Ką darytume, jei atrastume nežemišką civilizaciją?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Domaz 2012-04-02 23:03
Manau sutiktume mes nezemiska, maziau issivysciusia, civilizacija ir pavergtume juos kaip vergus.. Butu kam kasyklose dirbt Jau panasiai su Afrika ir Azija buvo, tai nemanau, kad po keliu simtmeciu kazkas labai pasikeite, juolab dar dabar turim pilna zeme vergu
Mbucks12 2012-04-03 02:16
astronautai teigia kad ateiviai pastoviai kontaktuoja su jav valdzia ir kad area 51 karineje bazeje kuriami ginklai pagal ateiviu technologijas.
DJ_LFS 2012-04-03 03:49
cia pasakos lygiai tokios pat, kaip kadaise zmones tikejo raganom, taip siais laikais madinga tiketi ateiviais su skraidanciomis lekstemis, nezemiska gyvybe kosmose beabejo, kad yra, bet tokie ateiviai, kokius isivaizduoja amerikieciai (keista, kad butent pas juos yra koks 90% "ateiviu" apraisku) tai egzistuoja tik siuolaikinese pasakose ir filmuose vaikams.
Sinister 2012-04-03 08:45
menulio dydzio asteroida nukalt...", kas beje irgi neitin tikslu ir logiška... Na bet gal baikim ginčą, nes taip be galo tęsis. Aš savo nuomonę išsakiau, tu kaip matau irgi, tad lai laikas parodys, ar žmonija naikins užpuolikus Jupiterio okupantus, kaip kokius 3000 km akmenėlius, ar viskas klostysis kiek kitaip.
Mbucks12 2012-04-03 09:12
raganos tera ismislas kuris net nevertas demesio. tai save satanizmui paskyre zmones, kurie paskui viska neigdavo ir todel viska prapi...prarasdavo. Tuo tarpu ateiviai visai imanomi. Nes ne 90% ateiviu apraisku buna jav, bet ir kitose valstybese pvz Rusijoje ju pilna ir visai neseniai kazkoks Gubernatorius pasake kad ji buvo pagrobe ateiviai, tiesiog daug laiko tylejo nes nenorejo kad ji laikytu isprotejusiu.
svoloth 2012-04-03 15:28
Pirmiausia pabandytumem isdurti ir uzsidirbti is ju , juk tame ir yra gyvenimo prasme ar ne?
Nightbringer 2012-04-03 16:54
Pagal straipsnį- aš jaučiuosi lyg ateivis. Jei turėčiau galimybes, tikimybė, kad pasveikinčiau atsilikusią ar silpnesnę, naujai atrastą protingą gyvybę- atominiu genocidu, bei po to sekančia planetine invazija ir kolonizacija yra kur kas didesnė, nei, kad su ja užmegzčiau draugiškus ryšius, bei padėčiau jiems pasiekti tokį pat technologinį išsivystimo lygį. Priežastys gana paprastos. Per daug kintamųjų, be to, nauji konkurentai, nors ir kokie jie bebūtų trukdys manosios rūšies klestėjimui, bei tvirtumui. Na dar ir tai, kad laikausi imperialistinio požiūrio. Be to: tai kas nesugeba apginti to ką turi, išvis nenusipelno to turėti. Na, o tai nėra ,,išprusimo" ar ,,pažangumo" stoka, ką taip mielai štampuoja šiuolaikiniai pop. ,,filosofai". Tiesiog strateginis savo interesų tenkinimas. Na, o ir kas galų gale ,,mus" kritikuos? Laimėtojai rašo istorija, taip visados buvo, yra ir bus. O be reikalo lenktis kažkam, bei aukoti žmonijos potencialią ateitį dėl sunkiai suvokiamų dalykų, tikrai būtų ne man. Dėl to, norint suvokti kaip pasielgs svetimos gyvybės atstovai, gal pirma pradėkime nuo ankščiau gyvenusiu doktrinų, ideologijų ir nestatykime dabar vyraujančios mąstysenos, kaip visuotiniai priimtos, bei teisingiausios. Mūsų era tėra dar jauna ir jos filosofija deja neišlipo iš ,,teisingumo duobės". Juk kiekviena era turėjo sau būdingą filosofiją, mąstymo būda ir dar neviena nebuvo abejojusi savo teisumu (verta paminėti, kad Antikos laikai yra maža išimtis tam). Deja, pasikeitė laikai, pasikeitė padėtis ir senoji sistema, ideologija neatitiko realiojo pasaulio, todėl jaunieji kritikai negailestingai ją nuvertino kaip niekam tikusią atgyveną, bei sukūrę naujesnę, geriau atitinkančią sistemą. Pasaulis deja, nelabai pasikeitė tuo atžvilgiu.
Swift RR 2012-04-03 17:32
nekreipkit dėmesio į tokius tipus kaip odisėjas, horoskopai.lt(tiksliai nežinau) ir panašaus plauko svetainėse prisiskaito įdomių "faktų" (tipo 1982m. NASA atrado Nibiru planeta, žinoma šis faktas nutūpdytas tarsi iš Mėnulio, bet vistiek tai pateikiama kaip ale neginčijama tiesa... ), iš tikrūjų tais metais Voyager II kirto Neptūno orbitą. Asteroidų apokalipsės... Ką aš daryčiau radęs ateivį? Psakyčiau kad neieškotumėt mūsų viršūnėlių, t.y valdžios- tipo pabendraukite su mumis viešai, nes homo sapiens yra homo sapiens ir tt...
Hmz 2012-04-03 17:40
Čia tikrai astronautai taip teigia, ar tik kažkas-nežinia-kas teigia, kad astronautai teigia?
Swift RR 2012-04-03 17:48
Jei ateiviai nuspręstų mus globoti, vadinasi mūsų civilizacija jiems atrodytų panaši į jų, estetiška, jie nepagalvotų kad (kad ir kiek būtų išsivystę) mes esame laukiniai, jie tiesiog matytų kad mes galbūt darom jų praeitas klaidas, esame dar "jauni". Mes jiems turime pasirodyti esą žmonės, o ne tironai. Aplamai jei kokia nežemiška civilizacija sugeba pasiekti žvaigždes, ji turėtų savo idealų mentilitetą, jei jį atitinkame, nors tuom abejoju... Nėra nieko gražiau už dviejų civilizacijų draugystę, ir jie tai gali suprasti. Kodėl žlugdavo imperijos, kurios siekė tik viską užgrobti?
Mbucks12 2012-04-03 22:28
siaip geras klausimas i kuri dabar neatsakysiu. bet tikrai ne vienas saltinis buvo nurodes netgi buvusi oaustronauto vardo ir pavarde.
Nightbringer 2012-04-03 23:04
Grožis- subjektyvus dalykas. Tačiau kam viso to reikia? Kam keblinti situaciją, kai tiesiog būtų galima ,,pakeisti juos žmonėmis"? Žinoma, progresui būtina įvairovė. Naujos idėjos, perspektyvos, bei mąstymo būdai- viskas svarbu. Tačiau męs nežinome kada žmonijos progresas pradės lėtėti ne dėl resursų trūkumo, bet dėl kūrėjų vienodumo. O be to, jei pasiektume tam tikrą ribą, tada mūsų ribotas protinės galimybes būtų galima kompensuoti genetiniais, hormoniniais pakeitimais, bei kibernetika. Dėl to, pažangiai civilizacijai, praktinės naudos iš naujos civilizacijos išsaugojimo būtų maža. Dėl to, taikus bendradarbiavimas įmanomas tik dėl kitos pusės geranoriškumo, bei ideologijos. Na, o dėl imperijų klausimo. Kai kurios jos žlugo dėl vidinio pinigų švaistymo (kas deja vyksta ir dabar). Kitos dėl vidinės stagnacijos, nekopetencijos ar ignorancijos. Buvo dar ir tokių, kuriąs perklubdė ir pasauliniai įvykiai, bei politiniai sprendimai. Bet užmirštame vieną dalyką, Jungtinės Amerikos valstijos- imperialistinė šalis, kuriai ši politika atnešė milžiniškos naudos (kaip ir visoms kitom sėkmingoms imperijoms). Žinoma, neminint to, kad ji galėjo porą sykių užimtį didelę pasaulio dalį tiesiog jėga, taip dar stipriau padidinant savo potencialią, strateginę jėgą. Tačiau ji dėl savaime suprantamų priežasčių, nusprendė lepinti ,,mus". Tikriausiai dėl to dabar ,,męs" ir esame tokie sugadinti akiplėšos jai... Beje šiais laikais, imperinė santvarka dygsta iš naujo. Tik šį kartą dar stipresnė, bei klastingesnė. Mums belieka baigti apsimetinėti ir pripažinti, kad mums svarbiausia yra mūsų pačių gerovė, o kiti dalykai tėra antraeiliai. Taip sugebėtume ne tik pasiekti savo troškimus, tačiau ir pašalintį daugybę trečiųjų šalių problemų, kuriuos mus taip ,,jaudina".
Nedurnas 2012-04-07 16:46
Pritariu Nightbringer, per daug kintamųjų. Vietą visatoje mums gali užtikrinti tik tai tuo kas mums pažįstama geriausia, tai - karinė galia. Bet koks kontaktas su nežemiškos kilmės formomis mums atvertų duris tiktais į konfliktą, ankščiau ar vėliau. Bet koks organizmas, bent jau žemėje yra potencialus priešas kitam organizmui, beprasmiška tikėtis, kad naujų organizmų/mikroorganizmų susidūrimas su mums natūralia aplinka išeitų tiktais į naudą. Pripažinkime, kad protingos būtybės tiesiog atsirasti negali, pagrindinis veiksnys lemiantis proto atsiradimą ir tobulėjimą yra konkurencija. Naivu tikėtis, kad konkurencija išnyksta civilizacijai pasiekus kitą civilizaciją. Logiškiausia būtų palaikyti diplomatinius santykius iki kol gautume pakankamai stiprias technologijas karinei technikai gynybai/puolimui.
sielinas 2012-04-07 17:23
JEIGU bobutė būtų su kiaušiniais ji būtų senelis. Tačiau kol kas bobutė be kiaušinių, o nežemiškos civilizacijos egzistavimo įrodymų nėra.
moo 2012-04-07 17:50
. Tiek tos diplomatijos. Štai jei po 50 metų nuskridę Marse surastume požeminius gnomikus su lazdomis iš savo kaulų, tada jau mes galėtume "žaisti diplomatiją". Beje, tarprūšinė konkurencija ne viską lemia. Didele dalimi tai sugebėjimas prisitaikyti prie kintančių veiksnių, dažnai gamtoje tai simbioze grįsti santykiai, o ne atvirkščiai.
sielinas 2012-04-07 19:55
kitas klausimas vertas lygiai tiek pat dėmesio kaip ir šio straipsnio antraštė tai: ką darytume jeigu sutiktume trolius mumius!?
Justas116 2012-04-07 20:09
Jei mūsų kultūra liktų tokia kokia dabar yra, o technologijos pažengusios tarpžvaigždinėms kelionėms darytume, ką visada darome - bandytume užvaldyti pasaulį! Nukentėtų daug nekaltų nežemiečių
moo 2012-04-07 20:35
Sielinai, neširsk taip ant antraščių Teisinga ta antraštė. Troliai mumiai tai tas pats kas tamstos taip mėgiamas spagečių monstras. Štai galimybė būti nežemiškai gyvybei jau truputį realiau, moksliškai apibūdinama bei apskaičiuojama.
Janina59 2012-04-07 22:00
žmogus niekada neatras nežemiškos civilizacijos, nes mes prieš JUOS- esame niekas..,t.y.proto galiomis lyg skruzdės,ar pan.
sielinas 2012-04-08 12:25
Čia asmeninė nuomonė (fantazija) ar vadovaujamasi mokslo šaltiniais? Būtų įdomu tuos šaltinius pavartyti (youtube ir google netinka).