NASA: "Kodėl pasaulis nesibaigė vakar?" (Video)  (8)

NASA mokslininkai yra tokie tikri, kad pasaulio pabaigos nebus, jog jie daugiau nei savaite anksčiau lyginant su pradiniais planais išleido vaizdo siužetą pavadinimu „Kodėl pasaulis nesibaigė vakar?“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Siužete detaliai apžvelgiamos visos pasaulio pabaigos sąmokslo teorijos ir pateikiami mokslininkų faktai, kodėl tos istorijos - tik tušti pramanai. „Jeigu žiūrite šį video, tai reiškia tik viena... pasaulio pabaigos vakar nebuvo“, - kalba vyro balsas. Siužetas turėjo būti paviešintas gruodžio 22 dieną, tačiau mokslininkai tokie tikri savo tiesa, kad išdrįso tai padaryti dar praėjusį trečiadienį.

Pirmiausiai, žiūrovams paaiškinama, kaip gimė mitas, jog pasaulis baigsis būtent gruodžio 21 dieną. Apie neteisingai interpretuotą majų palikimą pasakoja dr. Johnas Carlsonas, Archeo-astronomijos centro vadovas. Jis teigia, kad majų fenomeną studijuoja jau 35 metus, todėl labai paprastais žodžiais paaiškina, ką reiškia tokią isteriją sukėlusi data. Pasak jo, pasibaigus 13 ciklui, majų kalendorius „apverčiamas“ ir data pradedama skaičiuoti nuo nulio.

Po J. Carlsono pasisako dr. Donas Yeomanas. Jis yra Netoli Žemės skriejančių kosminių objektų programos vadovas. Mokslininkas patikina, kad šiuo metu jos pavojingas kosminis kūnas negrasina mūsų planetai.

Jeigu didelis kosminis kūnas iš tiesų skrietų Žemės link ir į ją atsitrenktų po savaitės, jis dabar jau būtų ryškiausias objektas danguje. Jis būtų aiškiai matomas visoje Žemėje. Tai kartu paneigia ir teorijas, jog milžiniško asteroido ar planetos egzistavimą nuo žmonių slepia valdžia. „Nueikite į lauką ir pamatykite viską savo akimis“, - kalbėjo dr. D. Yeomanas.

Trečioji populiariausia teorija - Žemę degins Saulė. Pasirodo, ir tai yra melas. NASA mokslininkė, vadovaujanti programai, stebinčiai Saulės veikimą ir t.t., Lika Guharthakurta teigia, kad Saulė netrukus pasieks 11 metų aktyvumo maksimumą. Tačiau tai nėra tragedija, nes toks procesas vyksta kas 11 metų ir šiuo metu jis yra silpniausias per pastarąjį pusšimtį metų. Saulė milijonus metų, dar iki Žemės atsiradimo, „spjaudė“ žybsnius, tačiau mūsų planeta dar nė karto nebuvo dėl to sunaikinta.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(18)
(0)
(4)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: