Kokias paslaptingas karines technologijas galima nusipirkti už 58 milijardus dolerių?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Insomniakė 2010-09-18 22:46
Įdomu ką tie karo šlovintojai šnekėtų jei patys į tokį nelygiavertį karą patektų. Kažin ar dar rūpėtų tas progresas ir vystimasis
Alchi 2010-09-18 23:11
VAU Tavo aiškiaregiškas žvilgsnis toks galingas, kad tu praktiškai gali žiūrėti kiaurai moterų drabužių. Beje, kodėl paveiksliukuose vien tik arabai? Aš suprantu, šios sistemos skirtos barzdočiams išgarinti, bet vis tiek kažkaip nemanau, kad yra teisinga vien tik talibus ten vaizduoti. O aš net nesu tikintis į politinį korektiškumą...
Dvigubas nulis 2010-09-18 23:21
Demokratija — teisinė diktatūra? Labai įdomu. Galima plačiau?
Freeman 2010-09-19 00:03
JAV butent ir pateko i nelygeverti kara. Jai primete nauja kariavimo taktika, taip bando prisitaikyti kurdama naujas technologijas. Karo slovinimas ir realybes supratimas du skirtingi dalykai. Jei cia zmones raso kad karas (kad ir koks jis bebutu blogas, duok dieve kazkada jie pasibaigs) yra naturalus dalykas. Kolkas zmonems nesigauna pritaikyti alternatyviu konfliktu sprendimo budu. Taigi reikia buti realistu ir suvokti kad kitaip nebus. Vakaruose prie kompiuterio visi drasus: JAV kelia karus, zudo civilius ir pan. kiti gali miesto centre pasistates palapine ir iskeles plakatus "peace" "stop war" rekaut, taciau kazkodel nieks nevaziuoja savo tiesu irodinet ir protestuot i Somali, Sudana ar Jemena, ir pabandyt gyventojams isaiskint taikos nauda, kad nezudytu vieni kitu. Nes tiesa tokia, kad yra regionu kur ta taika niekam nerupi.
mobilunkas 2010-09-19 10:03
o tai negi jum dar neisku kad demokratija tai teisines diktaturos forma? ka reiskia demokratija? tai reiskia kad as- istatymu kurejas sukuriau kazkoki istatyma ir visi jo turi laikytis. tie kas nesilaiko mano istatymu yra nedemokratiski, nesaziningi, nepadorus ir visaip kitaip blogi, nes man nenesa naudos pagal mano sukurta istatyma. juk esme kad kazka darant reikia laikytis istatymo, nepriklausomai nuo to ar istatymas priestarauja ar ne sveikam protui, ar laikantis istatymo bus pakenkta labiau nei padeta ir t.t. nera ne vieno istatymo kuris prasidetu,, istaymas yra sukurtas tokiai ir tokiai gerovei palaikyti, ir jei laikantis istatymo tokia gerove nepalaikoma, tada reikai vadovautis sveiku protu, meile aplinkiniams ar gamtai,, O siaip tai absoliuti demokratija ir neimanoma, nes kaip reiketu isivaizduot zudiko ar prievartautojo, vagies nesama demokratija? jei nepakeisim istatymu kur bus skelbiama kad istatymo tikslas meile aplinkai tol zudysim ir busim nuzudomi. talibanieciai irgi siekia kazkokios naudos sau, savo saliai ir tai vadinasi nedemokratiska, nes nenesa naudos amerikai...
mobilunkas 2010-09-19 10:17
na ir siaip koks yra diktaturos skiriamasis pozymis? tai kad diktatoriaus zodis paskutinis nesvarbu ar jis teisingas ir tinkamas. siuo metu yra teisininko zodis paskutinis, kartais net galutinis ir neapskundziamas ir net tose srityse kur teisininkas teturi tik zalia supratima ar net tokio neturi apie nagrinejama dalyka, teisinikai neturetu sprest tokiu dalyku kaip ekologiska ar ne, ekonomiska ar ne, sveika ar nesveika ir t.t. nes yra specialistai kurie daug daugiau supranta tose srityse. amerika teisines diktaturos pavyzdys - sukuriam istatyma kad bus zudomi amerikai nepaklusnus zmones, ir mes juos zudom, o teisininkai pritaria kad tai teiseta ir teisinga pagal priimtu sistatymus, ir tai nereiskia kad cia rasantys ir pritariantys amerikos karams nebus taip pat iszudyti skraidanciu amerikos vabalu ir panasiu aparatu, jei amerikai kazkuo neitiksite, arba bent jau atsidursite netoli amerikai neitinkancio zmogaus
Freeman 2010-09-19 11:54
^^^ greiciausiai anarchijos.lt kuryba racionalaus pasirinkimo+ rule of law +kitu teoriju kratinys+ viskas is blogosios puses gudriai susukta= as nekenciu valdzios:)
mnv 2010-09-19 12:24
mobilnuko fraze vis kartojama man patinka kazko "amerikai nepaklusnus zmones" Ka tai reiskia? Pvz. As esu ponas teroristas ir nepaklustu amerikos norui nesprogdint amerikos pilieciu, ir vai kokie blogi tie amerikieciai, nes mane pagal ju istatymus leidzia nuzudyt! Siaip betkokioj sali, pagal ju istatymus, toki zmogu leistu nuzudyt, nors tiklsiau tai vadinasi ne zudimu, o nukovimu Na nors aisq atsiranda debilu, kurie rekia "teismas, teismas!!!!"... bet ar verta? ir ar imanoma Jau isivaizduoju, du amerikos mentus su ford crown victoria, riedant pakistano kalnais i talibu susirinkima, kad juos sulaikyt ir priduot i teisma
RiMuSaS 2010-09-19 12:32
O tu manai yra kitaip ?? Aisku tai sutirstinta, bet esme tapati. Kad ir pasidomekit kokia teisine sistema yra Amerikoje... Ten teisme ne tiesos ieskoma, o advokatai atlieka itikintojo vaidmeni, tiesa niekam nerupi kas geriau pasneket moka tas ir laimi... ( nepats sugalvojau, taip yra net straipsnis buvo publikuotas technologijose apie prisiekusiuosius amerikos teisineje sistemoje ) Juokinga, bet taip yra. Sakykim pamenat ta iviki su sveikatos draudimu... Kiek zmoniu liko skolingi uz tai uz ka ne nezinojo, kad turi moket... O kaip yra sakoma nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes.
Dvigubas nulis 2010-09-19 12:36
argumentų. O kas geriau įtikins: meluojantis ar sakantis tiesą? Esmė tame, jog dažniausiai tokia sistema veikia. Jeigu turi geresnę idėją - pasiūlyk.
Freeman 2010-09-19 13:23
taip as manau kitaip. As manau, kad ta sistema veikia Amerikoje ir greiciausiai geriau nei pas mus veikia. Taip nieko ner tobulo pasitaiko klaidu, nelogisku istatymu ir nesusipratimu (ikalinamas nekaltas, tas nelemtas sveikatos draudimas- jei jau apie Lietuva uzsiminta) Taciau ar delto bet kokia VALDZIA ir teisine sistema yra blogis, jei ji is esmes veikia? Kaip ir Dvigubas nulis sako, kas yra geriau? Dabartinio Somalio teises modelis?:) valdzia keikt lengva, taciau ja vykdyt manau ne. Juk gyvenam demokratinej valstybej. Kazkas nepatinka, kaip minetoji teises sistema, prasom eiti i valdzia ir siulyt kurti kazkokias alternatyvas.
mobilunkas 2010-09-19 13:23
Susidaro vaizdas kad sedi koks talibas kalnuose be zemelapio, gps, telefono ir staiga i galva jam kala mintis ,, turetu gi but kazkur pasauly amerika kur butu galima pateroristaut" ir iskeliauja zudytis i amerika. gi nerealu taip. tai kokia isvada? isvada ta kad pirmiausia amerikai reikia atvykt pas taliba, prisimaivyt, pasaudit jo siektiek gimines, kad tas susinervaves isvyktu galabyt amerikonu pasiruoses paaukot net savo gyvybe. nevaziuoja gi lietuviai i kokia cile , uganda susisprogdint be reikalo, tai ko talibui zudytis be reikalo?
RiMuSaS 2010-09-19 13:45
Turi remtis faktais o ne itikinejimais. Prasau pasidomek kaip tikslei pas juos vyksta teismai. Isvedziojimu pilna ir krastutinumu siekiant savo tikslo. Viskas yra pasakoma tuom kai magnatai bilinejasi teismuose. APgailetina. Na bent is pasakojumu besimokanciu teise, pasakojimu jau galima suprast koks teisininku darbas. Ne tiesa sakyt, o manipuliuot informacija savo naudai. Tokia sistema senai turejo but keiciama, bet per sventai tikinciais valdzia niekas ir nesikeicia.
Freeman 2010-09-19 14:24
ieskai giliai priezasciu kuriom kazkur 50 ar daugiau metu. Naturalu tokios galingos ir dideles salys kaip JAV priesu turi turbut daugiau nei draugu. Daug kas nori uzimt jos vieta. Ne visi pasaulio musulmonai uzsisede ant JAV, talibai fanatikai ir nors jie yra amerikieciu vykdytos politikos padarinys- taciau nereik sekt pasaku apie didvyrius, kuriu seimas iszude kraugeriai amerikieciai ir dabar jie vykdo sventaji kersta.
Alchi 2010-09-19 15:03
Susidaro vaizdas, kad žmonės baigia pamiršti, jog buvo tokie keleta lėktuvų, kuriuos pilotavo dievobaimingi žmogeliai, kurie netyčia atsitrenkė į du aukščiausius pasaulio pastatus viename didžiausių pasaulio miestų ir jie griūdami nusinešė apie 3 tūkstančius gyvybių su savimi. Dėl šito "preteksto" amerikonai ir užsuko pasimaivyt pas talibus. O tada jau užsisuka ciklas. Amerikiečiai iš dalies kalti, kad taip įvyko, bet visą kaltę ant jų versti yra durna. Aišku jeigu tiki, kad tie pastatai iš viso buvo sugriauti. Galbūt dvyniai vis dar stovi Niujorke, tačiau ant jų yra užtiesta didžiulė nematomumo skraiste (ta iš Hario Poterio).
mnv 2010-09-19 15:23
Jei ka tai talibai turi ir zemelapius ir gps ir telefonus Buvo vienas zurnalistas net dokumentika susukes budamas su jais pora dienu. Ir apie amerika jie puikiai zinojo, gi per kara su rusija amerikieciai jiems ginklus tieke. ir P.S. NE TALIBAI lektuvus pilotavo, o alquaida, tik tiek, kad talibai tai grupuotei afganuos leidosi veistis.
echh 2010-09-20 18:43
turbūt kalba ėjo ne apie "akis į akį", o apie diplomatiją kur nereikia visokiausių "emkiu" "kalaskiu" ir t.t. Aišku taip jau priimtina mūsų pasaulyje: "paleidžiam mėsos gabalus į lauką ir lei kovoja dėl mūsų, o mes tik parašysim giminėm paguodos laišką."
Arwis 2010-09-21 01:42
Kaip matau cia yra vienas kitas toks ryskus deliuzionistas... Ir bandyti issaiskinti ar pakeisti kazkieno pasaulio supratimo neketinu, tai tiesiog per sudetinga. Bet manau karo temai tinka si citata: ''The great questions of the day will not be settled by means of speeches and majority decisions but by iron and blood.'' Bismarck, Otto Von
Kaimas007 2010-09-22 13:20
Rusija irgi nesnaudzia: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... psnis-9968
mobilunkas 2010-09-26 08:59
na, kam pirkt, ieskot tik tereikia. imi metalo ieskikli http://www.alfa.lt/straipsnis/10411181/ ... 9-26_08-25 o paskui tik trotilo uztaisus pasikeiti...