„Žmonės, sėdintys brangiuose Maskvos restoranuose, nesupranta, koks cunamis artėja prie Rusijos“  (3)

„Ar Putino Rusija išliks iki 2024 m. pabaigos?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsus tinklaraštininkas savo „Facebook“ paskyroje pasakoja apie socialinį sprogimą, kuris gali įvykti bet kurią akimirką.

„Ar Putino Rusija išliks iki 2024 m. pabaigos? - klausia garsus Rusijos tinklaraštininkas Dmitrijus Černyševas ir pats atsako: - Mažai tikėtina“.

Valstybės audinys silpnėja ir vietomis jau plyšta. Karinis nuovargis, riaušės fronte, žmogaus sukeltos avarijos, socialinis sprogimas, aukštos kainos, rinkimai, skurdas, nepaklusnumas, dezertyravimas, mobilizacija, migrantai, nusikalstamumas, sabotažas, neįgalieji, sabotažas, Čečėnija, Dagestanas, infliacija, sankcijos...

Kuo stipriau bus traukiama guma, tuo skausmingesnis bus smūgis. Brangiuose Maskvos restoranuose sėdintys žmonės nesupranta, koks cunamis artėja prie Rusijos.

Baigiasi pinigai, Baigiasi atsargos, Baigiasi žmonės, Baigiasi kantrybė. Socialinio sprogimo priežastimi gali būti bet kas – bet koks žvirblis rankose rytoj gali trenktis į grindis ir pavirsti juoda gulbe.

Putino Rusija neturi nei vieno gero įvykių raidos scenarijaus. O tęsti karo nebeįmanoma – iš pažiūros nesibaigiančios sovietų atsargos jau baigiasi: trūksta kareivių, sviedinių, technikos, pinigų.

Ukrainai net nereikia pulti „Surovikino linijos“ ir šturmuoti Perekopą. Užtenka tvirtai sėdėti gynyboje ir tęsti savo „tūkstančio pjūvių“ taktiką. Ir Rusijos frontas žlugs. Taip per Pirmąjį pasaulinį karą kapituliavo vokiečiai, nors į Vokietijos teritoriją neįžengė nei vienas priešo karys.

 

Ir karas negali būti baigtas – Ukraina nesutiks. Tačiau, net jei karas baigsis, šimtai tūkstančių fronto kareivių grįš namo ir klaus: kodėl žuvo šimtai tūkstančių žmonių? Dėl Bachmuto griuvėsių? Dėl Avdijivkos pramoninės zonos? Tai kaip? Apsaugojote rusus Donbase? Ar NATO atitolinta nuo sienos? Jei karo tikslas yra geresnis pasaulis nei prieš karą, ar tas pasaulis tapo geresne vieta?

Ir net jei Trumpas laimės Amerikoje, niekas neatšauks sankcijų agresoriui. O su sankcijomis Rusija neišgyvens. 

 

Putinas neturi nei vieno gero sprendimo. Kaip riteris kryžkelėje. Jei eis į kairę, tai bus siaubinga pabaiga. Jei eis į dešinę, tai bus visiška pabaiga. Jei eis tiesiai, tai bus tikrų tikriausia pabaiga. Jei liks vietoje, tuoj pat bus sunaikintas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(273)
(8)
(265)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: