Į rinką skverbiasi naujos reklamos formos (Video)  (6)

Tikriausiai jau netrukus daugelio parduotuvių vitrinose pasirodys nauja technologija, tapsianti ne mažiau svarbia pardavimų dalimi nei geras konsultantas ar didelis prekių pasirinkimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fraunhoferio institutas (Vokietija) sukūrė interaktyvų ekraną, galintį reaguoti į praeivių rankų gestus ar net į jų veido išraišką. Sistema turi keturias kameras, fiksuojančias praeivių akis, veidą ir rankų judesius ir siunčiančias šią informaciją kompiuteriui, kuris sprendžia, kuo susidomėta ir kaip tai būtų galima parduoti. Visai kaip geras pardavėjas, o gal net ir geriau, nes ši pardavimų sistema veiks net kai parduotuvė bus uždaryta.

Tiesa, kūrėjai kol kas nepasiūlė, kaip būtų galima čia pat ir nusipirkti patikusią prekę ne darbo metu, bet akivaizdu, kad tai - tik laiko klausimas.

Ši sistema taip pat kaupia ir analizuoja statistinę informaciją ir sprendžia, kaip ir kokias prekes geriau demonstruoti, gali sukurti ir trumpą asmeninį tekstą, pavyzdžiui „Mergaite, taip, tu, kuri spoksai į gelsvus batelius, šiuo metu juos galime pasiūlyti už ypač patrauklią kainą“.

Reklamos rinkoje neabejotinai didės inovatyvių technologijų panaudojimas. Tam, kad reklamos kampanija taptų efektyvi, reikia, kad ji būtų įsimenama. Taip pat, teigia specialistai, ji turi būti tokia, kad žmonės apie ją susimąstytų. Vadinasi, tam reikia netradicinių sprendimų, panašių į jau aprašytą interaktyvią formą arba kažko panašaus, ką sugalvojo BMW marketingo specialistai.

Kompanijai BMW pavyko sukurti tokį reklaminį vaizdo klipą, kurį matę dar ilgai negalės jo pamiršti. Jis buvo parodytas kino teatre Vokietijoje, o auditorija užmerkusi akis „pamatė“ ant savo vokų BMW ženklą. Kaip jiems tai pavyko?

Kai kelias akimirkas žvelgi į ryškią šviesą, o tada staiga užmerki akis, akyse ima suktis apskriti rutuliai – atrodytų, tarsi juos „matai“ ant savo vokų. BMW savo reklamoje pasinaudojo lygiai tokia pačia metodika, tik vietoj prožektoriaus ar lempos sumontavo super galingą „blykstę“, kuri savo ryškumu kelissyk lenkia esančias skaitmeniniuose fotoaparatuose.

Prieš šį prietaisą buvo pritvirtintas skydas su didžiuliu BMW ženklu, tačiau susirinkę žiūrovai jo nematė, nes šis skydas buvo sumontuotas už ekrano, ant kurio buvo demonstruojamas reklaminis filmukas.

Pačioje reklamos pabaigoje buvo įjungta „blykstė“, kuri žiūrovų akių tinklainėse suprojektavo trijų raidžių logotipą. Išgirdę pasiūlymą užmerkti akis, dauguma žiūrovų užsimerkė ir nustebo, kad prieš juos iškilo BMW ženklas. Atrodė, kad jis yra „nudažytas“ ant jų akių vokų. Šis metodas yra gana paprastas, tačiau jis buvo itin kruopščiai įgyvendintas šioje įmantrioje reklamoje.

Reklamos srities žinovai teigia, kad tokio pobūdžio reklama veiksminga gali būti vos kelis kartus. Jei tokia metodika būtų taikoma kiekviename filmuke, žmonės imtų skųstis, ir ji galiausiai taptų neįsimintina. Verta nepamiršti ir to, kad kai kurių žiūrovų reakcija į panašaus tipo reklamas gali būti nenuspėjama – ypač tų, kurie serga epilepsija. Tačiau specialistai vieningai sutaria, jog retsykiais naudojami novatoriški metodai pasiteisina.

Iš tikrųjų pačios įsimintiniausios reklamos visada yra šiek tiek „nukrypusios“ nuo normos. Pavyzdžiui, kai tik pasirodė pirmasis „Wii“ konsolei skirtas „Wario“ kompiuterinis žaidimas, kompanija „Nintendo“ „YouTube“ portale atidarė puslapį, kuris, kai tik internautai pasileisdavo anonsą, kaskart „subyrėdavo“.

O kai Jungtinėje Karalystėje buvo pristatyta nauja „3DO“ konsolė, už reklaminę kampaniją atsakinga agentūra populiarų geimerių žurnalą EDGE prikišo plunksnų. Visa tai sukėlė tikrą jovalą. Skaitytojai nepaliaujamai siuntė skundus, bet nė vienas jų nepamirš tokio pribloškiančio produkto pristatymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)