiųsti į Žemę zondą, kuris rinktų informaciją apie mūsų planetą, ji susidurtų su dviem pagrindinėmis problemomis: atstumu ir laiku. Pavyzdžiui, jei toks zondas būtų išsiųstas iš artimiausios Andromedos galaktikos, jis turėtų įveikti 2,5 milijono šviesmečių atstumą.

Pasak Franko, jei ateiviai neatras naujų fizikos dėsnių, kurie padės jiems keliauti greičiau nei šviesos greitis, neįvaldys kokios nors fantastinės technologijos ar nepasinaudos kirmgraužomis, atstumas bus labai didelė kliūtis tarpžvaigždiniams tyrinėjimams. Pagal galiojančius fizikos dėsnius, keliauti greičiau nei šviesos greitis yra neįmanoma.

 

Pasak Scotto McCormacko iš Kalifornijos universiteto, net jei ateivių civilizacijoms pavyks išsiaiškinti, kaip keliauti greičiu, viršijančiu šviesos greitį, joms vis tiek teks susidurti su kitomis problemomis.

Mokslininkas mano, kad ateivių inžinieriai turi sukurti zondus, kurie ilgos kelionės į Žemę metu atlaikytų ekstremalias kosmines sąlygas. Tai yra, ateiviai turi sukurti erdvėlaivius iš labai stiprių medžiagų. Šios medžiagos turėtų būti tokios pat tvirtos ir kietos kaip deimantai, o gal net daug tvirtesnės. Tačiau vis tiek labai sunku pasakyti, kokios tai medžiagos.

 

Darant prielaidą, kad ateiviai sugebėjo įveikti šiuos apribojimus ir sukurti tvirtus zondus, galinčius keliauti į Žemę, kaip mes žinotume, kad jie yra šalia? Mokslininkai teigia, kad tam reikia pasitelkti radijo teleskopus ieškant vadinamųjų „technosignatūrų“ erdvėje.

Jei ateiviai išsiuntė savo transporto priemones į kitas galaktikas, tada yra tikimybė, kad po milijardų metų bent viena iš jų pasieks Žemę. Tuo pačiu metu yra tikimybė, kad šie zondai vis dar yra Saulės sistemoje, teigia mokslininkai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(21)
(22)

Komentarai (2)