Astronomijos mėgėjas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti virš Mėnulio keistas objektas (Video)  (9)

Internete pasirodė keistas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas juodas taškas, judantis skersai Mėnulio paviršiaus tolyn į atvirą erdvę. Kai kurie kosmoso entuziastai iškart atmetė versiją, kad tai yra palydovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keista tai, kad šį vaizdą užfiksavo astronomas mėgėjas. Dėl šios priežasties kai kurie iškart ėmė tvirtinti, kad tai tėra klastotė, skirta vėl įplieksti diskusijas apie ateivių egzistavimą.

Vis dėlto ekspertai argumentuoja, kad čia nėra vietos fantazijai: aplink Mėnulį nuolatos skrieja nemažai iš Žemės paleistų palydovų, todėl šis keistas objektas, kurį kai kurie laiko ateiviais, tėra vienas iš žmonių sukurtų įrenginių.

Taip pat buvo iškelta versija apie ant teleskopo objektyvo ropojantį neatpažintą vabzdį.

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA tradiciškai šiuo klausimu išliko nebyli – nepateikė jokio paaiškinimo.

Jau tampa įprasta, kad NASA nekomentuoja jokių panašių vaizdo įrašų ar nuotraukų iš Marso ar Mėnulio, kur neva pastebėti ateiviai ir neatpažinti skraidantys objektai. Dažniausiai tai tebūna vaizdo triukšmas arba šviesos žaismas, tad visiškai suprantama pozicija tuščiai neeikvoti savo laiko.

Tačiau paprastiems astronomijos mėgėjams tai netrukdo kurti keisčiausių fantazijų. Pasižiūrėkite vaizdo įrašą ir pateikite savo nuomonę, kas tai galėtų būti:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(25)
(-11)

Komentarai (9)