6 robotizuotos ateities scenarijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2013-05-20 08:58
Paprieštarauti norėčiau tik dėl vieno punkto: kad žmonės savo organus jiems susidėvėjus keis technologijomis. Jau greičiau keisime naujai užaugintais organais, negu kažkokiu mechaniniu prietaisu.
peeplt 2013-05-20 10:01
Gal artimiausioje ateityje ir keisi biologiniu pakaitalu. Bet manau kad tolimesnėje perspektyvoje, būtų tikslinigiau keisti sintetiniais pakaitalais su patobulintom išplėstom funkcijoms. Pvz.: kepenys ir inkstai, su pagerintom filtravimo savybėm taip būtų išplėstas maisto racionas, neutralizuotas pesticidu, GMO konservantų poveikis. Susidėvėja plaučiai pakeičiami naujais, rukyk į sveikatą nes tavo plaučiai turi keičiamą filtrą, ir automatinį išsivalymą, tereikia nepamiršti laiku įsigyti valiklio, specialiai rūkantiems. Reikia naujos širdies. Prašom su keičiamais vaožtuvais, ir 100m garantija su techniniu palaikymu. Galų gale prisipilsim antifrizo ir nebereikės rengtis, galėsi važiuoti atostogauti i antarktidą kaip i havajus.
Shinigami 2013-05-20 10:18
Man šis straipsnis panašesnis ne į mokslinius svarstymus, o į fantastinių filmų trumpus aprašymus. Karas su robotais. Nemanau, kad noras dominuoti ir išlikti yra intelekto pasekmė. Tai greičiau emocinė būsena susiformavusi genetiškai. Todėl jei robotai nebus užprogramuoti sukilti - tai jie ir ne sukils. Ir nebus jokio karo. Nemirtingumas. Nemirtingumas galimas variantas, bet tik ne perkeliant protą į kompiuterį ar keičiant organus. Nes žmogaus asmenybe formuoja ne tik informacija esantį smegenyse, bet ir pats žmogaus organizmas. Hormonai, lygos, stresas, fizinis išsekimas ir t.t. Perkėlus protą į kompiuterį viso šito netektume. Liktu tik informacija be jausmų. O tai jau nesi tu. Tai kažkas kitas. Ypač šita stabdytu religija. Nes siela nėra protas dėl to jos neperkelsi. Bei dėl šių priežasčių nebus galima pakeisti smegenų, o jos sens ir po kurio laiko nustos funkcionuoti. Vienintelis būdas pasiekti nemirtingumą yra išmokti išlaikyti ląstelių jaunystę. Kad jos nesentu. Ekonomikos sprogimas. Ekonomika nėra vien tik gamyba. Tai yra ir vartojimas. Todėl net jei ir butu galima gaminti daug, butu gaminama tik tiek kiek suvartojama. O išsivysčiusios šalys nėra triušiai ir nesidaugina taip kaip Afrikiečiai. Aplinkos sunaikinimas. Šitas punktas susyjąs su karų, o apie karą jau rašiau. Tad jis taip pat ne įmanomas. Žmonijos patobulinimas. Šitas tikrai galimas variantas. Masinė bedarbystė. Šitas punktas priklauso nuo to kaip technologijos bus naudojamos ir kaip įsisavinamos. Ištobulėjus 3D printeriams, kiekvienas galės atsispausdinti ką norės. Tuo tarpu ir robotus kurie dirbtu už juos. Todėl dirbti gali iš vis nereikėti. O viską gausi už dyką (socialistinėje visuomenėje) arba už mastymą (mokslininkų visuomenė). Žinoma tam reiks išmokti šias technologijas naudoti. Problemų ras tik tie kurie nesugebės šiu technologijų įsisavinti. Rudimentiniai organai. Čia visiškai nusišnekėta. Kaip įtakoja žmogaus intelektą ligonių ir senukų priežiūra? O gi niekaip. Navigacijos sugebėjimai? Dabar žmonės galvoja apie reliatyvumo teorijas ir kvantinius mechanizmus. Tai kuriam iš šių dalyku reikia daugiau proto? Plius, kokiai daliai žmonių reikėjo navigacijos įgūdžių? O gi tik navigatoriams. Kam ūkininkui navigacija? Jis nei tuomet to nemokėjo, nei dabar moka.
Creatium 2013-05-20 11:08
Na, bet realiai visą tą atlikti galės ir biologiniai išauginti organai. Tik kiek patobulinti.
1hitkillhack 2013-05-20 11:58
Bet kaip ir tu paminejai... dirbtinis intelektas... Tokie veiksmai gali buti nepriklausomai nuo to ka tu suprogramuosi... taigi dabar visomis isgalemis siekiama daryti taip, kad dirbtinis intelektas "pats galvotu"... O jeigu tas "dirbtinis intelektas" darys tik veiksmus kuriuos tu uzprogramuosi... ar galima tai vadinti kazkuo daugiau nei masina? Mano galva zodis "intelektas" ir tam tikri atliekami, uzprogramuoti veiksmai, visiskai nesusija....
peeplt 2013-05-20 12:58
Gal ir galės bet jie nebūtų tokie patogus funkcionalumo prasme. Keitimas, reikiamų funkcijų diegimas darbo rėžimų programavimas, ir begale kitų dalykų. Biologinis audinys niekada negalės taip paprastai transformuotis prisitaikydamas prie jam keliamų uždavinių.
gytis13 2013-05-20 13:12
Pasakos. 1960 m kai atsirado kompiuteriai buvo prognozuojama, kad dirbtinis intelektas ne už kalnų, Praėjo 50 metų, kompiuteriai patobulėjo ir sumažėjo daug daug kartų, o dirbtinio intelekto nematyti ir greitai nesišviečia. Kažko mes iš principo nežinom, o kompai yra tik daugeliu atvejų nevykęs žmogaus intelekto mėgdžiojimas (aišku, intelekto srityje, kitose srityse kompas rado savo vietą).
peeplt 2013-05-20 13:42
Yra vienas esminis skirtumas tarp šitos pasakos ir visų kitų likusių. Realiame gyvenime pas pelene joks princas ant balto žirgo taip ir nebeatjos, o vat dėl dirbtinio intelekto šito pasakyti negali...
cosmosas21 2013-05-20 14:26
Nu aš tai netikiu, kad apskritai bus sukurti kažkokie robotai su dirbtiniu intelektu. Juk dabar robotai yra suprogramuojami žmogaus, o ko žmogus nesuprogramuoja/neaprašo, to robotas ir nemoka, o ir galimybės ribotos. Už save protingesnio nesuprogramuosi. Taip pat, manau, kad dirbtiniam intelektui egzistuoti reiktų didžiulės atminties ir didžiulio informacijos apdorojimo greičio. Juk reikia, kad surinkta informacija būtų kažkur saugoma, kad galėtum ją naudoti ir tobulėti Manau, dirbtinis intelektas bus sukurtas tuomet, kai bus sukurta kažkas tobulesnio negu 1 ir 0 Dėl darbo vietų, tai sutikčiau, kad tobulėjant technologijom, mažėja darbo vietų skaičius, bet, manau, kad su laiku atsiras naujoviškos darbo vietos ir bus reikalingi naujų rūšių specialistai
Mast3R 2013-05-20 20:10
Tiek atmintis, tiek apdorojimo greičiai didėjo, didėja ir didės eksponentiškai (Galbūt bus šioks toks sulėtėjimas, nes yra ribos, ties kuriomis mažinti/spartinti nebeįmanoma, bet kas žino, kokios naujo tipo technologijos laukia ateity )
vvv2 2013-05-21 09:05
- Taip, tik reikėtų išskirti tris robotų tipus: a) robotai automatai b) robotai su apsimokymu c) mąstantys (kuriantys) robotai .. štai "c" variantas yra nenusakomas, manyčiau jiems jau reikia kurti "robotų bažnyčią".
Mast3R 2013-05-21 18:13
ką turi omeny, "bažnyčią"?
vvv2 2013-05-24 16:35
- Tai tokia programinė (servisinė?) organizacija, kuri robotus apmokytų tikėti gėriu..