Keista, bet Ispanijoje nukrito jau 4-asis per savaitę kosminis juodasis sferoidas  (0)

Praėjusį penktadienį rašėme apie tai, jog vieno Ispanijos ūkininko laukuose buvo rastas gluminantis juodas sferoidas. Pasirodo, per savaitę šis atvejis išsirutuliojo į dar labiau intriguojančią istoriją. Mat per savaitę buvo rasti dar keli tokie pat juodieji kosminiai rutuliai, o vakar toje pačioje Ispanijoje buvo rastas jau ketvirtas juodasis sferoidas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-13 Keista, bet Ispanijoje nukrito jau 4-asis per savaitę kosminis juodasis sferoidas  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atokaus Ispanijos regiono gyventojai dar labiau apstulbo, kai vakar jų apylinkėse buvo rastas jau ketvirtas iš dangaus nukritęs paslaptingas juodasis sferoidas.

Pirmasis daug triukšmo sukėlęs egzempliorius buvo rastas prieš savaitę Kalasparos regione (Mursija, Ispanija) – tai buvo apie 20 kg sveriantis keistas juodas rutulio formos objektas.

Pasirodo, tą pačią dieną identiškas juodulys buvo rastas ir Juodosios jūros pakrantėje, prie Sakarya Karasu miestelio Turkijoje, už maždaug 2 400 km į rytus nuo pirmojo sferoido radimvietės.

Šį antradienį tame pačiame Kalasparos regione (Mursija, Ispanija) Villaviejos kaimelio gyventojai pranešė apie trečio juodo rutulio radimą. Neįtikėtina, tačiau netrukus sulaukta ir pranešimo apie ketvirtąjį juodąjį rutulį – šįkart jis buvo aptiktas Eldoje (Valensija, Ispanija). Metalinį objektą savo laukuose surado dar vienas ūkininkas. Apie radinį jis pranešė policijai.

Taigi, trys iš keturių per savaitę kritusių juodųjų sferoidų rasti Ispanijoje.

Įvykio vieton atvykę specialistai apžiūrėjo radinį, pranešė, kad jis nekelia pavojaus ir išsivežė jį į policijos nuovadą netoli Alikantės.

"Objektas panašus į kosminio aparato fragmentą – tai tikrai nėra keleivinio lėktuvo detalė, - paaiškino minėtos policijos nuovados atstovas spaudai. – Tai gali būti kosminio palydovo nuolauža ar kas nors panašaus."

Vietos gyventojams ant galvų taip gausiai pažirę kosminiai rutuliai kelia nerimą.

"Žmonėms neramu – pasakoja Kalasparos rajono meras Jose Velezas. – Jie klausia, iš kur tie objektai? Kodėl jie krenta taip gausiai ir būtent čia? Ar jų kris ir daugiau? Kas nutiktų, jei toks sferoidas nukristų tankiai gyvenamoje teritorijoje? Manau, problema yra gerokai rimtesnė nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Gyventojai labai sunerimę dėl pastarųjų įvykių ir jiems reikia paaiškinti, kas čia vyksta."

NASA teigimu, kad aplink Žemę šiuo metu skrieja apie pusę milijono įvairiausio dydžio kosminių šiukšlių – daugybė jų kasmet krinta į Žemę.

Beje, Kalasparos apylinkių ūkininkai pranešė naktį danguje matę septynis ar aštuonis ugnies kamuolius. Todėl gali būti, kad netrukus gali būti rasta ir daugiau juodųjų sferoidų.

Ispanijoje rasti objektai yra maždaug 80 cm skersmens ir sveria apie 20 kg. Juodos spalvos rutuliai turi skylę ir yra apmuturiuoti metalo juostomis. Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali būti panašu į piktavalių sumanytą pokštą, vis dėlto šie objektai labai panašūs į didelio slėgio balionus (angl. – „Composite Overwrapped Pressure Vessel - COPV“).

Jau esame rašę, jog tokius slėgio balionus gabendavo daugkartinio naudojimo erdvėlaiviai „Space Shuttle“. Slėgio balionai tarnaudavo kaip transportiniai inertinių dujų konteineriai, itin atsparūs dideliam slėgiui. Tokie slėgio konteineriai buvo naudojami įvairiausiose kosminėse misijose.

Jų sudėtyje yra anglies pluošto arba itin tvirtos sintetinės medžiagos kevlaro, kurios ir sutvirtina konteinerio sienelių atsparumą itin dideliam išorinio ir vidinio slėgio skirtumui. Slėgio baliono „kevalas“ yra toks tvirtas, jog gali atlaikyti kelionę pro tankiuosius atmosferos sluoksnius ir likti nesudegęs.

Beje, kaip tik šiandien prie Indijos vandenyno krinta ir kita daug žiniasklaidos dėmesio sulaukusi, kaip manoma, kosminė šiukšlė – neidentifikuotas objektas WT1190F (pramintas WTF). Jis lapkričio 13-osios popietę nukris prie Šri Lankos krantų.

(36)
(3)
(33)

Komentarai (0)