JAV genetiko akibrokštas: žmogus kilo iš šimpanzės ir paršo palikuonių  (8)

Gorgia’os universiteto, kuris yra vienas pagrindinių gyvūnų hibridizacijos tyrimų židinių pasaulyje, genetikas Eugene’as McCarthys pažymi, kad nors žmogus turi daug tokių pačių savybių kaip ir šimpanzės, kita dalis esminių savybių neaptinkama jokiuose kituose primatuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak E. McCarthy’o, tokias savybes galėjo nulemti hibridizacija. Be to, jis pažymi, gyvūnų karalystėje yra vienas gyvūnas, kuris pasižymi visomis savybėmis, kurios skiria žmones nuo primatų – tai paprastoji kiaulė. Tokios savybės kaip beplaukė oda, poodinių riebalų sluoksnis, šviesių spalvų akys, blakstienos ir kt. – būtent tai galėjome gauti iš kiaulių.

Mokslininkas savo hipotezę pristato straipsnyje, patalpintame puslapyje Macroevolution.net. Taip pat pabrėžiama, kad kol kas tai tik hipotezė su gana įtikinamais įrodymais.

Mokslininkas primena, kad kiaulės odos audiniai ir širdys gali būti naudojamos medicinoje būtent dėl panašumo ir suderinamumo su žmogaus organais.

E. McCarthy’o hipotezė jau susilaukė aštrios kritikos ir net pajuokiančių pasiūlymų bandyti poruotis su kiaule tam, kad patvirtintų savo hipotezę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(21)
(0)
(7)

Komentarai (8)