Visa tiesa apie Putino numylėtinius. „Gerą šou surengs, bet nekovos“  ()

„Achmat“ sugrįžimas į frontą iliustruoja esminę Rusijos armijos problemą – apmokytų karių trūkumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija grąžina Kadyrovo kariuomenę į frontą. Tačiau jie atneša daugiau problemų patiems okupantams nei Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

2023 metų liepą Bachmuto kryptimi buvo pastebėti laikinai okupuotos Čečėnijos Respublikos Ičkerijos Ramzano Kadyrovo kovotojai . Po beveik šešių mėnesių nebuvimo aktyvių karo veiksmų zonose „Achmat“ paskelbė, kad pakeis „vagneriečius“ Ukrainoje.

Tai yra įrodymas, kad Rusijai trūksta parengto personalo, todėl į karą prieš Ukrainą ji traukia visus išteklius. „Jie traukia visus. Įskaitant „Achmat“, - tvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

Nors apie tą patį didelio masto gyvos jėgos srautą, kurį sugebėjo organizuoti Jevgenijus Prigožinas, neverta net kalbėti.

Kaip „kadyroviečiai“ dirba mūšio lauke, kodėl jie buvo grąžinti į frontą ir kodėl „Achmat“ atneš daugiau problemų patiems okupantams – LIGA.net analizėje.

Visada antroje linijoje

„Achmat“ kovotojai nuo pat pradžių dalyvavo didžiulėje invazijoje į Ukrainą. 2022 metų pavasarį jie buvo pastebėti skirtingomis kryptimis.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos teigimu, specialiojo „Achmat“ būrio kovotojai Kyjivo srityje įvykdė daugybę karo nusikaltimų ir surengė specialius reidus, siekdami įbauginti ir terorizuoti civilius gyventojus.

Dabar Donecko srityje, anot Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, „kadyroviečiai“ taip pat grįžo prie įprastos veiklos: jėga išvaro vietinius civilius iš namų ir aktyviai užsiima plėšikavimu.

Tačiau apie tiesioginį jų dalyvavimą mūšiuose informacijos praktiškai nėra. Dažniau jie pasirodo antroje linijoje, giriasi įranga ir filmuoja vaizdo įrašą apie jau tuščių objektų užfiksavimą, dėl kurio nebuvo jokių mūšių.

Šios grupuotės buvo sukurtos vykdyti genocidą ir terorą prieš civilius, o ne dalyvauti tikrame kare, primena LIGA.net karo ekspertas, buvęs SBU karininkas Ivanas Stupakas.

Kadyrovo vyrai „Tai yra juokingi Putino sargybiniai, - sakė Stupakas. - Jie moka surengti gerą šou. Bet jie nekovoja.“

Kodėl su „Achmat“ sunku kariauti

 

Kai gegužės pabaigoje „vagneriečiai“ buvo išvesti iš Bachmuto, „kadyrovečiai“ buvo ruošiami perimti fronto liniją Donecko srityje.

Liepos 11 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad sudavė pirmuosius smūgius „Achmat“.

„Sunku kovoti prieš „Achmat“, – LIGA.net sako Nikolajus, Nacionalinės gvardijos „Rubež“ greitojo reagavimo brigados karys, - Nes sunku kovoti su tais, kurie nuo tavęs slepiasi“.

Anot kario, jo padalinio keliai su „kadyroviečiais“ susikirto 2022 metų pavasarį per sunkias kovas dėl Rubižnės: kovotojai slėpėsi už reguliariosios armijos nugarų ir už LLR/DLR kovotojų.

Šią savybę patvirtina ir 3-iosios atskiros šturmo brigados atstovai, judantys fronto liniją šonuose prie Bachmuto.

3-iojo šturmo kovotojai tiesioginių susirėmimų su jais neturėjo – juk rikiuotė visada buvo antroje linijoje.

Rubižnėje Ukrainos ginkluotosios pajėgos įnirtingai kovojo su reguliariosiomis Rusijos Federacijos kariuomene dėl kiekvieno pastato. „Achmat“ vyrai nuolat filmavo tiktokus, kaip kaunasi iš namų, kurie jau tapo antra, jei ne trečia linija. Ir filmavo prie ženklų „Rubežnė“ ir „Severodoneckas“, – prisimena žvalgybos pareigūnas. Jei atidžiai pažiūrėsite į jų vaizdo įrašą, galite suprasti, kad jie iš tikrųjų nežino, kaip kovoti“.

 

„Specialiai ir atidžiai stebėti „kadyroviečių“ veiklą socialiniuose tinkluose kovotojai neturėjo galimybės – Rubižnėje buvo kieta mėsmalė. Vis tik turėjom juos stebėti“, – pasakojo jis.

„Kadyroviečiai“ skelbdavo video su belaisviais. Rusai perduodavo belaisvius į „Achmat“, nes jie ten buvo tarsi specialus dalinys“, - pasakojo Nikolajus. - Kiekvieną dieną dingdavo mūsų žmonės, turėjome sekti „Achmat“, nes ieškojome savo dingusių žmonių.“

„Jei „kadyroviečiai“ ir patekdavo į gvardiečių pozicijas, tai tik po to, kai jas „pramušdavo“ mobilizuoti iš okupuotų Ukrainos teritorijų ir Rusijos Federacijos reguliarioji kariuomenė. „Achmat“ šokdavo iš paskosir filmuodavo vaizdo įrašą: „Mes tai padarėme“. Nors iš tikrųjų tuo momentu mes jau kariavome kitoje pusėje“, – priduria Nikolajus.

„Achmat“ reikia piaro

 

„Achmat“ sugrįžimas į frontą iliustruoja esminę Rusijos armijos problemą – apmokytų karių trūkumą,sako Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės atstovas Serhijus Čerevatijus.

„Jie bijo skelbti mobilizaciją, todėl telkia tokią segmentuotą grupę: federalinės kariuomenės, karinės armijos rezervo, „Bars“, „Achmat“ ir pan.“

Vargu ar „kadyroviečiai“ taps rimta problema, priduria Jusovas. „Dabar tai daugiau propagandos ir gąsdinimo elementas. Jie turi smogikų, pasiruošusių įvairiems nusikaltimams įvaizdį, - sako GUR atstovas. - Jei palyginsite juos, kaip kovinį vienetą, su tais pačiais „vagneriečiais“, tai „Wagner“ grupuotė buvo daug didesnė problema.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: