Išslaptinti failai apie Didžiosios Britanijos karinių pajėgų susidūrimą su NSO  (48)

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija prieš kelias dienas išslaptino 19 slaptų dokumentų, kuriuose aprašomi susidūrimai su NSO pastarųjų dešimtmečių bėgyje. Viename iš jų aprašomas įsakymas JAV karinių oro pajėgų naikintuvo "F-86 Sabre" pilotui, kuriuo buvo nurodyta atakuoti Didžiosios Britanijos oro erdvę kirtusį neatpažintą skraidantį objektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nelaimei (ar laimei?) lėktuvą pilotavęs leitenantas Milton'as Torres'as prarado kontaktą su NSO, kai šis dingo iš akiračio žaibiškai išvystęs maždaug 16000km/h greitį. Jo teigimu, NSO savo proporcijomis prilygo lėktuvnešiui: "Taškas ekrane savo intensyvumu galėjo išdeginti skylę. Signalas buvo panašus į tą, kurį mas buvo tekę užfiksuoti nuo bombonešio B52. Jo proporcijos buvo tarsi skraidančio lėktuvnešio", vėliau teigė Torres'as.

Gynybos ministerijos teigimu, visa tai įvyko virš Norwich vietovės 1957 metais.  26 metų Torres'ą iškvietė kartu su dar vienu bendražygiu - jie pakilo iš Kente įsikūrusios Karališkosios Karinių Oro Pajėgų bazės. Tačiau vyko kažkas keisto: jam buvo įsakyti numušti NSO, net nebandant jo perimti. "Aš niekada to nepamiršiu. Visus pastaruosius 50 metų laukiau paaiškinimo, tačiau jo taip ir nesulaukiau. Tą naktį man buvo įsakyta atidengti ugnį dar prieš man pakylant nuo žemės. To dar niekada nebuvo įvykę. Aš buvau pasirengęs numušti taikinį visomis turėtomis 24 raketomis: tai būtų buvę tarsi didžiulio medžioklinio šautuvo šūvis. Aš paprašiau patvirtinti įsakymą atidengti ugnį, ir jį gavau".

Tarsi to dar trūktų, dabar jau 77 metų amžiaus Torres'as papasakojo, jog kitą dieną pas jį apsilankė amerikietišku akcentu kalbantis asmuo. Pastarasis pamojavo savo tarnybiniu ženkliuku ir pareiškė, jog dirba JAV Nacionalinei Saugumo Agentūrai. Pilotui buvo įsakyta įvykį laikyti visiškoje paslaptyje.

NSO ekspertai teigia, jog visas įvykis gali būti paaiškintas slapto projekto "Project Palladium" egzistavimu - jo metu CŽV Sovietų Sąjungos teritorijoje vykdė eksperimentus, kurių tikslas buvo sukurti klaidingus radarų parodymus. Tačiau tai nepaaiškina, kodėl pilotui buvo liepta į taikinį paleisti visas turėtas raketas, arba kodėl objektas pasirodė Didžiosios Britanijos oro erdvėje.

Antras įdomus išslaptintuose dokumentuose aprašomas prieš 17 metų įvykęs įvykis yra beveik tragiškai pasibaigęs incidentas, kurio metu 6,6km aukštyje skridęs kompanijos "Alitalia" keleivinis laineris (skrydžio numeris AZ 284) vos nepatyrė tiesioginio susidūrimo su NSO netoli Londono "Heathrow" oro uosto. Laimei, tragedija neįvyko, nes objektas pranyko likus kelioms akimirkoms prieš susidūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (48)