[Žinios trumpai] „Bermudų trikampio paslaptis išspręsta“ – tvirtina australų mokslininkas: paaiškinimas labai nuliūdins sąmokslo teoretikus (Video)  (1)

Australų mokslininkas išdrįso pareikšti, kad Bermudų trikampio mįslė buvo „išspręsta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis tvirtina, kad iš pat pradžių niekada nebuvo jokios paslapties, paneigdamas 70 metų karštligiškų spėjimų, kodėl Bermudų trikampyje tariamai pražūna tiek daug lėktuvų ir laivų.

Sidnėjaus universiteto bendradarbio Karlo Kruszelnickio teigimu, tiek daug laivų ir lėktuvų dingimas rajone tarp Bermudų, Floridos ir Puerto Riko neturi nieko bendra su ateiviais ar ugnies kristalais iš prarasto Atlantidos miesto.

Vietoj to, didelis dingimų skaičius paaiškinamas nesusijęs su antgamtiniais reiškiniais – viskas daug paprasčiau. Tai tik paprastos žmogiškos klaidos, blogas oras ir tai, kad daugelis lėktuvų ir laivų kertą šią Atlanto vandenyno dalį, pasižyminčią intensyviu transporto judėjimu.

Bermudų trikampis (taip pat žinomas kaip „Velnio trikampis“) apima platų, 700 000 kvadratinių kilometrų vandenyno plotą, tačiau jis taip pat yra labai judrus jūros lopinėlis.

Anot Kruszelnickio, Bermudų trikampyje dingimai nėra neįprasti, nes tai judrus jūros ruožas (jis atkreipia dėmesį į jo artumą JAV).

2017 metais Kruszelnickis news.com.au sakė: „Jis yra netoli pusiaujo, netoli turtingos pasaulio dalies – Amerikos – todėl jūrų esimo srautas didelis. Londono „Lloyd's“ ir JAV pakrančių apsaugos tarnybos duomenimis, žmonių, kurie dingsta Bermudų trikampyje, procentais yra toks pat, kiek bet kurioje pasaulio vietoje“.

 

Bermudų trikampį ir jo tariamą paslaptingumą labiausiai išgarsino garsusis 19 skrydžio incidentas.

19 skrydis buvo penkių lėktuvų skrydis, kuris 1945 m. gruodžio 5 d. pakilo iš Fort Loderdeilo (Florida) su 14 įgulos narių.

JAV karinio jūrų laivyno torpediniai bombonešiai TBM „Avenger“ vykdė dviejų valandų įprastą mokomąjį skrydį, kai nutrūko ryšys su baze. Lėktuvai dingo kartu su jų įgulomis, o nuolaužų niekada nebuvo aptikta.

Vandens lėktuvas  „Martin PBM Mariner“, išsiųstas į paieškos ir gelbėjimo misiją, siekiant nustatyti 19 skrydžio vietą, taip pat dingo, kaip ir 13 juo skridusių įgulos narių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(7)
(8)

Komentarai (1)