Liepsnojantis ugnies kamuolys kaitina žmonių vaizduotę (Video)  (1)

Po darbo namo važiuodamas Kenas Robertsas danguje pastebėjo keistą švytintį objektą. Vyras sustabdė automobilį ir išlipo iš jo tam, kad nufilmuotų, kaip pats sako, neatpažintą skraidantį objektą (NSO). Vaizdo įraše matyti, kaip dalis jo atitrūksta – lyg kas būtų katapultavęsis iš sudužusio orlaivio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

K.Robertsas vaizdo įrašą užfiksavo pietinėje Kalifornijos (JAV) dalyje, tačiau jis nenurodo, kada tai įvyko, skelbia Dailymail.co.uk.

Filmuotoje medžiagoje matyti dangumi skrodžiantis ryškus objektas su nutįsusia ugnies ir dūmų uodega – vaizdas priminė krentančią kosminę šiukšlę ar meteoritą. Tačiau po kelių sekundžių nuo jo atitrūko dar vienas apskritas objektas ir nurūko kita kryptimi.

„Važiavau namo po darbo ir pamačiau šį NSO ar kas tai bebūtų. Sustojau šalia kažkieno namų tam, kad tai nufilmuočiau. Vaizdas galėtų būti ir geresnis, bet nedrįsau peršokti tų žmonių tvoros. Neįsivaizduoju, ką dabar daryti. Tai negalėjo būti lėktuvas, nes nebuvo jokio garso. Ir negirdėjau jokio smūgio vėliau. Atitrūkęs gabalas nuskrido kita kryptimi ir pranyko“, – prisiminė vyras.

Šis vaizdo įrašas paskatino NSO medžiotojų spėliones apie galimą ateivių erdvėlaivio nelaimę. Svetainės „OpenMinds“ autoriai įsitikinę, kad tai nėra meteoritas: „Mažesnis rutulys elgiasi kitaip nei įprastos meteoritų atplaišos.“

Knygą apie NSO parašęs Nigelis Watsonas teigia, kad jo bendraminčių bendruomenėje netyla svarstymai, esą tai galėjo būti sudužęs ateivių laivas, kurio keleiviai katapultavosi. „Tai galėtų būti ir meteoras ar kosminė šiukšlė, patekusi į Žemės atmosferą, tačiau atsiskyręs objektas tikrai patraukė ateiviais tikinčių žmonių dėmesį. Jie spėlioja, kad tai gali būti avarinio pabėgimo įrenginys, iššautas iš sudužusio NSO. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad kažkas atskilo nuo pagrindinio objekto, tačiau jis toliau skrieja, naudodamas savo energiją, o ne nukrenta, kaip turėtų. Kad ir kaip bebūtų, tai yra labai retas įvykis, net jei tai – ne skraidanti lėkštė su mažais žaliais žmogeliukais, įspūdingai pasiekusiais Žemę.“

Vaizdo įrašas svetainėje „YouTube“ buvo įkeltas pirmadienio vakarą. Nors tikroji įvykio data nežinoma, nepelno siekianti organizacija „American Meteor Society“ teigia per pastarąją savaitę sulaukusi nemažai pranešimų apie pastebėtus meteorus.

Gruodžio 29 dieną per 1,5 tūkst. žmonių iš įvairių Amerikos vietų pranešė danguje matę ryškų ugnies kamuolį. O sausio 3 dieną sulaukta 17 pranešimų apie meteorą būtent iš Kalifornijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(38)
(23)
(16)

Komentarai (1)