Ispanijos laukuose iš dangaus nukrito gluminantis juodas sferoidas (Video)  (4)

Kalasparos rajone (Mursija, Ispanija) ūkininkas savo laukuose aptiko keistą statinės dydžio sferoidą, kuris, kaip manoma, nukrito iš kosmoso. Vyriškis apie mįslingą radinį pranešė civilinės saugos specialistams, kurie atvykę atitvėrė radimvietę nuo pašalinių asmenų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-06 Ispanijos laukuose iš dangaus nukrito gluminantis juodas sferoidas (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepriklausomi tyrėjai mėgina identifikuoti iš dangaus nukritusį rutulį. Pranešama, kad keistasis objektas neskleidžia radiacijos ir nėra sprogus, tačiau jį specialistai išsivežė nuodugnesnių tyrimų.

Vietos leidiniui El Pais objektą tyrinėjantys ekspertai sakė, kad tai gali būti hermetiškas dujų konteineris, nukritęs iš kosmoso. Civilinės saugos tarnybos atstovai pasakojo, kad rastasis objektas – aerokosminis artefaktas ir nurodė esant didelę tikimybę, jog jis – kokios nors raketos ar kosminio palydovo dalis.

Tuo tarpu vietos bendruomenės aktyvistas pradėjo savo nepriklausomą tyrimą ir laikosi nuomonės, kad juodasis sferoidas panašus į standžiai apvyniotą didelį slėgį atlaikantį balioną, kuris turbūt iš tikrųjų krito iš kosmoso. Dujų konteineriai gaminami iš ypač atsparių medžiagų, kurios turi atlaikyti skrydį per tankiuosius atmosferos sluoksnius.

Tai – ne pirmas rastas keistas rutulys. Panašių sferoidų 2008 m. rasta Australijoje, Brazilijoje,  o prieš kelerius metus rašėme apie rutulio formos radinį Nambijoje.

(18)
(30)
(-12)

Komentarai (4)