Lurdo stebuklai gydytojų akimis (Video)  (41)

Stebuklingi išgijimai ir panašūs sunkiai paaiškinami įvykiai – jautri tema XXI mokslo ir technologijų amžiuje. Galbūt šiuos reiškinius stebuklingais galima pavadinti tik dėl šiuolaikinio mokslo žinių trūkumo, o kai kada ir dėl profesionalios apgaulės. Apie tai spręsti – ne mūsų kompetencija. Tačiau apsimesti, jog nieko tokio nevyksta irgi neišmintinga. Štai kad ir Lurdo stebuklingi išgijimai – jų tyrimams suburtos medikų komandos, o aiškumo nuo to nė kiek ne daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lurdas (pranc. Lourdes) – miestas, bei komuna, esanti Prancūzijos pietuose. Miestas yra 400 m aukštyje virš jūros lygio, o pasaulyje labiausiai išgarsėjo, kuomet XIX amžiuje čia gyvenusiai mergaitei Bernadette Soubirous neva apsireiškė Švenčiausioji Dievo Motina Marija.

Pirmasis apsireiškimas įvyko 1858 metais vasario 11 d. Vėliau keturiolikmetė mergaitė Bernadeta Subiru Mariją regėjo ir su ja bendravo net 18 kartų – bent jau taip teigiama visuose oficialiuose šaltiniuose. Marija paraginusi Bernadetą tam tikroje vietoje kasti žemę, ir ten ištryškęs šventas šaltinis, kurio vanduo išgydęs daugybę ligonių. Garsas apie stebuklų vietą netruko paplisti po visą pasaulį. Iki šiol maldininkai iš viso pasaulio traukia į Lurdą, kur pastatyta didelė puošni bažnyčia – bazilika.

Karts nuo karto čia įvyksta keistų išgijimų, kurių medicina niekaip negali paaiškinti. Kai kuriuos iš tokių atvejų bažnyčia paskelbia stebuklais, nors gydytojai yra kuklesni ir tiesiog konstatuoja faktą, jog išgijimo priežastis moksliškai yra nepaaiškinama. Plačiau apie išgijimus ir medikų darbą Lurde – šiame vaizdo reportaže.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(6)

Komentarai (41)