„Dar niekada gyvenime nemačiau nieko panašaus...“ Kariuomenės košmaras. Kas veržiasi iš Rusijos minosvaidžio „2S9 Nona“ (Foto, Video)  ()

Graužikai turi neįtikėtiną apetitą laidams, vamzdžiams, kuro bakams ir bet kam kitam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek ukrainiečius, tiek okupantus užpuolė graužikai. Ukraina į frontą siunčia kates kovoti su pelėmis, žiurkėmis ir gyvatėmis.

„Graužikų ir gyvačių antplūdis tapo rimta problema tiek Ukrainos kariuomenei, tiek Rusijos okupacinėms pajėgoms. Pelės ir žiurkės trikdo kareivių miegą, kandžioja, ėda maistą ir graužia viską iš eilės, net ginklus“, – rašo BILD.

Karo stebėtojas Rob Lee soc. tinkle „X“ pasidalino vaizdu, kas nutinka, kai rusai užveda „2S9 Nona“.

Iš savaeigio minosvaidžio ima plūsti pelės. Jų siaubingai daug...

„Dar niekada gyvenime nemačiau nieko panašaus...“ – vaizdo įrašą komentuoja žurnalistas Aaron Rupar.

Kiti pastebi, jog tokia pati situacija ir ukrainiečių pusėje.

„Esmė ne ta, kad tai yra šlykštu. Graužikai turi neįtikėtiną apetitą laidams, vamzdžiams, kuro bakams ir bet kam kitam“ – komentuoja amerikietis karys John Jackson.

Soc. tinklo „X“ paskyra „AFV Recognition“ pasakoja apie graužikų daromą žalą šarvuotoms kovos mašinoms.

„Graužikai jau seniai yra pėstininkų problema apkasuose, tačiau mažiau žinomas faktas yra graužikų problema, kai jie įsitaiso šarvuotose kovos mašinose“, – rašo „AFV Recognition“.

 

„Pasidalinau įrašu, kuriame matyti, kaip iš „2S9 Nona“ išmetamųjų dujų vamzdžio lenda pelės. Be kenkėjų kontrolės graužikai gali paversti visas tankų ir šarvuotų kovos mašinų grupes neveikiančiomis, kaip tai nutiko 22-ajai divizijai per Sovietų Sąjungos operaciją „Uranas“ Rytų fronte, 1942 m.

 

Dauguma 22-osios divizijos tankų ir šarvuotų kovos mašinų buvo pastatyti apkasuose ir apsaugoti nuo šalčio, kai įgulos prikrovė ant jų šiaudų. Kai tankai buvo iškviesti padėti 3-iajai Rumunijos armijai, daugelio tankų nepavyko užvesti dėl graužikų, kramtančių laidus. Tuose, kuriuos buvo galima užvesti, buvo elektros gedimų, vėlgi dėl sukramtytų laidų ir kabelių. Remiantis skaičiais, buvo tik 30 iš 100 veikiančių transporto priemonių. Tankai buvo Čekoslovakijos gamybos „Panzer 38(t)“.

Atsižvelgiant į dabartines sąlygas Ukrainoje, nenuostabu, kad transporto priemonės su panašiais trūkumais iš abiejų pusių.

 

Kai kurie graužikai atpažįstami: pirmasis yra lauko pelė, antrasis – žiurkė, trečiasis – pelėnas“, – rašo „AFV Recognition“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: