Vaizdelis danguje, kuris sukėlė tikrą sumaištį internete: kas iš tikro čia matoma?  ()

Socialiniuose tinkluose paplito mįslingos nuotraukos, privertusios daugybę interneto vartotojų susimąstyti apie ateivius bei NSO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtas kadras sukėlė tikrą isteriją. Jame įamžintas danguje virš Nevados pasirodęs keistas reiškinys. Neįprastos formos debesis internautams nepriminė natūralaus gamtos kūrinio. Kai kurie žmonės netgi buvo įsitikinę, kad Žemę puola ateiviai.

Kovo 8 d. užfiksuotas lanko formos debesis buvo plačiai aptariamas socialiniuose tinkluose, kai kadrą paviešino Nacionalinė orų tarnyba. Kai kurie žmonės netiki, kad debesys gali būti tokios formos.

„Visų pirma, tai yra erdvėlaivis. Visų antra, kai tik nutinka panašus dalykas, ekspertai bando mus įtikinti, kad tai itin retas gamtos reiškinys“, – įpykęs situaciją komentavo vienas internautas.

„Pasaga mano užpakalyje. Aš žinau, kai pamatau ateivius. Jeigu man leisite, einu į savo saugų bunkerį“, – rašė kitas.

Visgi sunerimę ar išsigandę interneto vartotojai gali nurimti, nes toks reiškinys yra visiškai natūralus. Jis vadinamas pasagos debesimi. Bent jau taip aiškina meteorologai.

Pasagos debesys yra neįtikėtinai reti. Tai - sūkurys. Tam reikia, kad dideliame aukštyje pūstų stipresnis vėjas, o nuo žemės aukštyn kiltų terminės srovės. Kuomet debesis yra pagaunamas tokio šilto oro srauto, jis išsitempia tarsi apversta pasaga. Pakilęs iki stipresnio vėjo zonos jis įsisuka - šis sukimasis jam padeda išalikyti formą. Sąlygos turi būti bemaž idealios, todėl tokie debesys yra labai reti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(9)
(1)

Komentarai ()