Rytoj įvyks „pasaulio pabaiga“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2011-10-21 09:12
o kelintą valandą Lietuvos laiku? Reikia spėti pasiųsti visus, ko nemėgstu, nakui ir išgerti paskutini buteliuką alaus
SaltySugar 2011-10-21 09:46
Nepasiduoda jie niekaip žiūriu...
kroitus 2011-10-21 09:52
Tai čia dėl to, kad beveik kiekvienas netikintis laiko save visų be išimties religijų specialistu ir jaučia pareigą kiekvieną tikintį išvadinti silpnapročiu bei eilinį kartą religijas apdrabstyti purvais. O taip atsiranda neigiama informacija ir pasipila...
scepticism 2011-10-21 09:56
jau ji ivyko?
Mindset 2011-10-21 09:57
Pries sukilelius, kurie norejo grazinti zmonijai tikraja valiuta - auksa. Dabar sedesim su popieriniais monopolio pinigais, kurie nieko neverti, o zydu elitas tes NWO ivedima. Stebiuosi kaip visiem giliai px kad leidzia zurnaliugoms plauti smegenis su absurdiska propaganda.
enternald 2011-10-21 10:02
Na matai religijos kritikavimas nėra neigiama informacija, kodėl negalima kritikuoti kaip JAV ar Rusijos politikos?? Kodėl tikinčiojo "moralės" suvokimas yra ypatingas ir jie be problemų išsišoka ir taipogi laiko save religijos specialistu?? Matai čia užburtas ratas. Ei kodėl aš dar gyvas???? Gi šiandien mirsiu.
kroitus 2011-10-21 10:37
Tai kad religingųjų pasisakymų vistiek mažuma. Jei vienas pabando kažką pasakyt iš tikinčiojo pusės, tai bent dešimt - jį stengiasi sumaišyt su žemėm. Labai retas atvejis, kai bandoma su tikinčiaisiais diskutuot ar tą pačią religiją protingai kritikuot. Dažniau pastebiu pasisakymus, teigiančius, kad visi be išimties tikintys yra kvaili, su jais negalima normaliai kalbėt, ir panašiai... Čia jau off-topic, bet negalėjau nepasisakyt
SpAcE 2011-10-21 10:44
Turėtų... Šį kartą nebus pasaulio pabaigos, kitą kartą vėl išpranašaus, kad turėtų vykti, jau atsibodo. Taip jau nori tos pasaulio pabaigos... gal daug ką pasiekė. Pvz aš mokausi ir mokausi, noriu baigti mokslus ir paskui pagyventi sau, jei dabar vyktų pasaulio pabaiga taip būčiau kaip per prievartą gyvenęs ir žuvęs...
blizzard 2011-10-21 10:55
Kaži ar tik ne kiekvienas skirtingą tiesą atsirenka gal tu man parodyk tą tikrą tiesą arba įrodyk kad būtent ta tiesa yra tikra.. tame ir esmė, kad jokios tiesos nėra ir esat mulkinami ir tiek. Man bent jau nereikia išsirinkinėt kažkokių tiesų ir jomis tikėt..
enternald 2011-10-21 11:06
Žinai, kai praktiškai visi tikintieji laikosi šio principo: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/M ... erThanThou , tai diskusija pasmerkta žlugti daug anksčiau laiko nepaisant visko, net jei vienų ar kitų būtų persvara. Kai kritikuoji pagrįstai religingi žmonės užsirakina mažame logikos ratelyje: tai gali sukelti įspūdį, kad tikintieji kvaili, nes kampuota logika vienintelis būdas jiems savo akivaizdžiai klaidingus ir skylėtus argumentus patvirtinti. Bėda ne tame kad viena ar kita pusė kvaila, bet kad neįmanoma logiškų ir realių argumentų rasti tokiam gana nelogiškam ir kartais absurdiškam dalykui kaip religija. Čia esminė religijos problema: ji nėra filosofiškai išvystyta sistema, ji greičiau kultūrinių pojučių (ir gana senų) kratinys (kaip dabar popularūs internete rage komiksai (trolface, rageguy) ir t.t.). Na irgi aš jaučiu, kad nuklydau į off-topic...
blizzard 2011-10-21 12:02
Jau šitas straipsnis tą puikiai parodo parodo, logikos 0 tiesiog vienas žmogelis pasakė kad bus pasaulio pabaiga.. nu ir diskutuok tu su juo..
sarkusz 2011-10-21 12:25
Čia turbūt geriausias argumentas diskutuojant su visų religijų fanatikais..
marcaz 2011-10-21 13:39
Tas pats, kas is kempines, kur ant medziu gyvena, imti interviu
c_ulrich 2011-10-21 13:42
O šiaip, kad dauguma religingų žmonių yra žemesnio intelekto yra tame tiesos. Pirmi pasitaikę 3 straipsniai iš google net su grafikais: http://hypnosis.home.netcom.com/iq_vs_religiosity.htm http://en.wikipedia.org/wiki/Religiosit ... telligence http://www.godandscience.org/apologetic ... vs_iq.html Susimasčiau, ar žemesnio intelekto žmonės renkasi religiją ir tikėjimą? Ar tikėjimas ir religija iškraipo loginį mastymą ir padaro jos tokius?
faktas 2011-10-21 14:23
Manau, tiesiog visi žmonės nori viską paaiškinti. Tie, kurie daugiau žino, aiškina moksliškiau, o tie, kurie mažiau - aiškina dievu. Dėl to ir išeina taip, kad dauguma religingųjų yra žemesnio IK.
kroitus 2011-10-21 14:23
„Dauguma“, bet kažkodėl religijos priešininkai dažniausiai VISUS be išimties laiko tokiais. O šiaip tai aš manau, kad tie grafikai su šalių religingumo priklausomybe nuo intelekto, ne visai tiksliai parodo situaciją. Žemesnis IQ yra dažniausiai tose šalyse, kur teikiamas prastesnis išsilavinimas. Tokiose valstybėse religijos, tikėtina, laiko mokslo sistemą savo rankose, todėl teikia siauresnį išsilavinimą. O neplečiant akiračio IQ kažin ar labai didės. Aišku, aš nemanau, kad tai, jog religija teikia išsilavinimą, yra visai blogai. Kai kur, jei nebūtų atėjusi kokia krikščionybė, niekas išvis apie išsilavinimą nežinotų (imkim, pavyzdžiuo Afrikos valstybes, kur pirmiausia misionieriai atveža knygas). Juk ir Lietuvoj pirmieji mokyklas steigė jezuitai, jei neklystu. Bet visada, kai kažką daro viena institucija, nėra gerai.
KarolisS 2011-10-21 15:08
Gerai, neverkit, pražiopsojot pasaulio pabaigą - patys kalti. Geras renginys buvo, ne veltui "Vilniaus degtinės" akcijų vertė pakilo 18%.
Sokantis Debesis 2011-10-21 15:10
kalbi taip lyg mokslas viska paaiskint gali. zinau labai intelektualiu tikinciu zmoniu, ir tikrai nevisi jie tokie buki kaip sitie pasaulio pabaigos pranasai. Intelektualus tikintys patys tokius mulkiais vadina. Tavo logines isvados labai jau paprastos ir toli grazu nevisiems tinkamos.
faktas 2011-10-21 15:38
Neegzistuoja toks apibrėžimas, taisyklė, teorija ir kt., kas tiktų viskam. Mokslas niekada nesiremia absoliučiais dydžiais. Moksle viskas vertinama tikimybių teorijos principu. Aš ir pats pažįstu išsilavinusių žmonių, kurie yra religingi. Tačiau jie paprastai išsilavinę būna humanitarinių ir socialinių mokslų srityse. Žinoma, aš vertinu šiuos mokslus ne ką mažiau nei tiksliuosius, tačiau pasaulyje vykstančius procesus aiškinasi išskirtinai tik tikslieji mokslai. Ir net ne tikslieji mokslai, o tik fizika, nes visa chemija, biologija, genetika ir kt. yra tikrų tikriausia fizika. Mokslas gali paaiškinti tiek, kiek esamoje situacijoje žmonės jau padarė atradimų. Tuo tarpu, religija išvis nieko neaiškina. Jei klausimo esamu metu neįmanoma atsakyti, tai daugelis žmonių tą klausimą tiesiog perkelia į daug paprasčiau suvokimui pasiekiamą erdvę - religiją. Manau, remiantis istorija, galima teigti, jog teiginys "Mokslas negali paaiškinti" yra tuščias. Ką mokslas galėjo paaiškinti prieš 1000 metų? Ką prieš 100? O ką gali paaiškinti dabar? O ką galės rytoj? Manau, tendencija aiški.
salemas5 2011-10-21 16:09
taigi ir vel pasaulio pabaiga neivyko del techniniu kliuciu DD