"Opportunity" nuotraukoje – Marso smėlynuose besimėtantis "pistoletas"  (5)

Marsietiškų pareidolijų archyvas pasipildė dar vienu ypač tikroviškai atrodančiu eksponatu – marsaeigis "Opportunity" Raudonosios planetos smėlynuose nufotografavo ant smėlio besimėtantį "marsietišką pistoletą".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Pistoletas" mėtosi tarp Edžkambo kalno ir Vodviako gūbrio, kur 2014 m. važinėjo NASA marsaeigis "Opportunity". Šaunamąjį ginklą primenantį objektą NASA nuotraukose pastebėjo vienas aktyviausių ateivių medžiotojų iš Youtube. Jo slapyvardis – Streetcap1.

"Pistoletas" pastebėtas keletoje nuotraukų: vienose jis matomas aiškiau, kitose jo vaizdas blankesnis.

Su šypsena tenka pripažinti, kad marsietiška uola iš tikrųjų labai panaši į pistoletą. Nežemiškų civilizacijų entuziastai šiame akmenyje įžiūri netgi gaiduką ir prisiekinėja, kad "ginklas" yra iš akies trauktas pusiau automatinis 0,45 kalibro pistoletas Smith&Wesson. Kitiems jis primena revolverį SIG Sauer Pro.

Skeptikai, savaime suprantama, juokiasi iš tokių įžvalgų ir sako, jog objektas iš tikrųjų panašus į pistoletą, bet jis niekaip negali būti Marse.

Pastarosiomis dienomis tai internete – tikras marsietiškų pareidolijų bumas. Prieš keletą dienų buvo skelbta žinia apie Marse pastebėtą neva egiptietiškos mumijos sarkofagą. "Sarkofagas" buvo pastebėtas marsaeigio Curiosity nuotraukoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(42)
(-26)

Komentarai (5)