„Google“ rodys tinklalapius dar jų neaplankius (Video)  (10)

Bendrovė „Google“ savo interneto paieškos sistemą papildė nauja funkcija „Instant Previews“, suteikiančia galimybę pamatyti rezultatų sąraše minimus tinklalapius jų dar neatvėrus savo interneto naršyklėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norintys pasinaudoti naująja galimybe turi spustelėti didinamojo stiklo, pavaizduoto paieškos rezultatų sąraše, piktogramą, teigiama oficialiame „Google“ tinklaraštyje. Paspaudus šią piktogramą parodomas sumažintas atitinkamo tinklalapio atvaizdas.

Kompiuterio pelės žymeklį užvedus ant bet kurio kito „Google“ paieškos rezultato, galima peržiūrinėti visų tinklalapių sumažintas kopijas. Norint išjungti išankstinės peržiūros režimą, reikia vėl spustelėti didinamojo stiklo piktogramą.

Pasak „Google“ atstovų, „Instant Previews“ padeda vizualiai lyginti interneto tinklalapius ir taip paspartinti norimų svetainių paiešką. Sumažintame atvaizde oranžine spalva išskiriami ieškomi raktažodžiai.

Ši funkcija itin pravers tais atvejais, kai vartotojas jau yra lankęsis jį dominančiame tinklalapyje ir gali jį atskirti pagal išvaizdą, ieškant informacijos oficialiose svetainėse, kuriose yra įmonių logotipai, ar iliustracinės medžiagos, kurią nesunku pamatyti dar neatvertus paieškos siūlomų tinklalapių.

Skelbiama, kad „Instant Previews“ artimiausiomis dienomis bus pateikta ne tik angliškosios, bet ir „Google“ paieškos sistemos kitomis kalbomis vartotojams. Kol kas ši funkcija veikia su visomis populiariausiomis interneto naršyklėmis, iš skyrus „Opera“.

Šiame vaizdo siužete – „Instant Previews“ pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)