6000 kcal per dieną! Kaip per Žiemos šventes nepriaugti kilogramų: mokslininkai atskleidė mitybos strategiją  ()

Naujausi mūsų Žiemos švenčių mitybos įpročių tyrimai atskleidė veiksmingą taktiką, padedančią išvengti svorio padidėjimo kaloringų atostogų metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai buvo atliktas įspūdingas tyrimas daugeliui nerimą keliančia tema šventiniu laikotarpiu – kova su antsvoriu. Šie moksliniai straipsniai nėra tik dar viena sveikatos ataskaita, jie atskleidžia keletą praktiškų ir lengvai įgyvendinamų strategijų, kaip mėgautis švenčių sezonu be įprastos kalorijų sukeltos kaltės jausmo, rašo „Times Now“.

Šių tyrimų pagrindas yra įprasto švenčių reiškinio pripažinimas: tendencija suvartoti daug daugiau kalorijų per šventes, ypač tokiomis dienomis kaip Kalėdos ir Naujieji metai. Tyrėjai nustatė, kad vos per vieną Kalėdų dieną žmonės gali suvartoti apie 6000 kalorijų. Nors šis skaičius gali atrodyti stulbinantis, jis yra tikras švenčių atspindys.

Pagrindinė tyrimo išvada susijusi su paprastais, bet veiksmingais būdais kovoti su šiuo kalorijų antplūdžiu. Viena pagrindinių rekomendacijų – per šventes palaikyti tam tikrą fizinio aktyvumo lygį. Tai nebūtinai turi būti griežta fizinė veikla: net ir lengvos mankštos įtraukimas į kasdienę rutiną ar ilgi pasivaikščiojimai šeimoje gali turėti įtakos. Didelio intensyvumo intervalinės treniruotės (HIIT) taip pat nusipelno dėmesio dėl efektyvumo greitai deginant kalorijas.

Kitas svarbus aspektas – sąmoningos mitybos samprata. Lėtai, mėgaudamiesi kiekvienu kąsneliu ir kreipdami dėmesį į savo kūno alkio ir sotumo signalus, galite išvengti persivalgymo. Toks požiūris leidžia mėgautis šventiniais skanėstais nepersivalgius.

Hidratacija yra nenusakomas kasdienio gyvenimo herojus. Gerti pakankamai vandens labai svarbu ne tik bendrai sveikatai, bet ir svorio kontrolei per šventes. Tyrėjai pastebi, kad dažnai tai, kas atrodo kaip alkis, iš tikrųjų yra troškulys, o vandens gėrimas gali padėti išvengti nereikalingo užkandžiavimo.

 

Kalbant apie šventinių patiekalų ruošimą, mokslininkai siūlo rinktis pagrįstus sprendimus. Pirmenybę teikdami sveikesniems ingredientams, pvz., liesiems baltymams, nesmulkintiems grūdams ir daugybei daržovių, galite pagaminti sotų ir mažai kalorijų turintį maistą. Taip pat galite naudoti žoleles ir prieskonius, kad suteiktumėte skonį, o ne kaloringus priedus.

Planavimas yra labai svarbus, sako mokslininkai. Prieš išvykdami į šventinį vakarėlį sočiai pavalgę ar užkandę išvengsite persivalgymo. Autoriai taip pat pataria vartoti alkoholį saikingai, nes tai gali prisidėti prie per didelio kalorijų suvartojimo ir prasto maisto pasirinkimo.

 

Galiausiai jie pabrėžia gero miego svarbą. Tinkamas poilsis yra gyvybiškai svarbus norint kontroliuoti svorį, nes miego trūkumas gali sutrikdyti alkį reguliuojančių hormonų veiklą, o tai gali sukelti persivalgymą.

Iš esmės šie tyrimai yra subalansuotas ir tikroviškas požiūris į tai, kaip mėgautis atostogų sezonu be antsvorio pasekmių. Praktiškumas slypi patarimų paprastume – jie siūlo nedidelius, valdomus gyvenimo būdo pokyčius, o ne radikalius pokyčius. Šie atradimai ne tik padarys atostogų sezoną malonesnį, bet ir teigiamai prisidės prie bendros sveikatos ir gerovės.

Svarbu! Šis straipsnis yra pagrįstas naujausiais moksliniais ir medicinos tyrimais ir neprieštarauja jiems. Tekstas yra tik informacinis ir jame nėra medicininių patarimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()