Kodėl aptikti naujos atmainos Daisono sferą – kol kas beveik neįmanoma?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-04-01 22:35
bahuriux, o kodėl būtinai sfera turi nesisukti? Aš net negalvojau, kad turėtų nesisukti jinai iš viso.
Kibirelis 2015-04-02 01:12
Jūs visi prirašėte įdomių minčių, bet ar galiu visus sugrąžinti prie straipsnio pavadinimo? Klausimas buvo kodėl BEVEIK neįmanoma. Bet aš sakyčiau IŠVIS neįmanoma. NES: tikimybė mums iš žemės atrasti ne žemišką gyvybę X atrasti pažengusia civilizacija X civilizacija mąstančia, kaip vienas žemės žmogelis sugalvojo. Čia lygiai tas pats, kaip paimt Star Wars filmus ir bandyti visatoje surasti juose minimus objektus (žvaigždynai, planetos, susisiekimo/pagalbos signalai) ir galiausiai jei tikime į dievus, tai kodėl nepaieškojus The Force? Tokių straipsnių paskirtis yra išspausti iš žmonių šypsenas, kurių nūdiena nėra per daug.
bahuriux 2015-04-02 09:30
Viskas yra įmanoma, net ir i besisukanti sfera aplink žvaigždę, tik ji nėra optimaliausias variantas O dėl pažangios civilizacijos kuri ta padarytu pabandyk paieškoti čia, gal padės pamatyti http://www.technologijos.lt/n/mokslas/a ... ka/S-23459 ir dar yra panašių gerų straipsnių ta tema. Čia mes tiesiog mankštinam prota ir vaizduote. Jei tokiu statinių nepavyks rasti, teks pasistatyti savo Tik pradžiai kaip jau rašiau mes turime patapti mažiau biologiniais žmonėmis ir daugiau robotais, ar šiaip persikelti gyventi į super-duper kvantiniu kompiuteriu tinklą, kurį energija aprupintu toks statinys.
immortallt 2015-04-02 10:26
Dėl ištysimo - nepagalvojau. Na žiedai vietoje vientiso kupolo - tarpinis etapas, kuris gali trukti, kad ir tūkstantmečius Populiacijos augimas irgi nebus nuo 50 milijardų iki trilijonų per dešimtmetį. Na nebūtina žmogui pakeisti kūno, galima sukurti spec aprangą, kuri atsparesniais mus padarys. Net dalinai biologinė jinai gali būti ar pan. Aišku, vėlgi reiks laiko