Paaiškėjo, kas yra Sietle milžinišką tuneliarausę sustabdęs mįslingasis „Objektas“ (Video)  (4)

Geologai pagaliau išsiaiškino, kas yra tas mįslingasis „Objektas“, kuris praėjusių metų gruodžio pradžioje pastojo kelią ir sustabdė po Sietlu rausiančią didžiausią pasaulyje tuneliarausę, 80 mln. dolerių vertės „Berthą“. Pasirodo, nė viena iš anksčiau skelbtų hipotezių nepasitvirtino – radinys buvo netikėtesnis nei buvo galima tikėtis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-01-06 Paaiškėjo, kas yra Sietle milžinišką tuneliarausę sustabdęs mįslingasis „Objektas“ (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir paprastesnis. „Berthą“ sustabdė… plieninis vamzdis. Jis buvo naudotas 2002 m. grunto vandenų tyrimams. Nors „Bertha“ lengvai čiaumoja uolienas ir gruntą, nuo plieno gigantiškoji tunelių rausimo mašina užspringsta. Kodėl vamzdis likęs žemėje ir kodėl nieks nežinojo, kad tai jis „Berthai“ pastojo kelią, tebėra mįslė. Daugelis buvo linkęs sutikti su versija, kad „Bertha“ prisikasė iki po žeme palaidoto Sietlo senamiesčio. Beje, vamzdžio storis – 20 cm. Nuotraukoje matyti, kaip jis smygso, perėjęs kiaurai tuneliarausės „knyslę“. Nors rausimo mašiną aptarnaujantis personalas gruodžio pradžioje užfiksavo mašinos kelyje esant metalo, buvo nuspręsta rausimo darbus tęsti toliau. Pasiekusi „Objektą“, „Bertha“ netikėtai sustojo. Kol kas idėjų, kaip iš tuneliarausės reikėtų ištraukti įstrigusį plieno vamzdį, dar nėra. Kaip ir vertinimų, kiek užsitęs gigantiškos mašinos prastova ir kiek visa tai kainuos, dabar jau nežinia, kada tiksliai planuojamame atidaryti tunelyje.

„Bertha“ yra galingiausia ir didžiausia pasaulyje tunelių rausimo mašina. Pastaraisiais mėnesiais ji rausė 3 km ilgio tunelį po JAV didmiesčiu Sietlu. Tačiau 5-aukščio pastato dydžio ir 90 metrų ilgio cigaro formos monstrą gruodžio 6 d. sustabdė gluminanti požeminė kliūtis: inžinieriai niekaip negalėjo identifikuoti, kas tai, ir pavadino jį „Objektu“, rašė „New York Times“. „Tai – kažkas, kas mums nežinoma“, – tvirtino „Bertha“ inžinieriai ir geologai.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(3)
(-3)

Komentarai (4)