Rusai sukūrė „protingą“ reaktyvinę granatą (Video)  (27)

Rusijos konstruktoriai sukūrė naują išmanųjį ginklą – reaktyvinę universalios paskirties granatą, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Tokio ginklo kitų šalių ginkluotėje nėra, teigiama pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad Rusijos mokslinės - gamybinės įmonės „Bazalt“ konstruktorių sukurta naujo tipo reaktyvinė granata turi „protingą“ sprogdiklį, kuris pats nustato sprogimo laiko vėlinimą priklausomai nuo kliūties storio, kietumo ir tvirtumo. Reaktyvinėje granatoje naudojami du užtaisai – kumuliatyvinis ir termobarinis.

„Priekinė granatos dalis pasižymi kumuliatyviniu poveikiu – ji pramuša kliūtį, pavyzdžiui, betoninę sieną. Antroji granatos dalis įlekia pro skylę ir susprogdina termobarinį užtaisą viduje. Dėl tokio poveikio ne tik pramušama siena, bet ir sunaikinamas už jos pasislėpęs priešas“, - aiškino „Bazalt“ vyriausiasis konstruktorius Vitalijus Bazilevičius.

Ši iš granatsvaidžių šaudoma granata gali ne tik naikinti įtvirtinimus, bet ir bet kokio tipo lengvai šarvuotą karinę techniką, sakoma pranešime. Granata esą lengvai įveikia net dinaminius šarvus. Pasak gamintojų, naudojant šį ginklą galima šaudyti į taikinius iš 30 – 600 metrų atstumo. Pranešama, kad naujoji reaktyvinė granata sėkmingai įveikė visą bandymų programą ir jau kitais metais bus pradėta tiekti Rusijos kariuomenei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (27)