Mįslę užminė jau penktas paslaptingas monolitas: vidury pelkės objektas pastatytas nepaliekant pėdsakų (Video)  (2)

Pastarosiomis savaitėmis netikėtose vietose vis išdygsta monolitų. Naujausi tokie statiniai buvo pastebėti Vaito saloje Jungtinėje Karalystėje, Rumunijoje ir Nyderlanduose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-12-13 Mįslę užminė jau penktas paslaptingas monolitas: vidury pelkės objektas pastatytas nepaliekant pėdsakų (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo lapkričio mėnesio vidurio šių aukštų blizgančių stulpų randama įvairiose pasaulio vietose. Kol kas nėra paaiškinimo, kas ir kodėl juos palieka, praneša independent.co.uk.

Pirmasis monolitas buvo atrastas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), kai virš atokios Jutos dykumos dalies skridusio sraigtasparnio įgula beskaičiuodama avis pastebėjo keistą statulą.

Šis metalinis monolitas buvo aptiktas lapkričio 18 d., o lapkričio 27-ąją pradingo taip pat mįslingai, kaip ir atsirado. Maždaug panašiu laiku, kai dingo Jutos monolitas, tokia pati blizganti metalinė konstrukcija atsirado kitoje Žemės pusėje – ant kalvos šlaito Rumunijoje. Šiaurinėje Niamco apskrityje netoli garsaus archeologinio objekto – dakų tvirtovės Petrodava liekanų – pastebėtas monolitas taip pat pradingo po keletos dienų.

Neilgai trukus naujas monolitas atsirado Pietų Kalifornijoje, į vieno kalno viršūnę vedančio tako pabaigoje, tačiau taip pat dingo. Pirmąjį gruodžio mėnesio savaitgalį Vaito salos vakarinėje dalyje esančiame Komptono paplūdimyje vaikščioję žmonės netikėtai išvydo aukštą blizgantį monolitą.

 

Penktasis monolitas aptiktas Nyderlandų regioniniame parke. Pelkėtoje teritorijoje atiradusį geležies luitą radę vietiniai stebėjosi, mat aplink jį nebuvo pastebėta jokių pėdsakų. „Priėjau prie jo, tačiau aplink nieko nemačiau. Jis buvo tarsi nuleistas iš viršaus. Tikrai prireikė dviejų ar daugiau žmonių jį čia pastatyti“, – vietos naujienų kanalui sakė Thijs de Jong'as.

Nors kol kas nepatvirtinta, kas būtent palikinėja monolitus, anoniminis menininkų kolektyvas, pasivadinęs „The Most Famous Artist“, prisiėmė nuopelnus už Jutoje ir Kalifornijoje atsiradusius monolitus ir net pardavinėja tris reprodukcijas, kurių kiekviena kainuoja 45 tūkst. JAV dolerių.

 

Paklausta apie statinį Vaito saloje, menininkų grupė atsakė: „Dabar monolitai nebėra tik mūsų kūrinys. Sėkmės visiems ateiviams, sunkiai dirbantiems visame pasaulyje ir populiarinantiems šį mitą.“

Atsiradus monolitams, kai kurie iš karto prisiminė filmą „2001 m. kosminė odisėja“ („2001: A Space Odyssey“), kuriame nežemiškos kilmės monolitai suvaidina svarbų vaidmenį žmonijos evoliucijoje.

Jutos monolitą pirmasis pastebėjęs sraigtasparnio pilotas Bretas Hutchingsas vietos televizijos kanalui KSLTV sakė, jog, jo nuomone, monolitus sukūrė „naujosios bangos menininkas“ arba Stanley Kubricko režisuoto filmo gerbėjas.

Niekas neprisiėmė Europoje atsiradusių monolitų autorystės.

Kalbėdamas apie Rumunijoje pastebėtą monolitą, Piatra Niamco meras Andrejus Carabelea feisbuke parašė: „Žmonėms, įsitikinusiems, kad Visatoje yra gyvybė ne tik Žemėje, nėra reikalo panikuoti.“

„Spėju, kad kažkoks padykęs ateivių paauglys atvyko tėvų skraidančia lėkšte ir pradėjo palikinėti monolitus įvairiose pasaulio vietose. Iš pradžių Jutoje, paskui Piatra Niamce. Jaučiuosi pagerbtas, kad jis pasirinko mūsų miestą“, – šmaikštavo meras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(19)
(-1)

Komentarai (2)