Luvras – tebėra lankomiausias muziejus pasaulyje  (3)

Paryžiuje stūksantis Luvras ir Londone esantis Britų muziejus pernai buvo lankomiausi muziejai pasaulyje ir sulaukė atitinkamai 8,5 mln. bei 5,9 mln. lankytojų. Duomenis paskelbė „The Art Newspaper“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2007-aisiais Luvras taip pat puikavosi lankomiausiųjų sąrašo viršuje, o Britų muziejus buvo 4-oje vietoje. Trečioje 2008-ųjų lankomiausių muziejų sąrašo vietoje yra Vašingtono (JAV) Nacionalinė meno galerija (5 mln. lankytojų), ketvirtoje – Londono „Tate Modern“ galerija (5 mln. lankytojų), po jos – Niujorko Metropolitano muziejus (4,8 mln. lankytojų). Šeštoje pozicijoje – Vatikano muziejai, sulaukę 4,4 mln. lankytojų.

Pastebėtina, kad sąrašo dešimtuke – Europos ir JAV meno institucijos. Nacionalinis Japonijos meno centras yra tryliktas minėtame sąraše (2,5 mln. lankytojų).

Taip pat skelbiamas sąrašas daugiausia per dieną lankytojų sulaukusių parodų, rengtų 2008-aisiais. Sąrašo viršūnę okupavo du Tokijuje (Japonija) surengti meno įvykiai: 60-oji kasmetinė Shoso lobyno paroda (Nara Nacionaliniame muziejuje, per dieną čia apsilankydavo apie 17,9 tūkst. lankytojų) ir paroda „Nacionaliniai Yakushi-ji šventyklos lobynai“ (Tokijo nacionalinis muziejus, apie 12,8 tūkst. lankytojų per dieną).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: