Vašingtono gyventojai pranešinėjo apie NSO ant vilkiko priekabos (Video)  (18)

Vėlų trečiadienio vakarą internetas mirgėjo nuo fotografijų, kuriose užfiksuota, kaip netoli JAV sostinės Vašingtono vilkikas su priekaba tempia NSO primenantį švytintį objektą. Tiesa, JAV karinių žinybų atstovai informavo, jog „viskas tvarkoje, tai – „savi““.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariškiai patvirtino, jog Vašingtono apylinkių gyventojai matė į Edvardso karinių oro pajėgų bazę Kalifornijoje transportuojamą bepilotį JAV karinių oro pajėgų lėktuvą X-47B, kuris savo išvaizda yra išties panašus į „skraidančią lėkštę“. Buvo užbaigta pirmoji orlaivio bandomųjų skrydžių serija ir jis gabenamas į Vakarinę pakrantę tolesniems bandymams. Tai – ne pirmas kartas, kai egzotiškos išvaizdos orlaivis „rozveliškai“ sužadina amerikiečių vaizduotę ir asociacijas su garsiąja Rozvelo NSO byla: dar pernai analogišku vaizdu baugiai grožėjosi nedidelio miestelio Kanzaso valstijoje gyventojai.

Korporacijos „Northrop Grumman“ pagamintas X-47B atliko paskutinius bandomuosius skrydžius ir netolimoje ateityje taps pirmuoju lėktuvnešiais gabenamu beuodegiu naikintuvo dydžio bepiločiu orlaiviu JAV Karinėse oro pajėgose.

Pirmoji bandomųjų skrydžių serija buvo pradėta 2011 m. vasario 4 d. Du šio modelio orlaivių egzemplioriai iš viso atliko 23 skrydžius, kurių metu lėktuvas buvo pakilęs į 4,5 km aukštį, iš kurio sėkmingai atliko manevravimo užduotis, būtinas tiems lėktuvams, kurie gali būti gabenami ir lėktuvnešiais. Bepilotis naikintuvas taip pat skrido ir kreiseriniu režimu, išskleidė ir suskleidė uodegos kablį, atliko pirmąjį aviacijos istorijoje bepiločio lėktuvo nusileidimą ant lėktuvnešio denio.

Vienas iš testuojamų naikintuvų bandomuosius skrydžius atliko Edvardso karinių oro pajėgų bazėje Kalifornijoje, o šių metų gegužės 15 d. buvo sugrąžintas į Patuksento upės karinių oro pajėgų centre, Merilende. Čia nuo 2011 m. gruodžio dislokuotas ir antrasis iš bandomųjų X-47B, kur buvo atliekamas lėktuvo elektromagnetinės interferencijos testas. Korporacija „Northrop Grumman“ šiuo metu baigia ir lėktuvo programinės įrangos tobulinimo darbus. Artimiausiais mėnesiais planuojama X-47B testuoti lėktuvnešiuose, kur bus atliekamas pirmas aviacijos istorijoje bepiločio lėktuvo pakilimo nuo lėktuvnešio denio bandymas, taip pat nuotolinis lėktuvo valdymas iš lėktuvnešio tiltelio. Lėktuvo bandymai tęsis ir 2013 bei 2014 m. Tuomet orlaivį planuojama testuoti ekstremaliomis oro sąlygomis, taip pat išmėginti autonominio degalų papildymo ore operaciją.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (18)

Susijusios žymos: