Kodėl nežemiškos būtybės mūsų dar neaptiko?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

StN 2012-02-01 17:03
O šiaip, tai kokio tolko mums su karvėm ir buliais bandyt susišnekėt ir apsikeist idėjom?
Swift RR 2012-02-01 17:09
Jo nr.4 būtinai beabejo atmesk nes tai nęsamonė. Realityvistiniai dalykai pradeda jaustis eksponentine kreive, tai prirašius daug ,99999 į kitą galaktikos pusę civilizacija nuskristų kad ir per 1 metus, bet žinoma galaktika pasakytų kad mes skridome 100 000 metų.
VanaVara 2012-02-01 17:22
Kaip sakė Arthur C. Clarke'as Civilizacijos / technologijų vystimosi tempai --- tik akimirksnis galaktiniu mąsteliu. Galimybė, kad toje pačioje Galaktikoje tuo pačiu metu vienodu tempu viena greta kitos vystysis dvi panašios civilizacijos, artima nuliui. Jeigu mes kada nors ir sutiksime kitą gyvybę Kosmose, mano galva, tai neabejotinai bus arba gyvūnai, arba šimtais milijonų metų mus pralenkusios civilizacijos, kurios greičiausiai bus ne biologinės kilmės ir apskritai mūsų protui nepažinios. Bet nesugalvoju nė vienos priežasties, kodėl tokios pažangios civilizacijos turėtų skristi pas mus oficialiam vizitui --- žmogaus ir skruzdėlyno analogas gal ir per daug tiesmukas, bet mintis ta pati, tikėtina, kad skirtumas tarp Jų ir mūsų yra dar didesnis... O nano-zondų, išbarstytų visoje Galaktikoje, galimybė aptarta jau prieš 50 metų ir manau yra viena realiausių, todėl tikėtina, kad esame stebimi, bet patys apie tai niekada nesužinosim. Asmeniškai net neabejoju, kad Visatoje yra daugybė nežemiško proto apraiškų ir visiškai kitokios biologijos pavyzdžių, bet nemanau, kad mūsų civilizacija (greitu metu) turės galimybę apie tai sužinoti ir atsikratyti šitos "kosminės vienatvės" jausmo. Baisiausias scenarijus, mano galva, yra ne tas, kad nežemiškas protas egzistuoja kažkur šalia, bet nieko apie mus nežino. Baisiausia, kad Jie žino, bet jiems visiškai nusispjaut.....
DGS 2012-02-01 18:06
Paprasta, jie su mumis nenori susisiekti, nes mes mokam pasišaipyti ir išjuokti, o ateiviai gal labai jautrūs... Jei rimtai, tai kaip vienas iš kolegų rašė, tai jie susiduria su tokiomis pat problemomis kaip ir mes. Pakankamai logiška. Tikriausiai.
wolas 2012-02-01 19:17
Kaip kažkas minėjo labai "žmogiškai" masto čia visi Kadangi yra kažkoks labai mažas šansas jog gyvybė (ir netgi protinga gyvybė) gali egzistuoti pvz mes, tai reiškia visatoje yra/buvo n+begalybė tokio pat tipo sandaros gyvybių, o gal yra ir visai kitokios sandaros gyvybės niekas nežino. Tai reiškia, kad buvo civilizacijų kurios yra milijonais, milijardais metų senesnės, o tai reiškia, kad jos yra kaip reikiant pažengusios gal netgi absoliučiai viskas ištirta ir nebėra ko tyrinėti. Pažiūrėkim vien kiek žmonės per dabartinius 100 metų pasiekė, pridėkim 1000 metų ir mes net neįsivaizduojam ką būsim jau pasiekę, o jei milijoną metų?? O tai reiškia jie jau apkeliavę kaip minimum savo visą galaktiką, o gal ir kamyninės didesniu ir pastoviai didėjančiu, nei šviesos greičiu (buvo netgi staipsnis kažkur apie šitokį plėtimasi) (niekas nesiūstų vieno "megalaivo" tai paprasčiausiai kvaila, nebent žemė tuoj sprogs ar panašiai, o daug laivų sudėjus gaunamas didesnis greitis negu šviesos"), paprasčiausiai sukuriant zodą, kuris nusileidęs planetos palydovuose/pačioje planetoje įkuria bazę ir pastoviai siunčia į visas puses tokius pat zondus, kurie daro tą patį ir sumoi apkeliaujama visa galaktika ne per tokį didelį laiko tarpą. Vizualiai atrodytų kaip sprogimas, kuris aptinka visas planetas ir kurio skersmuo didėja pastoviu greičiu sakykim 300km/s, bet sudėjus n zondų, kurie keliauja į skirtingas puses gaunam vis didėjantį greitį ir juo toliau juo daugiau zvaigzdziu aplankom per tą patį laiko tarpą, aišku čia bukas metodas, tokį metodą ir žmonės neužilgo galės naudoti, taigi sakykim ta civilizacija naudoja gudresnius metodus ir aplenkia savo pasenusios technologijos zondus ir taip padidina plėtimosi į visas puses greitį. Ir šiaip nemanau, kad yra kokia nors prasmė turėti biologinį senstantį kūną ir tikrai technologijai pažengus bus galima jo atsisakyti galbūt tai bus nelegalu(nusižengs žmogiškumui, kaip dabar yra nelegalų experementuoti su žmogaus genomu ir daryti mutantus), bet vis tiek įmanoma ir bus tokįų atvejų , jį pašalinus dingtų visi primityvūs instinktai, o ką tada tokia gyvybė galvotų yra didelis klaustukas ir pats įdomiausias dalykas man, (nėra prasmės turėti vaikų ar panašiai) ar aplamai matytų poreikį plėstis, viskas turėtų būti paremta griežta logika, nebent specialiai pasiliktų žmogaus silpnybes, o gal būt vapšė suprastų, kad nėra prasmės egzistuoti ir nuspaustų self destruct mygtuką, arba susigražintų tą biologinį kūną vien tam, kad turėtų vėl šansą numirti, nes amžinai egzistuoti tarp "keturių sienų" kai tau viskas žinoma pernelyg nuobodu beprasmiša.
rimasD 2012-02-01 19:40
Jei Nežemiška civilizacija, per atstumą aptiktų chloro ir fluoro pėdsakus žemės atmosferoje, ji galėtų pagalvoti, kad žemėje gyvybės nėra.
Alfredukas 2012-02-01 20:15
Mitgard pateikė nuorodą: http://atsibudimas.ucoz.com/news/auksto ... 0-09-16-14 Nuotraukos įdomios ir jų daug. Daugiau, nei aš žinojau. Įdomu, gal kas nagrinėjo, kiek jos tikros, o kiek ten falšo? Toks klausimas kilo, kai pamačiau "nuotraukas" Mėnulyje. Komentarai, tai verčia nusišypsoti. Bet jei kitos nuotraukos yra tikros, tai statinių technologijos vertos pačio aukščiausio dėmesio ir aptarimo. Ką pasakysit, kolegos? Protėviai buvo galvotesni už mus?
sielinas 2012-02-01 20:19
Būtent, pseudomoksliniai straipsniai kuriuose teigiama, kad kažkas matė, nufilmavo ar dar kaip nors užfiksavo ale ateivius skirta tik pilkąjai masei.
enternald 2012-02-01 20:21
O negalėjo būti toks variantas, kad mūsų tiesiog nerado?
cluendo 2012-02-01 21:23
Tai va butent kad labiausiai ir tiketina kad musu paprasciausiai NERADO. Cia net keisti klausimai kyla, del ko ir t.t. As asmeniskai linkes manyti kad gyvybe visus 100% egzistuoja. Niekas negali paneigti, bet kolkas ir irodyti nera kaip Paziurekit kiek kepleriai rado panasiu planetu i zeme, goldilock zonoj ir panasiai. Tuo labiau kad mes net nezinom visatos ribu tiksliu, galbut yra multivisatos, galbut mes tik 0.0000000000000000000000000000000000000000001% visos galybes. Pamastykit kaip tokiais mastais kasnors surast kanors galetu. Ta pati "informacija", fotonai ir tie kiek keliauti turetu kol pasiektu viena puse. Beto galbut ta gyvybe kitoje formoje, galbut netokia protinga, galbut PERDAUG protinga. gal "JIE" mums itaka daro. fantazijos pilnas: gal musu visa universe, kartu su zeme tik kazkoks "JU" projektas? Irodyk kad ne
cluendo 2012-02-01 21:25
O gyvymes mikrobu pavidale ir panasiu organizu manau yra begales
sabotan 2012-02-01 21:41
Kai nori matiti nso tai ja matai visur.
Alfredukas 2012-02-01 22:10
NSO pamatyt labai noriu, bet dar napasitaikė . Tikriausiai manęs vengia. O tos nuotraukos ne iš piršto laužtos (bent dauguma). O tų akmenų apdirbimo technologija juk kažkokia turėjo būti! Gamtoj tokių nesimėto, nuzulint kažkuo reikia daug laiko. Taigi iš čia ir kyla įdomumas, nes įrankių tada negalėjo net panašių į šiuolaikinius turėt. O ir su šiuolaikiniais ne kažką galėtum padaryt. Panašu, kad nuzulint ir sunert tarpusavy tuos akmenis jiems buvo paprasčiau, nei kuo nors sumūryt.
nanobullet 2012-02-01 23:05
Aš manau, kad ateivei mus ne tik stebi bet ir saugo, ne nuo visko bet teik kiek leidžia jų įstatymai ir technologijos. O straipsnis, kad ir lengvai skaitomas bet nieko naujo nepasakė...
faktas 2012-02-01 23:08
Galėjo būti visaip. VISAIP!!! Tik esmė, kad be pagrindo svarstyti, kaip galėjo būti yra absurdiška, nes gali būti visaip, kiek tik tempia vaizduotė.
sielinas 2012-02-01 23:53
Komentatoriai kaip filosofai iš nieko mala niekus - fantazija beribė. Įrašykite į savo komentarus vietoj žodžių "ateiviai" arba "nežemiška civilizacija" žodį "Dievas", tada dar syki pasiskaitykit savo komentarus su nauju žodžiu ir pamatysite, kad nieko nesiskiriate nuo kreacionistų.
sabotan 2012-02-02 00:38
O gal jie musu bijo . Gal musu nerado. gal mus stebi negali pasiekt, gal mes jiem neidomus, gal jie netokie išsivyste. Na patys žmones ir ateiviai pergyvena tam tikras stadijas manau čia visa esmė visatoje jieškome kažko panašaus i save, o kai visata tokia didelė sunku ka nors panašaus rast. Manau kaip ir zmones taip ir ateivei savo tikslu turi. Nemanau kad technologija padeda ispresti visas socialines problemas
perihellis 2012-02-02 00:59
o gal viskas senų seniausiai rasta ir atrasta ir mes surasti ir ištirti, tačiau viskas kruopščiai slepiama? o gal viskas, kas susidarė po didžiojo bum tėra tiesiog kažkieno mokslinis eksperimentas? Pabaigos gi vis dar nematyt...O galbūt į mus kas nors žiūri ne per teleskopą, o per mikroskopą? gal mes tiesiog bakterijos? gal mums išnaikinti pastoviai kuriami 'vaistai' kaip mes kuriam vaistus prieš įvairius virusus? tik laikui bėgant vis įgaunam imunitetą. Tuo pačiu gal mūsų stealth technologijos yra niekis palyginus su jųir jie kabo kur virš mūsų galvų? nenorėčiau tikėti, kad mes esam tiesiog eksperimentinės žiurkės, tačiau to mūsų, šiuo metu esančių gyvų kartos to nesužinos..vien dėl pinigų. Nebent galbūt antrojo pasaulinio scenarijus vėl priverstų kiek daugiau dėmesio skirti kosmosui?
Mitgard 2012-02-02 02:13
Gali būti galvotesni, manau buvo daugiau paženge ir pan.
kionig 2012-02-02 02:17
Kam įrodinėti tai, ko nežinai ? Tai būtų loginė klaida iš klaidingų teiginių daryti teisingas išvadas. Ne, taip nebūna.