Iš Švedijos ežero bandoma iškelti NSO (Video)  (3)

Panašu, jog švedai pagavo „NSO bangą“ ir nusprendė šią temą viešojoje erdvėje rimtais veidais paeksploatuoti išsamiau. Matyt, verta. Nespėjus nutilti kalboms apie „Baltijos NSO“ (naujausiais duomenimis, ten – ne nacių bunkeris, o vis tik geologinis darinys), švedų tyrinėtojai (kiti) ėmėsi naujo projekto: šalies šiaurėje esančiame Mäselno ežere pradėjo neatpažinto skraidančio objekto, kurį liudininkai matė panyrant į vandenį, paieškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keistas įvykis, 1980 metų liepos 31 dieną stebėtas Švedijos šiaurinėje dalyje, laikomas viena didžiausių mįslių visoje neatpažintų skraidančių objektų (NSO) tyrinėjimų istorijoje, skelbia „The Local“. Tą dieną du liudininkai, Bo ir Liza Bergai, matė, kaip į Muduso ežerą paniro keistas „skraidantis cigaras“: pailgas cigaro formos objektas su dviem išsikišimais užpakalinėje dalyje. Šis objektas, pasak liudininkų, zvimbdamas pralėkė pro juos, pasisuko 180 laipsnių kampu ir kontroliuojamu skrydžiu paniro į ežerą, pradingęs iš vandens kylančių burbulų verpete.

Iš pradžių sutuoktiniai manė, kad tai galėjusi būti nuo kurso nukrypusi sovietinė sparnuotoji raketa, tačiau valdomas jos nusileidimas į ežerą atrodo labai keistai.

Šio objekto apibūdinimas NSO fenomeną tiriančios Švedijos organizacijos „UFO-Sweden“ nariams pasirodė labai panašus į vadinamąją „Vaiduoklišką raketą“ – neatpažintus objektus, kuriais daugelį metų domėjosi įvairių šalių kariškiai ir NSO tyrinėtojai, sakoma pranešime. Nuo 1946 metų danguje virš Švedijos liudininkai yra pastebėję beveik 20 000 neatpažintų skraidančių objektų, net 1000 raketos pavidalo orlaivių buvo pasirodę 1946 metais.

Švedijos kariškius tokie pranešimai paskatino imtis tyrimų, kuriuos vykdė į atskiras šalies vietoves išsiųstos tyrėjų grupės. Iš pradžių buvo manoma, kad liudininkų matytos keistos raketos buvo Rusijoje vykdomi vokiškų V-1 ir V-2 raketų, Antrojo pasaulinio karo metais atsivežtų iš Vokietijos, bandymai. Tačiau nebuvo rasta nė viena tokių raketų nuolauža, tad tyrimus vykdę Švedijos, D. Britanijos ir JAV kariškiai tuomet nesugebėjo pateikti jokio šių reiškinių paaiškinimo. Tyrimų metu pavyko aptikti tik atsitiktines kraterio formos įdubas ežerų dugne ir apgadintus žuvininkystės ūkių įrenginius.

Po daugiau nei 60 metų „UFO-Sweden“ vis dėlto nusprendė dar kartą pabandyti įminti „skraidančių cigarų“ mįslę ir surengė ekspediciją į Muduso ežerą. „Jame kažkas yra, – pareiškė modernią paieškų įrangą naudojančios ekspedicijos vadovas Clasas Svahnas. – Tikiuosi, jog būsiu nustebintas“.

Ekspediciją, tarp kurios narių yra grupė narų, lydi filmavimo grupė ir abu 1980 metais nežinomo objekto panirimą į gelmę matę liudininkai. Pasak ekspedicijos vadovo, ketinimą imtis paieškų šiame ežere sustiprino Bo ir Lizos Bergų tvirtinimas, kad cigaro formos objektas ne šiaip tėškėsi į vandenį, o tvarkingai nusileido ežere ir paniro į gelmę. Tai teikia vilčių, kad objektas galėjo išlikti nepažeistas. Beje, net jei paieškos Muduso ežero gelmėse būtų nesėkmingos, ekspedicijos dalyviai neketina nuleisti rankų: pasak C. Svahno, Švedijoje yra ir daugiau ežerų, į kuriuos liudininkai matė krentant NSO. Apie juos pasakojama naujame dokumentiniame filme, kurio ištraukas siūlome ir jūsų dėmesiui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: