Jei gyvensime dar milijardą metų, nutiks daug beprotiškų dalykų (Video)  ()

Protingi žmonės sako, kad žmonijai beliko 100 metų, dešimteriopai patrumpindami ankstesnę, 1000 metų prognozę ir tūkstanteriopai – dar ankstesnę. Bet kam toks pesimizmas – juk ir taip pirmadienis! Tai kodėl nepažvelgus optimistiškiau ir nepanagrinėjus, kas ištiks žmoniją per milijardą metų…
N. B. Kas bus, nežinia, tačiau MP3 tai jau tikrai nebebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tebūnie tai mokslinės fantastikos kategorija. Visi žino, kad žmonija neišgyvens nė kelių dešimtmečių. Bet kad nutiktų, jei išgyventume dar milijardą metų? Nutiktų daug kietų dalykėlių, kuriems mūsų išpaikinti neleis sveika siaubingų katastrofų dozė.

Šis RealLifeLore sukurtas video tėra įrodymais paremtos spekuliacijos, bet… nuostabios įrodymais paremtos spekuliacijos. Pavyzdžiui, sulaukus 10 000-ųjų, teks dorotis su Y10K problema. Tai kaip Y2K, bet bus dar vienas papildomas skaitmuo.

20 000-aisiais galima tikėtis, kad bus naudojama vos 1% dabartinių kalbų. Peršokus milijoną metų, Žemėje planuojamas masinio išnykimo sukėlimo lygio vulkano išsiveržimas, tad, tikėkimės, iki to laiko Marso teraformavimas bus įvykdytas – vertinama, tai turėtų būti įmanoma jau 100 000 mūsų eros metais. Jei keliausime po žvaigždes ir kolonizuosime kitas planetas, į visiškai skirtingas rūšis galėtume būti pasiskirstę jau 2 000 000 mūsų (?) eros metais.

Bet visa tai – artima ateitis. Prasukime 250 milijonų metų, kai visi Žemės kontinentai susijungs ir tada, po poros šimtų milijonų metų vėl išsiskirs. Pasiekus 600 milijonų metų žymą, Žemė nebebus tokia tinkama gyvybei po daugybės nutikimų, tarp kurių ir 99% augalų išnykimas. O po milijardo metų Žemės paviršiaus temperatūra bus 47 laipsniai ir jos vanduo išgaruos.

Šiuos ir daugybę kitų Žemės nuotykių kelionėje laiku peržiūrėkite video:.

[ RealLifeLore]


Rhett Jones
sploid.gizmodo.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai ()