Dar vienas futuristų spėjimas: jau po 20 metų būsime nemirtingi  (29)

Mokslininkas ir tuo pačiu garsus futuristas Ray Kurzweilis teigia, kad pasitelkus nanotechnologiją ir geriau išsiaiškinus, kaip funkcionuoja kūnas, jau po 20 metų žmonės galėtų būti nemirtingi, informuoja telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių mokslininkas (61 m.) sako, kad kompiuteriai tobulėja ir mūsų žinios apie genus gausėja neįtikėtinu greičiu, todėl teoriškai po 20 metų nanotechnologijos galėtų pakeisti daugumą žmogaus svarbiausių organų. R. Kurzweilis sako, kad nors jo teiginiai gali atrodyti pernelyg drąsūs, nepamirškime, kad jau išrasta dirbtinė kasa ir nervų implantai.

Interviu laikraštyje „The Sun“ mokslininkas teigė: „Aš ir daugelis kitų mokslininkų manome, kad po 20 metų turėsime priemonių, kuriomis bus galima perprogramuoti mūsų kūnų akmens amžiaus senumo organus, kad stabteltume, o paskui pradėtume eiti jaunyn. Tada pasitelkę nanotechnologijas galėsime gyventi amžinai. Nanorobotai pakeistų kraujo kūnelius ir funkcionuotų šimtus kartų efektyviau.

Po 25 m. pajėgsime neatsikvėpdami nubėgti olimpinį atstumą per 15 minučių arba kelias valandas nardyti be deguonies, o patyrę širdies priepuolį galėsime ramiai nuvykti į ligoninę nedidelei operacijai, nes gyvybę palaikys kraujo kūneliai.

Nanotechnologijos praplės mūsų protinius gebėjimus iki tiek, kad per kelias minutės sugebėsime parašyti knygą.“

Mokslininkas teigia, kad norint patekt į virtualią realybę nanorobotai išjungs smegenis ir nukels mus ten, kur panorėsime, be to, virtualus seksas taps įprastu dalyku, o smegenyse iškils hologramos, aiškinančios, kas vyksta.

R. Kurzweilio manymu, ateityje žmonės taps kibernetiniais organizmais su dirbtinėmis galūnėmis ir organais.

Priminsime, jog tai ne pirmasis R. Kurzweilio pasisakymas apie ateityje prognozuojamą žmogaus ir mašinos susijungimą, nors tokios "perspektyvos" ne visiems mokslininkams atrodo logiškos ir priimtinos. Apksritai, R. Kurzweilas priklauso aktyviausių futuristų kategorijai - jis ne tik nebijo viešai spėlioti ateities, remdamasis dabartiniai mokslo atradimais, bet ir bando savo spėjimus pagrįsti originaliais tyrimais. Kad ir pristatydamas socialiniam prognozavimui skirtą internetinį žaidimą "Superstruct".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (29)