Paslaptingos struktūros Marse: optinių iliuzijų istorija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

shift 2011-06-17 13:19
Kai kurių tyrinėtojų manymu, Piri Reis žemėlapyje yra vaizduojami kontinentai iki ledynmečio. Pagal dabartinį mokslą tuo metu žmonės turėjo ne žemėlapius paišyti, o urvuose gyventi. Spręskit patys.
enternald 2011-06-17 13:55
shift: anglies datavimas aplink daiktų sluoksnį visai tinkamas metodas: girdėjai tokią sąvoką, kaip kultūrinis sluoksnis ir kad daiktai išsidėsto daugiau mažiau palei amžių sluoksniais. Nueik pasiklausk bet kokio archeologo. Niekados nerasi garo variklių detalių po riterių šarvais. Čia toks primityvus ir savaime suprantamas archeologijos principas, kad nežinau ant kiek turi viską ignoruoti, kad nesuprastum. Be to anglies metodas dar ne vienintelis, gali medines atramas, jei jos išliko nustatyti palei rieves(berods taip galima datuoti iki 10k senumo daiktus). Be to kolegos pamiršo paminėti, kad anglis nevienintelis datavimui tinkamas metodas: http://en.wikipedia.org/wiki/Dating_methods . Jų yra krūva. Be to Egipto obeliskai irgi atrodo kaip frezuoti. Manau čia problema kita, mes pamirštame senas technologijas, arba surandame patogesnes ir atrodo kaip be šių technologijų jie sugebėjo viską pastatyti. Šitie akmenys buvo pastatyti tos kultūros, nes visas sluoksnis nusmaigstytas panašiais dariniais ir ne jokių ateivių. Be to History Channel nėra tas šaltinis kuris neiškraipo informacijos. Nauja vadovybė pradėjo rengti visokius šou apie Nostradamus'us, kad tik pritrauktų žmonės kurie mano, kad civilizacijas valdė ateiviai, nes realybė tiem žmonėm atrodo per paprasta ir jie negali suvokti. Kaip pavyzdys galėtu būti Balbekas: romėnų stiliaus šventykla su katakombomis užpiltomis šiukšlemis įskaitant keramiką akivaizdžiai romėnų dariniai. Tik įdomiausias darinys milžiniški monolitai, kuriuos "ateiviai atskraidino" : http://en.wikipedia.org/wiki/Stone_of_t ... nant_Woman Pasirodo, kad tai buvo tiesiog atitempimas kelis šimtus metrų žemyn (rasti keli monolitai kasykloje aukščiau nenutempti), be to tai menkas pasiekimas, romėnai nemažai egiptiečių obeliskų perplukdė namo kaip tropėjus užtempė aukštyn ir net sugebėjo pastatyti įvairius stulpus, kaip: http://en.wikipedia.org/wiki/Pompey%27s ... 8column%29 . Net pavyko atkartoti naudojant lynų sistemą, kurią naudojo romėnai. Kam tų ateivių reikia, jei galima padaryti naudojant žemiškas technologijas. Be to kodėl piramidės piramidės formos, o ne stačios kaip dangoraižiai: todėl kad tokią formą lengvą pastatyti ir ja užtempti akmens blokus, be to nereikia papildomų atramų statiniui. Ateiviai to nestatytų, nes jiems nėra ką čia veikti: žmonės tuos statinius ir patys pastatyti galėjo.
vitaminasg 2011-06-17 13:59
Matai mano mielas diskusiju drauge arwi. Nezinau kokios seimos paziuru esi padarinys bet man atrodo kad sekmadieniais lankai baznycia... Jau pagaliau pradedama kalbeti kad "God is astronaut". Paprasciausiai tokiems cebuvems bet koks svystelejimas is dangaus atrode kaip Dievo zvilgsnis is auksciau. Tai kita tema aisku apie religija ir jos paskirti. Net nezadu diskutuoti ta tema nes galo nebus ir greiciau priesu issigysiu. Zinoma reikia laikytis septiniu dievo isakimu nes kitaip eisi pragaran o su velniais nefaina . Aiwi dar karta klavisu taikiniu nukreipsiu pries tave. Man tavo argumentai i betkurio normalesni pasisakima atrodo is salies kaip kokio griuvancios sistemos patrijota nenorinti patiketi kad baigesi tie laikai kai nuodemes atleidziamos pasakant tris kartus eilerasti. Paklausiu as taves vieno klausimo. Ar esi gyvenime dirbes darba kuris butu fizinis? Pakilok visa diena po 50kg svorio daiktus ir sakysi noriu valgyti ir miegoti. Tad pagalvok apie tokiu zmoniu tukstanciais sakantys, kad uzkniso jiems statyti tas piramides. Man atrodo greiciau cia kiltu nauja revoliucija nei zmogus pastatytu plikomis rankomis dar viena piramide del kazkokio "KUBILIAUS". O del ko granitinis akmuo pasirinktas statiniams, tai paprasciau negali buti. Tai besiformuojancios zemes lydinys kuriame ieina daug elementu kuriuos daro stipriu ir patvariu statymui. Siaip kaip paskaicius kai kuriu teigiamus kad buvo rankutemis slifuojama. Tai priejas prie tokio zmogaus sakyciau "Vyre! turi tikras auksines ir tvirtas rankas". Patis renkames kuom tiketi kuom nea. Stengiuosi save dazniau pastatyti i ta ar kita sutacija kad suprasciau kaip buvo sunku ir nerealu tai daryti kazkam ir dar tais laikais, tad as daugiau linkstu irgi prie issakytu pamastymu.
Dvigubas nulis 2011-06-17 14:09
Plikas 2011-06-17 14:11
, kaip kažkokių mistinių ir "aukšto architektūrinio lygio proporcijų" įrodymą, numetei šį "piešinį". Dabar išsamiau paaiškink, kas čia kur ką reiškia ir kaip į tai "įsipaišo" piramidės.
kikilis 2011-06-17 14:30
Piri Reis, kiek sako internetai, yra turko piešti. Kur čia indėnai, ir kas per žemėlapis tavo nuorodoje? Irgi, būtų miela pamatyti nuorodą apie indėnų Antarktidos žemėlapį iš archeologų (ne žurnalistų). Kur teigiama, kokiame rašte, kad žemėlapis perpieštas iš indėnų? PS būtų irgi puiku gauti nuorodą į mokslinį straipsnį, kuriame nustatytas Pumapunku amžius šiuolaikiniais metodais.
shift 2011-06-17 14:32
Tu mane gal pirmokeliu laikai? Koks nuosėdų sluoksnis gali susiformuoti ant šlifuoto granito? Šlifuotas granitas net veikiant rūgštiems lietums bei šalčio ciklams blizgesį ir lygumą praranda per 500 metų. Vadinasi iki tol jokių nuosėdų nebus. O turint galvoje, kad granitas stovi dykumoje kur nelyja ir nesninga - jis bus dar ilgaamžiškesnis. Pakrpčius nuosėdų sluoksnį ten rasi tiek nuosėdų kurios gali būti atsiradusios prieš 1000 metų tiek ir tų kurios atsirado prieš 500 metų. O tai absoliučiai nieko nesako. Jei randamas koks nors medinis pagalys, dar nereiškia, kad jis atsirado čia statybos metu.
Plikas 2011-06-17 14:47
Prašome tiksliai - kas iš ko dauginama ir kas gunama. P.S. Vis dar nepaaiškinai savo piešinio.
shift 2011-06-17 14:53
shift 2011-06-17 14:56
Dvigubas nulis 2011-06-17 14:57
Šį klausimą uždaviau dėl to, jog suprasčiau, ar verta veltis į diskusijas, ar ne. Kai kuriuos geriau palikti ramybėje..
shift 2011-06-17 15:10
kikilis 2011-06-17 15:45
Vardan įdomumo photoshopu pridėjau kito egiptietiško piešinuko, Da Vinčio "Vitruvijaus žmogaus" bei standartinio proporcingo žmogaus piešinius, proporcijos puikiai atitinka. Kodėl? Nes žmogus turi tokias proporcijas.
Dvigubas nulis 2011-06-17 16:03
shift 2011-06-17 16:06
mokslinių straipsnių į šiuos klausimus atsakyti?
shift 2011-06-17 16:19
Kol nėra kitų variantų, spėjama, kad Reis'as galėjo žemėlapius nusikopijuoti iš minėtos bibliotekos šaltinių, kurie buvo savo laiku kaupti minėtoje bibliotekoje. Indėnai ar dar kitaip juos pavadintume, sakykim kad ir primityvūs čiabuviai. Tai bendruomeniniai vienetai, kurie egzistavo žemėlapių "kūrimo" metu. Tradiciškai mokslas lyg užsiciklinęs visas mokslo mįsles stengiasi klijuoti primityvioms kultūroms. Taip kaip piramidžių autorystę klijuoja primityviems subektams taip ir žemėlapių sudarymas anot jų įmanomas plaukiojant mediniu laiveliu. Pripažinkim pliką faktą, kad technologinė pažanga 1513 metais dar neleido sudaryti tikslių žemėlapių. Kaip žemėlapyje atsirado dar neatrasti kontinentai? Jei Reisas kopijavo dar senesnius žemėlapius, vadinasi jie jau tikrai siekia urvinių žmonių laikus tikint plačiai paplitusia teorija. Nes tik urvinių žmonių laikais Antarktida buvo be ledo.
Lietuvis 2011-06-17 21:52
Sveiki visi , skaičiau čia komentarus visų , kai visada čia visi stengiasi vienas kitą gaudyti kuris pirmas susivartys Aš asmeniškai manau jog piramidę ypatingai ši didžiausia pasaulyje tai yra fenomenas kadangi yra tiek daug smulkmenų kurias mokslas bando paaiškinti ir niekaip nėra randama bendros nuomonės , visie tie skaičiavimai pi ir fi yra teorijos kaip ir akmenų šlifavimas , jei kas nors pamatytumėte realiai kaip atrodo piramidė prieš jus greitai atšoktu fantazija jog ja dar šiandien kas galėtų pastatyti plikomis rankomis , paprasčiausią medinį daiktą idealiai nušlifuoti užtrunka kelios valandos su gerais įrankiais ką čia jau kalbėti apie akmens luitus , daugeliui atrodo taip paprasta...o ar kas pagalvojo jog tie visi luitai indentiški praktiškai pagal svori ir matmenis , jei kada nors mokslas pradės šias teorijas statymo įrodinėti ne tik paprastais apskaičiavimais , teorijomis bet ir praktinėmis užduotimis pradedant nuo paprastų kelių tūkstančių vergų subūrimo darniam darbui...ką jau čia kalbėti apie tuos skaičiavimus , pirmiausia reiktų išsiaiškinti kam ta piramidė reikalinga apskritai buvo ir koks jos tikslus amžius nes niekas negali tiksliai nustatyti o apsirikti vienu ar dviem šimtais metų tikrai įmanoma o dabar pagalvokit kas tada galėjo ją statyti....ar žmonės ar ateiviai ar velniai kokie gal niekada nesužinosi galiu galvą dėti kad niekada nebus prieita bendros nuomonės dėl šito nes per daug klaustukų ir apskritai kuo žmogus mažiau nutuokia tuo jis daugiau šneka
- 2011-06-17 22:08
Shift- Paaiškink man tokius „keistus sutapimus“ - Dauginant cheopso piramidės aukštį iš milijardo, gaunamas apytikslis atstumas nuo Žemės iki Saulės ( 147 mlrd metrų). Kaip tu tai paaiškinsi? Kita vertus, standartiniai TSRS metu gaminti flomasteriai buvo 15 cm ilgio - padauginius iš 1000 mlrd. TAIP PAT gaunamas atstumas nuo Saulės iki žemės, ir netgi DAR tiksliau!!! Mistika, a ne? Kita vertus, Cheopso piramidė orientuota tiksliai GEOGRAFINIŲ pasaulio šalių kryptimis. Tau nekyla klausimas, kodėl? Nebandei pasigilinti? Jei sakai, kad tai dėl stebuklingų technologijų, tai tada egiptiečiai turėjo turėti LAIKO mašiną, kad žinotų, jog XVIII a. nulinis dienovidinis bus pravestas BŪTENT per Grinvičo observatoriją, Anglijoje. O kas būtų, jei nulinis dienovidinis eitų per Versalio rūmus? Pasiskaičiuok tada, kiek laipsnių tas nuokrypis būtų. Vis dar manai, jog čia jokio sutapimo nėra?
shift 2011-06-17 22:57
O prie ko čia nulinis dienovidinis? Gal Saulė tekėdama rytuose žiūri kur tas tavo dienovidinis randasi? Jei dar nežinojai, Žemės rutulys turi šiaurinį ir pietinį polius, todėl kaip tu nori gali tuos dienovidinius paišyti, bet tai esmės nekeičia. Šiaurės ir Pietų kryptis yra fiksuota, nes korealiuoja su sukimosi ašimi.
Skeleton 2011-06-17 22:57
Gal baikite kliedėti dėl Piri Reis žemėlaipio. Smulkus pastebėjimas iliustriuojantis Jūsų žinių lygį. Antarktida ledu pasidengė ne vėliau kaip prieš 15-10 milijonų metų. Suprantama tuo metu negyveno nei urvinių nei jokių kitų žmonių.